Teröristlerden temizleyeceğiz!

Gündemde ki konuları değerlendiren İl başkanı Şemsettin Ceyhan, şunları dile getirdi: "Türkiye terörle mücadelesini çetin bir şekilde icra ediyor. Terör ve teröristler bu ülkeden mahalle mahalle temizleninceye kadar çalışmalar sürecektir. Hendeklerle ilgili sizlerin de takip ettiği yerlerde devletin terörle mücadelesi devam ediyor. Bizler bu operasyonlarda ne kadar dikkatli olunursa olursa olsun şehitlerimiz 1-2 gelebiliyor. Devletimiz, milletimiz o bölgedeki teröristleri temizleyecek ve ülkemiz çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir. Biz bu mücadeleyi yaparken yanımızda olmayan HDP'nin tavırları devam ediyor.

HDP'Yİ ANLAMADIK

HDP'nin ne yaptığını son 10 aylık süreçte anlamadık, anlayamayacağız da. Ancak milletimiz 1 Kasım'da gereken cevabı vermiştir. Umuyoruz ki terörle aralarına mesafe koyarlar. Yeni dönem eylem planı açıklandı. Geçmiş dönemde vaatlerde bulunulur, ama iktidara gelinmiş olsa da beyannamelerde yer alan iktidar süreçlerini bitirirlerdi. Lakin başbakan ve cumhurbaşkanımız 1 Kasım seçim sonuçlarıyla beraber bu vaatlerini unutmayıp eylem planını açıklamışlardır. 3 ay içerisinde yapılacak işlerle ilgili birçoğu neticeye varmak üzere. Asgari ücret zammı hayata geçecektir. Yine tüm işçi ve BAĞKUR emeklilerimize toplam bin 200 ek ilave, muhtar maaşları da olmak üzere bunun gibi vaatler 3 ay içerisinde hayata geçirilecektir. Biz hiçbir şeyi kıvırmadan, milletin desteğiyle atlamadan vaatlerimizi yerine getirmeye gayret edeceğiz. Yerelde de verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz.

CHP'Lİ SEÇMEN DE ÜZÜLMÜŞTÜR

Biz bunları yaparken muhalefet de aynı. CHP'li milletvekili biz bunları yaparken gidip kendi ülkesini dışarıda suçlayabiliyor. Kendi devletini, kendi istihbaratını bu kadar pervasızca suçlaması umuyoruz ki tüm CHP'li seçmenleri üzmüştür. Siyasette birbirimizi eleştirebiliriz. Ama vatanlarını eleştirenlerin kabiliyetini biliyoruz. İç siyasette genel başkanımızı eleştirmelerini kabul edebiliriz ama dışarıda vatan konusundaki eleştirileri doğru bulmuyoruz."

İHANET EDENLERDEN HESABI SORULACAKTIR

17-25 Aralık yolsuzluk olaylarının 2.yıl dönümüyle ilgili olarak da değerlendirmeler yapan Ceyhan, "Millete yapılan kumpasın arasından 2 yıl geçti. O gün eğer ki bu kumpas tutsaydı Türkiye'nin bugün içinden geçtiği sorunlarda hangi durumda olacağını ben sizlere sormak istiyorum. Bu kumpası yapanlar yüce adaletten kaçmak için ya kimlik değiştiriyorlar ya da gidiyorlar. Ancak milletin adaletinden kaçamayacaklardır. Ülkeye ihanet eden herkesten hesap sorulacaktır" dedi. TPS'deki bu ay sonuçlarını açıklayan Ceyhan, Kocaeli'nin iller arasında bu ay birinci olduğunu ve ilçeler arasında ise Kandıra'nın da Türkiye'de 3'cü olduğunu belirtti.