Türkiye'de Gıda İsrafı 214 Milyar Liraya Ulaştı

Şemsi Kopuz, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tüketicilere ambalajlı gıdaları tercih ederek, israfı önlemeleri çağrısı yaptı. Kopuz, 2050 yılında 10 milyara ulaşacağı öngörülen dünya nüfusunu beslemek için gıda üretiminin yüzde 60-70 artması gerektiğinin hesaplandığına dikkati çekerek, durum böyle iken her yıl dünyada üretilen 4,5 milyar ton gıdanın 1,3 milyar tonunun tüketilmeden çöpe gittiğini ifade etti. Gıda tedarik zincirindeki kayıplara, tüketici ayağında da israfın eklendiğini dile getiren Kopuz, kayıp ve israfın 4'te 1 azaltılması halinde bile bugün dünyada 815 milyon kişiyi etkileyen açlık diye bir sorunun kalmayacağını kaydetti.