Akım Metal’den ‘Hamle’ ile seri üretime geçti!

Gebze 02.09.2020 - 14:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Akım Metal’den ‘Hamle’ ile seri üretime geçti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı Teknoloji Destekli Sanayi Hamlesi, programında iki ayrı proje ile Türkiye’nin en büyük teşvik desteğini alan 10 firma arasında yer alan Gebze merkezli 45 yıllık firmalardan Akım Metal, seri üretim için kolları sıvadı. MESS’in Teknoloji Merkezi ile birlikte Dilovası İMES OSB ve Makine OSB’de 40 fabrikanın açılış töreninde Başkan Erdoğan ve Bakanların övgüsünü alan firma, törende açıklanan 10 Hamle projesinden ikisine imza atma başarısı gösterdi. İMES OSB’de inşaatına 4 yıl önce başlanan yeni tesiste, üretim teşvik desteği aldığı SMB marka yerli CNC tezgâhlarını üretecek olan Akim Metal, bu proje ile birlikte destek aldığı bir diğer proje olan servo motor projelerinin planlama ve üretim aşaması için mühendislik bölümü A takımı ile bir toplantı düzenledi. TEŞVİK DOSYASI AYRINTILARI İLE GÖRÜŞÜLDÜ İMES OSB’de yer alan CNC makine üretim tesisinde düzenlenen toplantıda, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından destek verilen her iki proje ayrıntılı bir şekilde görüş alışverişine sunuldu. Ar-Ge mühendisleri ve proje sorumluları söz konusu ürünlerin üretimleri ile ilgili sunum yaparken, projelerin şartnameleri ve ayrıntılarını masaya yatırdılar. A Grup, iki projenin de en geç 2021 yılı Mart ayında üretime başlayabilecek şekilde yapılması gerekenleri görüştüler. Toplantıya A Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Böyet, Akplas Fabrika Müdürü Abdullah Böyet, A Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Ali Fazıl Böyet ve firmanın Ar-Ge ekibi katıldılar. Türkiye’de yerli ve milli CNC takım tezgâhları üreten ve şu ana kadar sektörde ilk sıralarda yer alan A Grup şirketlerinden Akım Metal, kendi markası SMB ile mevcut ürünlerini geliştirerek seri üretime geçecek. Aynı zamanda servo motor üretimini de gerçekleştirecek olan firma, her iki ürün için 2 yeni fabrika binası, makina taçhizatı ve 500 kişiye yakın ek istihdam oluşturmayı planlıyor. BÖYET, “BAŞARMAYA MECBURUZ” A Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Böyet projelerin enine boyuna görüşüldüğü toplantıda yaptığı değerlendirme şunları söyledi; Böyle bir yatırım yapıldığına göre bu mücadeleyi vereceğiz. Bugünden sonra burada bu projede tüyü bitmemiş çocuğun hakkı var. Bu yüzden başaramamak söz konusu olamaz, eğer bir başarısızlık olursa ki bugüne kadar bizim A Grup firmalarda başarısızlığa tahammülüm olmadı. Kötü giden bir işi en kısa sürede artıya çevirdik. Burada bulunan tüm ekibime gösterdikleri azim ve gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum. ,gecemizi gündüzümüze katmamız lazım. Yabancı sermaye bizi düşünmez, bu ülkenin kalkınmasını düşünmez, sadece burada kazandığını düşünür. Biz gözümüzü dört açmak zorundayız. Çok çalışıp, üretmemiz gerek. Zamanında üretip. Zamanında teslim edip, katma değer yaratmamız gerek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı Teknoloji Destekli Sanayi Hamlesi, programında iki ayrı proje ile Türkiye’nin en büyük teşvik desteğini alan 10 firma arasında yer alan Gebze merkezli 45 yıllık firmalardan Akım Metal, seri üretim için kolları sıvadı.

MESS’in Teknoloji Merkezi ile birlikte Dilovası İMES OSB ve Makine OSB’de 40 fabrikanın açılış töreninde Başkan Erdoğan ve Bakanların övgüsünü alan firma, törende açıklanan 10 Hamle projesinden ikisine imza atma başarısı gösterdi. İMES OSB’de inşaatına 4 yıl önce başlanan yeni tesiste, üretim teşvik desteği aldığı SMB marka yerli CNC tezgâhlarını üretecek olan Akim Metal, bu proje ile birlikte destek aldığı bir diğer proje olan servo motor projelerinin planlama ve üretim aşaması için mühendislik bölümü A takımı ile bir toplantı düzenledi.

TEŞVİK DOSYASI AYRINTILARI İLE GÖRÜŞÜLDÜ

İMES OSB’de yer alan CNC makine üretim tesisinde düzenlenen toplantıda, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından destek verilen her iki proje ayrıntılı bir şekilde görüş alışverişine sunuldu. Ar-Ge mühendisleri ve proje sorumluları söz konusu ürünlerin üretimleri ile ilgili sunum yaparken, projelerin şartnameleri ve ayrıntılarını masaya yatırdılar. A Grup, iki projenin de en geç 2021 yılı Mart ayında üretime başlayabilecek şekilde yapılması gerekenleri görüştüler. Toplantıya A Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Böyet, Akplas Fabrika Müdürü Abdullah Böyet, A Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Ali Fazıl Böyet ve firmanın Ar-Ge ekibi katıldılar. Türkiye’de yerli ve milli CNC takım tezgâhları üreten ve şu ana kadar sektörde ilk sıralarda yer alan A Grup şirketlerinden Akım Metal, kendi markası SMB ile mevcut ürünlerini geliştirerek seri üretime geçecek. Aynı zamanda servo motor üretimini de gerçekleştirecek olan firma, her iki ürün için 2 yeni fabrika binası, makina taçhizatı ve 500 kişiye yakın ek istihdam oluşturmayı planlıyor.

BÖYET, “BAŞARMAYA MECBURUZ”

A Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Böyet projelerin enine boyuna görüşüldüğü toplantıda yaptığı değerlendirme şunları söyledi; Böyle bir yatırım yapıldığına göre bu mücadeleyi vereceğiz. Bugünden sonra burada bu projede tüyü bitmemiş çocuğun hakkı var. Bu yüzden başaramamak söz konusu olamaz, eğer bir başarısızlık olursa ki bugüne kadar bizim A Grup firmalarda başarısızlığa tahammülüm olmadı. Kötü giden bir işi en kısa sürede artıya çevirdik. Burada bulunan tüm ekibime gösterdikleri azim ve gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum. ,gecemizi gündüzümüze katmamız lazım. Yabancı sermaye bizi düşünmez, bu ülkenin kalkınmasını düşünmez, sadece burada kazandığını düşünür. Biz gözümüzü dört açmak zorundayız. Çok çalışıp, üretmemiz gerek. Zamanında üretip. Zamanında teslim edip, katma değer yaratmamız gerek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.