Hayatta iyi şeyler de var!

HABER: REFİK SILA GÜVENÇ

Çayırova Güzeltepe İlkokulu örnek projesiyle alkış aldı. Kırşehir ve Konya'dan iki öğretmenin hazırladığı ve öğrencilerden çevrelerine iyilik yapmaları istenen projeyi kendi okullarına uyarlayan Güzeltepe İlkokulu, yaşlılara saygı teması adı altında öğrencileriyle nine ve dedelerini düzenlenen programla bir araya getirdi.

ÖĞRENCİLER YAŞLILARI UNUTMADI

Çayırova Güzeltepe İlkokulu “1 İyilik Yap İyilik Bul" projesi kapsamında etkinlik gerçekleştirdi. Kırşehir ve Konya'dan iki öğretmenin hazırladığı ve öğrencilerinden çevrelerine iyilik yapmaları istenen projeyi kendi okullarına uyarlayan Güzeltepe İlkokulu, bu proje kapsamında okul öğrencilerini dede ve nineleriyle bir araya getirdi. Yaşlılara saygı ve sevgi kapsamında düzenlenen programda öğrenciler dede ve ninelerine çorba ikram etti.

 

 

 

HER AY BİR İYİLİK YAPIYORLAR

Güzeltepe İlkokulu Müdürü Ali Zeyneloğlu, “Sevgi ve saygı temalı bir çalışma düzenledik. Unutulan değerler hatırlansın istedik. Selma hocamızın ve diğer hocalarımızın emekleriyle böyle bir iş ortaya çıktı.  Kent büyüklerimize, emekleri olan kaymakamımıza ve Belediyemize teşekkür ediyoruz” derken projeyi bölgemizde hayata geçiren öğretmen Selma Tutkun Acur ise projenin ülke genelinde 100, Azerbaycan’da ise 20 okulda hayata geçirildiğini kaydetti.  

UNUTULAN DEĞERLERİ HATIRLATIYORUZ

Acur sözlerine şöyle devam etti; “1 İyilik Yap İyilik Bul" projesi değerli. Ülke genelinde Kırşehir ve Konya'dan iki öğretmen arkadaşımızın ortaya çıkardığı bir proje, bizler de bunu kendi bölgemize uyarladık. Kendi okulumuzla bu işe katkı sunduk, inanılmaz olumlu tepkiler aldık. İyilik yapmak git gide unutulmaya yüz tutan bir kavram, öğrencilerimize bunu hatırlatmak ve her ay bir farklı projeyle onları hayata daha sıkı tutunmalarını sağlamayı amaçladık” şeklinde konuştu.

 

 

 

BUGÜN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Düzenlenen program sonrasında okul öğrencileriyle dede ve nineleri bir araya gelirken kendilerine ayrılan masalarda hep beraber çorba içtiler, ayrıca bol bol sohbet etme şansını yakalamanın mutluluğunu yaşadılar. Uzun zamandır böyle keyifli bir an geçirmediklerini kaydeden öğrenci yakınları, “Okul yetkililerimize teşekkür ederiz, torunlarımıza teşekkür ederiz. İnanılmaz güzel ve sıcak bir gün geçirmiş olduk” ifadesini kullandılar.