Aile Hekimleri 3 gün iş bırakacak

Gebze 15.05.2015 - 08:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Aile Hekimleri 3 gün iş bırakacak

Birinci basamak sağlık çalışanları arasında yer alan aile hekimleri, pratisyen hekimler ebe ve hemşireler iş yoğunluklarının artması ve fazla çalışma şartları gerekçesiyle Türkiye genelinde 20-21-22 Mayıs tarihlerinde iş bırakma eylemi yapacak

Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı merkezlerinde görevli sağlık çalışanlarının 20-21-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği iş bırakma eylemiyle ilgili İstanbul Tabip Odası'nda bir basın toplantısı yapıldı. Toplantıya; İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Hekimoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası İstanbul Şubesi'nden Erdal Güzel, İstanbul Tabip Odası Aile Hekimleri Komisyonu'ndan Dr. Erdal Uğurlu ve Pratisyen Hekimlik Derneği İstanbul Şubesi'nden Dr. Selma Okkaoğlu katıldı. Pratisyen Hekimlik Derneği İstanbul Şubesi'nden Dr. Selma Okkaoğlu'nun okuduğu açıklamada, Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı merkezlerinde görevli sağlık çalışanlarının iş yoğunluklarının arttırıldığı belirtilerek, ''Sağlık Bakanlığı, 1 Ocak 2015 tarihinden beri Aile Sağlığı Merkezi sağlık çalışanlarını hafta içi 40 saat çalışmaya ek olarak Cumartesi günleri nöbet adı altında 8 saat fazla çalıştırmaya; Toplum Sağlığı Merkezlerinde çalışan arkadaşlarımızı ise Cumartesi günleri Aile Sağlığı Merkezleri zorla denetleterek, az sayıdaki insan gücüyle onlarca görev, sorumluluk, angarya işler yükleyerek çalıştırmaya zorlamaktadır.'' dedi. Çalışma koşullarının ağırlaştıran yönetmeliğin geri çekilmesi talebiyle 20-21-22 Mayıs günlerinde iş bırakma eylemi gerçekleştirileceğini belirten Dr. Okkaoğlu, ''Aile Sağlığı Merkezleri'nde çalışan aile hekimi, hemşire, ebe, sağlık memuru ve diğer sağlık çalışanlarının çoğu, kendilerine haksızca, hukuksuzca dayatılan Cumartesi günleri fazladan çalışmaya karşı haklarını korumak için Cumartesi günleri Aile Sağlık Merkezleri'ni açmayarak 5 aydır başarılı bir direniş sergilemektedir. Birinci basamak sağlık çalışanları, Cumartesi günleri fazla çalışmaya kaynaklık eden yasal düzenlemelerin ve iş güvencesini tamamen ortadan kaldıran, çalışma koşullarını ağırlaştıran, tahammülsüz kılan ödeme ve sözleşme yönetmeliğinin tamamen geri çekilmesi talebiyle 20-21-22 Mayıs günleri iş üretmeyecektir.'' ifadelerini kullandı. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Hekimoğlu ise basın açıklamasının şuan tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini söyledi.
Birinci basamak sağlık çalışanları arasında yer alan aile hekimleri, pratisyen hekimler ebe ve hemşireler iş yoğunluklarının artması ve fazla çalışma şartları gerekçesiyle Türkiye genelinde 20-21-22 Mayıs tarihlerinde iş bırakma eylemi yapacak

Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı merkezlerinde görevli sağlık çalışanlarının 20-21-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği iş bırakma eylemiyle ilgili İstanbul Tabip Odası'nda bir basın toplantısı yapıldı. Toplantıya; İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Hekimoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası İstanbul Şubesi'nden Erdal Güzel, İstanbul Tabip Odası Aile Hekimleri Komisyonu'ndan Dr. Erdal Uğurlu ve Pratisyen Hekimlik Derneği İstanbul Şubesi'nden Dr. Selma Okkaoğlu katıldı.

Pratisyen Hekimlik Derneği İstanbul Şubesi'nden Dr. Selma Okkaoğlu'nun okuduğu açıklamada, Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı merkezlerinde görevli sağlık çalışanlarının iş yoğunluklarının arttırıldığı belirtilerek, ''Sağlık Bakanlığı, 1 Ocak 2015 tarihinden beri Aile Sağlığı Merkezi sağlık çalışanlarını hafta içi 40 saat çalışmaya ek olarak Cumartesi günleri nöbet adı altında 8 saat fazla çalıştırmaya; Toplum Sağlığı Merkezlerinde çalışan arkadaşlarımızı ise Cumartesi günleri Aile Sağlığı Merkezleri zorla denetleterek, az sayıdaki insan gücüyle onlarca görev, sorumluluk, angarya işler yükleyerek çalıştırmaya zorlamaktadır.'' dedi.

Çalışma koşullarının ağırlaştıran yönetmeliğin geri çekilmesi talebiyle 20-21-22 Mayıs günlerinde iş bırakma eylemi gerçekleştirileceğini belirten Dr. Okkaoğlu, ''Aile Sağlığı Merkezleri'nde çalışan aile hekimi, hemşire, ebe, sağlık memuru ve diğer sağlık çalışanlarının çoğu, kendilerine haksızca, hukuksuzca dayatılan Cumartesi günleri fazladan çalışmaya karşı haklarını korumak için Cumartesi günleri Aile Sağlık Merkezleri'ni açmayarak 5 aydır başarılı bir direniş sergilemektedir. Birinci basamak sağlık çalışanları, Cumartesi günleri fazla çalışmaya kaynaklık eden yasal düzenlemelerin ve iş güvencesini tamamen ortadan kaldıran, çalışma koşullarını ağırlaştıran, tahammülsüz kılan ödeme ve sözleşme yönetmeliğinin tamamen geri çekilmesi talebiyle 20-21-22 Mayıs günleri iş üretmeyecektir.'' ifadelerini kullandı.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Hekimoğlu ise basın açıklamasının şuan tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.