Vatandaşa indirim müjdesi

 DÖVİZLİ ASKERLİK BİN EURO: Dövizli askerlikten yararlanmak için başvuranlar bin euro ödeyerek askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. 
 KİMLİĞİNİ KAYBEDENİN CEZASI: TC kimlik kartı için 15 lira, değiştirme nedeniyle düzenlenen kartlar için 15 lira, kayıp kartlar için 50 lira ödenecek. 
 ULUSLARARASI AİLE CÜZDANI: Çiftlere uluslararası aile cüzdanı verilecek. Evliliğini süresinde bildirmeyene 80 lira ceza verilecek. 
 DOĞUM BİLDİRİMİ: Nüfus cüzdanını kaybedenle doğum olayını süresinde bildirmeyenlere uygulanan idari para cezasına son veriliyor. 
 YANLIŞ ADRESE CEZA: Adres bildirimini süresinde yerine getirmeyenlere kesilen ceza 480'den 80 liraya, gerçeğe aykırı verilen beyan cezası 963'ten 500 liraya indirildi. 
 PASAPORT HARCI: Öğrenimi süren 25 yaşını doldurmamış gençlere verilen pasaportlardan harç alınmayacak. 
 EMEKLİNİN YÜZÜ DE GÜLDÜ: Emekli olduktan sonra Bağ-Kur kapsamında çalışmaya başlayanların aylıklarından yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisi kaldırılıyor. 
 PRİM BORCU SİLİNİYOR: Lise ve dengi öğrenimden mezun olup 20 yaşını, yükseköğrenimden mezun olup 25 yaşını geçmeyenlerin sağlık primi devlet tarafından ödenecek. Mezun oldukları tarihi izleyen günden itibaren 2 yıl süreyle gelir testi yaptırmaksızın sağlık hizmeti alabilecek.