KREDİ KARTI HIRSIZLARI YAKALANDI

Kocaeli il Emniyet müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle

İl Emniyet Müdürlüğü’nün; Siber Suçlarla Mücadeleye yönelik yapmış olduğu çalışmalar kapsamında; Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması: Kocaeli ili başta olmak üzere Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde değişik kart kopyalama olaylarına karışan M.Ç. - Ş.D. - M.H.- A.O.E. ve D.A. isimli (5) şahıs 11-16 Mart 2016 tarihleri arasında yapılan planlı operasyon neticesinde yakalanmış ve gözaltına alınmıştır. 

Yakalanan şahısların üzerlerinde ve kullanmakta oldukları araçta yapılan arama neticesinde; Kart kopyalama eylemlerinde kullanılan 13 adet aparat, Kopyalanan kartlara ait olduğu değerlendirilen şifrelerin yazılı olduğu kağıt, Sahte olduğu değerlendirilen 122 adet manyetik şeritli kart, 1 adet kart bilgilerini okuyan ve bu bilgileri kopyalamaya yarayan MSR cihazı, 2 adet harddisk, 1 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet USB bellek, 6 adet hafıza kartı çok sayıda kart kopyalama işlemlerinde kullanılan alet ve materyaller bulunmuştur.

Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması olayı ile ilgili şahıslar adli mercilere sevk edildikten sonra M.Ç. - Ş.D. - M.H.- A.O.E. ve D.A. isimli (5) şahıs mahkemece tutuklanmıştır.