“İdlib’de 60 konut inşa ediyoruz”

Gebze Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Hedef TV canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçbay, Gebze Müftülüğünün İdlib’de 60 konut yaptığını, hedefin bunu yüze tamamlamak olduğunu söyledi.

Gebze Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Hedef TV’de yayınlanan Ömer Avcı’nın sunduğu “Ömerce Gündem” programına konuk oldu. Yapılan birçok çalışma ile ilgili bilgiler veren Kılıçbay, en önemli konunun da İdlib’de yapılan konutlar olduğuna dikkat çekti. Kılıçbay; “İdlib’de Gebze Müftülüğü Çoban Mustafa paşa konutları inşa ediyoruz. Şu anda 60 konuk inşa ediyoruz Bayram sonrası bunların gidip teslimini yapacağız. Hedefimiz bunu yüze tamamlamaktır” dedi.

“MÜRACATLAR 21 HAZİRAN’A KADAR”

Gebze Müftülüğünün hafızlık projesi ile ilgili bilgi veren Müftü Selçuk Kılıçbay; “4-6 yaş Kuran kurslarında Türkiye genelinde ilk ona girmekteyiz. 110 tane sınıfımız var. Bu çocuklarımızla irtibatımızı koparmıyoruz. Beşinci sınıfa geçen çocuklarımıza hafızlık projesi ile hem örgün eğitimine hem de hafızlık eğitimine devam ediyorlar. Milli Eğitimle yapılan protokolle Ömer Halis Demir Kur’an Kursumuz ve Tatlıkuyu’daki Mollafenari İmam Hatip Ortaokulunda devam ediyor. İlçemizde geçen sene başladı. 160 öğrencimizin 90 tanesi hafızlığa devam ediyor. 21 Haziran’a kadar çocuklarımızın müracaatlarını alıyoruz. 24 Haziran’da imtihana tabi tuttuktan sonra 5 Temmuz’da eğitimlere başlayacağız” dedi.  Gençlere kendilerini ifade etme fırsatı tanınması gerektiğini de söyleyen Müftü Kılıçbay, manevi noktadaki değerler eğitiminin bu sayede daha faydalı olacağını söyledi. Kur’an-ı Kerim’in her yaşa ve her çağa hitap ettiğini de söyleyen Kılıçbay; “Gençlere onlara hitap eden öncelikleri ile anlatmamız gerekiyor. Gebze’de yüz bin öğrenci var. Bu sene 280 öğrencimize burs verdik. ” dedi.

CAMİLER KENDİ EZANINI OKUYACAK

İzleyicilerden gelen soru ve önerilere de cevap veren Kılıçbay; “Bu yaz döneminden sonra her camide hepsinde eylül ayından itibaren meal ve ilmihal ve hadis dersleri verilecek. Pandemi dolayısı ile biraz geri kaldık. Belli bir süre sonra her cami kendi ezanını okuyacak. İkinci aşamadaki hedefimiz budur. Bu işe 18 köyden başlayacağız, tüm köyler kendi ezanını okuyacak. Gebze merkezde ilk etapta benim belirlediğim 30’a yakın görevli var. Bunlardan başlayacağız ve herkes kendi ezanını okuyacak. Bir ezan kursu düzenleyip seneye yüzde elli yüzde 60 tamamlamış olacağız.” Dedi.

GÖREVLİDEN TÜRBENİN ANAHTARINI İSTEYİN

Mustafa Paşa Türbesinin kapalı tutulması ile ilgili de konuşan Kılıçbay; “Caminin mülkiyeti vakıflara ait, biz sadece din hizmetlerini sunuyoruz. Halkımızdan kapıları açık bıraktığımız zaman bazen içeri giriyor. Sarhoş ve bazı ahlakı olmayan olaylar yaşanıyor. Sürekli açık kalmamasının nedeni budur. Benim istirhamım, Diyanet Vakfı yayınlarının yeri var, türbeyi gezmek isteyen vatandaşlar geldiği zaman görevliden anahtarı isteyin size yardımcı olacaklardır. Belediyeden bir güvenlik görevlisi alırsak bu sorunu çözeceğiz. O zaman kapıları sürekli açık tutacağız. Üç gün önce kapı açıktı ve defile yapmak için girenlerin olduğu söylendi” Dedi.

“HER VATANDAŞA YARDIMCI OLMALIYIZ”

İmamların daha aktif görev yapması gerektiğini de söyleyen Müftü Kılıçbay; “Başta kendim olmak üzere biz sadece masada oturmak için yokuz, biz halkın arasında dinini diyanetini öğretmek ve sorunlarını dinlemek için görevlerimiz var. Günlük bir kadın bir erkek vaizimiz orada görev tutuyor ve her gün vatandaşlardan gelen sorunları dinliyor. Adliye ile ortaklaşa çalışmalar yaptığımız dosyalarımız var ve yuvayı kurtarmak için çalışmalar yapıyoruz. Şu an 48 dosya birer bir evine veya başka yerlerde buluşarak rehberlik yapıldı. 400 görevli açısından baktığımız zaman yüzde elli beşi üniversite ve yüksek okul mezunudur. Ayrıca personelimizin üçte biri de hafız konumundadır. Bizim görevimiz sadece ezan okumak değildir. Camilerimiz yurt dışında hayatın merkezidir. Camilerimiz ayrıca ilim ve istişare yerleri olmalı. ” dedi.

“EKİM’DE YENİ SU KUYUSU AÇACAĞIZ”

Çalışmalarla ilgili de bilgi veren Kılıçbay; “Türkiye Diyanet vakfı dünyanın 95 bölgesinde su kuyuları açıyor. Ekim ayında bir bölgede biz de yeni bir su kuyusu açacağız. Özellikle ‘Hediyem Kur’an olsun” kampanyamız var. Öyle yerler var ki tahta üzerinde yazıp siliyor ve bir öğrenci yedi yılda hafız oluyor. Eline Kur’an geçince bu sayı 3 veya 3 buçuk yıla düşüyor. Bunda da bizim vebalimiz var. 10 bin Kur’an-ı Kerimi bayram sonrası Afrika ve Kafkasya’ya göndereceğiz. Ayrıca dünyanın 108 ülkesinde 480 noktasında vekaleten kurban kesiyoruz. Altı saatlik mesafeden iki kilo et almaya gelen insanlar var. Bunlar yaşanmış olaylardır hikaye değil.. FETÖ yapılanması bizim aklımızı başımızdan aldı. Türkiye’de Müslümanların vermesi gereken zekat 400 milyar. Bu büyük bir rakam alan el ile veren eli buluşturmalıyız. Biz devlet eliyle bu işi yapıyoruz. Bir buçuk yıldır Gebze zekat fitre yardım 5 milyondur. Bunun da nerelere verildiğini kalem-kalem açıklarım” dedi.