‘’KO-MEK’e gelmesem doktora gideceğim’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) özellikle ev hanımları için bulunmaz bir fırsat oldu. Evde vakit geçirmek istemeyen bayanlar KO-MEK’e gelerek hem yeni şeyler öğrendi, hem de sağlığını korudu.

 

EV HANIMLARI İÇİN BULUNMAZ FIRSAT

KO-MEK’te özellikle ev hanımlarının tercih ettiği mefruşat bölümünde kursiyerler, alanında uzman usta öreticiler eşliğinde verilen eğitimler sayesinde yeni ufuklara yelken açıyor. Daha önceden evlerinde kapalı kalan hanımlar, KO-MEK kurslarına katılarak yeni hayatları keşfediyor. İş hayatından uzak, evde zaman geçiren emekli bayanlar için de bulunamaz fırsat olan KO-MEK, kursiyerlerine hem eğitim veriyor hem de aile sıcaklığında vakit geçirmelerini sağlıyor.

 

‘’GÜNLER DAHA GÜZEL GEÇİYOR’’

KO-MEK sayesinde birçok şeyi öğrendiğini ifade eden Fatma Batmaz, ‘’Kurslar sayesinde günler daha güzel geçiyor’’ dedi. Fatma Karaaslan ise ‘’KO-MEK’e başladığım zaman herkes hastalığımdan dolayı yapamazsın diyerek karşı çıkıyordu, ama buraya geldikten sonra hem hastalıklarımdan kurtuldum, hem de kurslar sayesinde zamanımız daha iyi geçiyor’’ dedi.

 

‘’KO-MEK’TE BEYNİMİZİ TERAPİ EDİYORUZ’’

Her sene kurslara katıldığını ifade eden Huriye Karaş ise ‘’Burada çok güzel dostluklar kuruyoruz. Yaptığımız ürünleri dışarıda satabiliyoruz’’ diyerek, gençlerin de KO-MEK kurslarına gelerek günlerini değerlendirebileceklerini ve kendi gelişimlerine bir şeyler katabileceklerini söyledi. 61 yaşında olduğunu belirten Karaş ‘’Buraya gelerek beynimizi terapi ediyoruz. KO-MEK’e gelmesek doktora gideceğiz’’ dedi. Usta öğreticiler eşliğinde ilerleyen yaşlarına rağmen birçok şeyi başaran hanımlar, KO-MEK’te yeniden bir şeyler yapabilmenin heyecanını yaşıyor.