KARAKIŞ GELİNCE HALİMİZ NE OLACAK?

Henüz ağır kış şartlarının yaşanmadığı Gebze, Darıca, ve Çayırova ilçelerinde yaşanan elektrik kesintilerinin ardından vatandaşlar şimdiden kar, fırtına ve ağır hava şartlarında nasıl bir dönemden geçeceğinin korkusunu hmeye başladılar. Geçtiğimiz kış yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri önümüzdeki yaklaşan kış şartları için vatandaşı tedirgin ederken mahallerden gelen farklı enerji sorunları da haber merkezimizin maillerini yoğunlaştırdı.

ELEKTRİK DİREKLERİ DEĞİŞTİ LAMBA YOK

Darıca, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, 2 ay önce elektrik direklerinin değiştirildiğini ancak değişen direklerdeki lambaları yeni direklere takılmadığı için aylardır sokaklarının karanlığa mahkum olduklarını dile getirdiler. Özellikle bu mahallede ki İncirlik sokakta ikamet eden sakinlerin sabah ve akşam lambasız direkler yüzünden aydınlatma hizmeti alamadıklarını ve karanlıktan dolayı tedirgin oldukları öğrenildi. Mahalle sakinlerinin yetkililere konu ile ilgili bilgi vermek üzere başvuru yaptıklarını ama gerekli ilgiyi göstermedikleri belirtildi. Vatandaşlar, “Bizi baştan savan bir tutum içindeler. Kime ne diyeceğimizi şaşırdık. Sabahın erken saatlerinde yollara düşüyoruz. Akşam karanlıkta eve gelmeye çalışıyoruz. Sokaklarımız zifiri karanlık içinde. Tedirginiz.” dediler.

GEBZE’DE SORUN YAŞIYOR

Gebze’de hem de SEDAŞ’ın da içinde konuşlu bulunduğu Arapçeşme Mahallesi sakinleri de enerji kesintileri ile ilgili çaresiz olduklarını ifade ettiler. Mahalle sakinleri,  "Resmen Gebze'yi karanlığa mahkum ettiler. Bu kış koşullarında böyle bir kesinti yaplır mı, insanlar dondu sabahtan beri. Bu işi yapamıyorlarsa devredip gitsinler. Yine havalar daha çok soğumadı ama evde bebek ve hastalarımız var. Kış şartlarının daha da yoğunlaştığı gelecek aylarda ne durumda olacağız. Yetkililer tüm başvurularımıza karşılık hiçbir önlem yada sorunu çözecek çözümler almıyor. Durumumuz Allah’a kaldı." diye tepkilerini dile getirdiler. Çayırova’da ise özellikle esnaf, “Ofislerimizde klima var, internet var, doğalgaz var, bilgisayar var. Ama hiçbirini çalıştıracak elektriğimiz yok. İş yapamıyoruz. Kesintiler saatlerce sürüyor.” dedi