Tahir Büyükakın ve Recep Kaya’dan tepki!

Milli Piyango’nun Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon TL'lik ikramiyesinin SMA hastası çocukların tedavisinde kullanılması için sosyal medyada başlatılan kampanyaya destek olanlara Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya tepki gösterdi.

Milli Piyango’nun Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon TL'lik ikramiyesinin SMA hastası çocukların tedavisinde kullanılması için sosyal medyada başlatılan kampanya tartışmasına bölgemizde birçok siyasetçi dahil oldu. İlçe başkanlarından il başkanlarına, milletvekillerinden bakanlara kadar kampanyaya dahil olanlara Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya tepki gösterdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “İlaç şirketlerinin baskısı ile çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemizde SMA hastalığı görülmeyene, mevcut tüm hastalarımız tedavi edilene kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.

AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, “SMA Hastalarına Devlet bugüne kadar 2 milyar lira harcadı. Devlet Her zaman Milletinin yanında” açıklamasını yaptı.