19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
 

Gebze Esnafı konuşuyor

Gebze Esnafı konuşuyor

1/6
Gebze Esnafı konuşuyor

YİĞİT GIDA-NİHAT TAŞKIN Tekel ürünleri satan firmalara getirilen saat kısıtlaması işimizi olumsuz etkiledi. Uygulanan saat yasağı akşam 22:00 değil de 23:00 olabilirdi. Esnafa gelince yasak ama eğlence merkezlerinde serbest. Bu konuda biz esnaflara adil olunmadığını düşünüyorum. Bu uygulama bizim sektörümüzdeki esnafın işini önemli ölçüde olumsuz etkiledi. Öte yandan sosyal açıdan şehir trafiğinde düzensizlikler var. Özellikle toplu taşıma araçları ve büyük araçlar yoğunluğu olan Gebze Merkez’de trafiği olumsuz etkilemektedir. Toplu taşıma araçları ve büyük araçların güzergahları şehir dışına alınmalı böylece şehir içi trafiğinin yükü hafifletilmeli. Bir başka konu; Cuma pazarı hemen yanı başımızda ve Cuma pazarının olduğu sokakta pazarın kurulduğu gün binalarda oturan mahalle sakinlerinden biri ağır hasta olsa ya da kanamalı bir hasta o pazarın içinden kısa sürede çıkmanın imkanı yok. Bu yüzden Cuma pazarı belediyenin tayin edeceği boş bir alana taşınmalı. Bir diğer konu olarak şehir merkezimiz daha da güzel hale getirilebilir. Özellikle Köşklü Çeşme Parkı çevre düzenlemeleri konusunda biraz yetersiz kaldı. İlçe merkezinde çevre düzenlemelerine daha çok ağırlık verilmesi kanısındayım. Şehrin albenisi için gerekli.

2/6
Gebze Esnafı konuşuyor

LİMİT MÜHENDİSLİK-SELİM DURSUN Piyasa durgun ve eskiye nazaran işlerimizde düşüş var. Kiraların yüksek olması ve piyasanın durgun olması her sektörde olduğu gibi bizim sektörü de olumsuz etkilemekte. Esnaf olarak kiraların biraz daha düşürülmesini ve bu konuda Devlet’in ve mülkiyet sahiplerinin esnafa destek vermesini istiyoruz. Çünkü bizler satış yapacağımız ürünleri peşin olarak dolar ve euro bazında yüksek fiyatlarla alıp, vadeli olarak evrak karşılığı satış yaptığımız için giderlerimizi mümkün olduğunca en aza indirmeye çalışıyoruz ve almış olduğumuz ürünlere aynı ay içinde bile ani bir şekilde zamlı olarak alabiliyoruz.

3/6
Gebze Esnafı konuşuyor

GEBZE KEBAP SALONU-ENSAR DEMİR Cadde üstündeyiz ve kiralarımız çok yüksek. Öncelikle esnafı korumak için cadde üzerindeki kiraların biraz daha düşürülmesi gerekir. Artık git gide küçük esnafın ayakta durmakta zorlandığı günümüzde aynı sektörden firmalara yan yana işyeri ruhsatı verilmemeli diye düşünüyorum. Yan yana aynı sektörden işyerlerine ruhsat verilmesi yerine karma bir mozaik olarak farklı sektörden işyerlerinin yan yana olmasının hem esnaf hem de halk için daha doğru olacağı kanısındayım. Çünkü bu şekilde aynı sektörden firmaların yan yana dizilmesi rekabetin tansiyonunu yükselttiği gibi, ayakta durabilmek için bazı firmalar hizmet ve ürün kalitesini düşürmekte bu da tüketicinin esnafa bakışını olumsuz etkilemektedir.

4/6
Gebze Esnafı konuşuyor

CESA ÇİĞKÖFTE-MEHMET KAPLAN Bizim sektörde aynı işi yapan birçok firma var. Özellikle Sait Çiğköfte herkese bayilik veriyor ve son iki yılda her yer çiğköfteci oldu. Öte yandan bir marka adı altında değil de serbest olarak bu işi yapan ve sattıkları ürünün içinde ne olduğu bile belli olmayan bazı firmalar rekabet etmek için fiyatları düşürüyor bu da bizim gibi kaliteli hizmet sunan esnafı zor durumda bırakıyor. Bizler bir marka adı altında kaliteli ürün ve hizmet sunuyoruz ve halkımızı bu konuda uyarmak istiyorum özellikle gıda sektöründe çalışan firmalardan aldığınız gıda ürünlerinin ucuzluğundan ziyade sağlık açısından ne kadar güvenilir olduğuna dikkat edilmesi gerekir. Tabi bu konuda da yetkililer gerekli denetimleri daha hassas bir şekilde sürdürmeli. Çünkü ben şahsen bu işin bizzat içinde bir esnaf olarak ortalama fiyatların çok altında ürün sunan firmaların satmış olduğu ürünlerin sağlık yönünden çok da yeterli olmadığı kanısındayım.

5/6
Gebze Esnafı konuşuyor

BOSTAN DÜĞÜN SALONU-NECMETTİN BOSTAN Gebze Merkez’deyiz ve Gebze merkezde tuvalet sorunu yaşıyoruz. Normal zamanda yaşanılan tuvalet sorunu özellikle Cuma pazarının kurulduğu Cuma günü gerek esnaf gerek halk için zor anlar yaşamaya sebep oluyor. Halk tuvalet ihtiyacı için nereye gideceğini bilemezken, esnaftan yardım istiyor ve haliyle esnaf bu duruma tepki gösteriyor. Bilhassa sınav dönemlerinde, hafta sonlarında ve Cuma günü Cuma pazarı için gelen halk ve esnaf bu konuda gerçekten rahatsız ve en kısa zamanda Trafo Meydanı’na bir tuvalet istiyoruz. Ayrıca her ne kadar bu bölgede işyeri çok olsa da öte taraftan bir o kadar da işyerleri üzerinde evler ve mahalle sakinleri ikamet etmekte bu bölgede. Bu nedenle yeşillik alanlar ve daha iyi bir çevre düzenlemesi de bu bölgeyi daha güzel hale getirecek kanısındayım.

6/6
Gebze Esnafı konuşuyor

BAL EMLAK-AHMET BAL Bizim sektörümüzde, bölgemizde yaşadığımız en büyük sıkıntı imar durumlarındaki dengesizlik ve düzensizliktir. Düşünün ki; aynı ada ve aynı parsel içinde yan yana olan iki farklı toprak için birine 3 kat imar verilirken, diğerine 5 kat imar verilebiliyor. İmar çalışmaları birbirine uyumlu olmalı. Özellikle köylerde 2012’den beri imar çalışması bir türlü bitmedi bu yüzden bizim de müşteri potansiyelimiz düştü. Müşterilerimize yer gösteriyoruz beğeniyorlar ama imar durumundaki düzensizlik ve sorunlardan dolayı vazgeçiyorlar. İmar durumundaki sorunların bir an önce çözülmesi gerekir çünkü hem emlakçılar hem de toprak sahipleri bu konuda son derece muzdarip. Öte yandan sit alanı, tarım alanı ve su havzası konumundaki yerler hisseli parselli yerler dışarıdan bir alıcıya satılamıyor sadece ortaklara satış yolu ile devredilebiliyor lakin çoğu zaman ortakların alım gücü olmadığı için dışarıdan bir alıcıya ihtiyaç duyulduğundan dolayı bu konuda da düzenlemeler yapılmalı.

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.