Siyaset tatil Yapıyor

Hiç parası olmayan kapalı mekanlarda sıcakların etkisi düşsün diye bekliyor…

Siyasi arenadaki sıcaklık ise tavan yapmış durumda. Bir türlü kurulamayan koalisyon ve buna bağlı görüşmeler daha da bunalttı insanları…

Partiler dostlar alışverişte görsün misali bir araya geliyor ama sonuç çıkmıyor.

Hepsinin üstüne bir de 35.Çayırova Ak Parti İlçe Danışma toplantısı.

Kürsüde İlçe Başkanı Zafer Kılıç çok önemli cümleler kuruyor. Ama kime…Ağustos Ayı’nda gerçekleşen bir toplantının katılım oranı bana göre üst düzeyde. Salondaki insanların katılımı belki partilileri memnun etmemiş olabilir. Ama bu ayda, hem de haftasonunda, bu sıcakta toplantıya katılım gösteren insanları takdir etmemek elde değil.

7 Haziran’da 4 önemli ilçe arasına giren Çayırova’nın muhtemel bir erken seçimde ilk sırada olacağının sözünü veriyor Başkan Zafer Kılıç, “Gördüğümüz sarı kartı telafi edeceğiz.”diyor. Diyor da enerjisinde biraz sıkıntı var.

Toplantıya katılan Vekil Kaflı ise teröre dikkat çekiyor.”Eller tetikten çekilene kadar duruşumuz değişmeyecek.”diyor. Ama bir taraftan cümlem bitse de yerime otursam diye sabırsızlanıyor. Bir yandan da Gebze Eski Kaymakamı Salih Karabulut’un düğününe katılma sabırsızlığı çekiyor.

Nerden çıktı bu danışma toplantısı havasında bir toplantı.

Allahtan herkesi uyandıracak konuşmayı Belediye Başkanı Şevki Demirci yaptı. Yenimahalle-Çayırova Kavşağı, Devlet Hastanesi, Yüzme Havuzu, Belediye Garajı, Fatih Caddesi çalışmaları ile ilgili verdiği bilgiler salonu heyecanlandırdı. Ama sadece bu kadar…

Nerden çıktı bu toplantı durumuna iştirak eden salondaki katılımcılar esnemekten benim de enerjimi düşürdüler. Allah’tan basına kapalı bölüm başladı ve salondan çıkarıldık. Gazeteci arkadaşlarım çarşı iznine çıkmış asker gibiydi.

Kürsü konuşmalarını genelde uzun tutan daha İl Başkanı Şemsettin Ceyhan konuşacak derken, kürsü konuşmaması yapmaması bizi biraz sevindirdi desem yalan olmaz. Ama sonra da ilginç geldi. Eski gençlik kolları başkanının dahi konuştuğu salonda İl Başkanı konuşmamıştı. Soru-cevap bölümüne sakladı sanırım kendini.

Keşke siyasi tatil diye bir şey olsa. “Danışma Toplantısı Yapıl dımı? Yapıldı…” diye yapılınca çok da tat vermiyormuş…

Saygılarımla…