Halk Kütüphanesi'nde E-kitap Dönemi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sisteme aktarılan e-kitap hizmeti Gebze İlçe Halk Kütüphanesi'nde başladı. Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, "Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğümüzde Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi http://koha.ekutuphane.gov.tr<http://koha.ekutuphane.gov.tr/> <http://koha.ekutuphane.gov.tr/> <http://koha.ekutuphane.gov.tr/> sayfası üzerinden e-kitap hizmeti verilmeye başlamıştır. Kütüphane üyeleri OPAC sayfasına kullanıcı girişi yaparak e-kitaplarda tarama yapabilmektedirler.

ÜYE OLUNMALI

E-kitaplar çevrimiçi okunabilmekte, ya da bilgisayar veya mobil cihazlara süreli olarak  indirilebilmektedir. E-kitap kullanım kılavuzu OPAC sayfasında 'e-kitap Arama' alanında mevcuttur. E-kitap hizmetinden faydalanmak için Gebzeli vatandaşlarımızın Kütüphanemize üye olması gerekmektedir. Kütüphanemize üye olduklarında Müdürlüğümüz tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre ile  E-kitap hizmetinden faydalanabileceklerdir.

ÇEVRİMDIŞI DA OKUNABİLİR

E-kitaplardan yararlanabilmek için;  Halk kütüphanesi üyeliğinizin olması, Üyelik esnasında edindiğiniz kullanıcı adı ve şifre ile halk kütüphanesi çevrimiçi katalog arama sayfasına giriş yapılması gerekmektedir. Seçilen e-kitabı hem çevrimiçi okuyabilir, hem de çevrimdışı okunmak için bilgisayar veya mobil cihazlarınıza indirebilirsiniz. E-kitapları çevrimdışı okuyabilmek için kişisel bilgisayar veya mobil cihazlarınıza indirebilirsiniz. Kişisel bilgisayar veya mobil cihazlarınıza indirdiğiniz e-kitapları 60 gün süreyle okuyabilirsiniz" ifadelerine yer verildi.