ÖZEL BİLGE’DE SEÇİM HEYECANI

Özel Bilge Anadolu Lisesi'nde yapılan Okul  Başkanlığı seçimlerinde toplam 198 öğrenci oy kullanılırken 4 oy geçersiz sayıldı. Okul Meclis Başkan adayı Emir Serdar Küçükay 126 oy alarak başkan oldu. 

Adaylar belirtilen süre içerisinde propaganda çalışmalarını yaptılar. Seçim öncesi okulda seçim kampanyası yapan adayların kendilerini tanıtmaları, sandık kurulunun oluşturulması ve oylama sistemi bakımından gerçek bir demokrasi örneği yaşandı.11 C sınıfından Emir Serdar Küçükay 126 oyla  Okul başkanı olurken 11 B sınıfından Melih Özmen başkan yardımcısı oldu.

Okul Müdürü Gürbüz OKTA, "Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitim ve Okul Meclisleri Yönergesi gereği bu seçimlerde amaç, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, seçim seçilme ve oy verme kültürünün kazandırılması katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasıdır. 126 oy alan öğrencimiz Emir Serdar Küçükay başkan olmuştur. Kendisini tebrik ediyorum başarılar diliyorum. Seçimlerde büyük bir olgunluk ve demokratik kurallar içerisinde gerçekleştiren öğrencilerimize, seçim sürecini başarıyla yürüten okul seçim kurulu üyelerine sandık kurullarında görev yapan öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum" dedi