Darıca Kilitlendi

Darıca 27.06.2017 - 12:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca Kilitlendi

Ramazan Bayramı tatilini çocuklarına ayıran aileler, Darıca'daki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'ne akın etti.

Bayram tatilinde çocuklarıyla güzel vakit geçirmek isteyen aileler, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvan türlerini de bünyesinde barındırmasıyla "canlı gen bankası" olarak nitelendirilen  Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nin yolunu tuttu. Yoğun ilgi nedeniyle, 30 dereceyi bulan hava sıcaklığına rağmen gişelerin önünde metrelerce kuyruk oluştu. Hayvanat bahçesinin eğitim ve pazarlama müdürü Gökmen  Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 286 türde 3 bin 600 hayvana ev sahipliği yaptıklarını, bu yönleriyle  Türkiye'nin en çok türü barındıran hayvanat bahçesi olduklarını söyledi. Nesli tükenme tehlikesi altında olan 150'ye yakın canlıyı barındırdıkları dile getiren  Aydın, ziyaretçilerin ancak belgesellerde görebilecekleri nadirlikte canlıları burada gözlemleyebildiklerini kaydetti. "Bayramlaşmadan sonra ilk adres hayvanat bahçesi oldu" Aydın, konum olarak  İstanbul ve  Kocaeli'nin ortasında yer aldıkları için her iki ile de hitap ettiklerine dikkati çekerek, "Bayramda  İstanbul ve  Kocaeli'de il dışına çıkmayan kişilerin yoğun ilgisini görüyoruz. Dün bayramın ilk günü olmasına rağmen 5 bin ziyaretçiyi ağırladık ve bunların bine yakını  Orta Doğu turistiydi. Bayramlaşmadan hemen sonra ilk adres hayvanat bahçesi oldu diyebiliriz." diye konuştu. Yoğun ilginin bugün de katlanarak devam ettiğini ve en yoğun bayramı yaşadıklarını anlatan  Aydın, "Yarın da bu yoğunluğu bekliyoruz. Bayram boyunca 20 bin ziyaretçi ağırlayacağımızı düşünüyorduk, görünene göre bunun da üzerine çıkacağız." dedi. Aydın, özellikle çocukların çok eğlendiğini vurgulayarak, "Yeni gelen hayvanlar var. En son cüce su aygırı 'Mela' dünyaya geldi.  Türkiye'de sadece bizde olan gergedan çiftimiz var. Bunlar da çok fazla ilgi görüyor. Yaptığımız etkinliklerle insanlar burada dolu dolu bir gün geçiriyor." ifadelerini kullandı.
Ramazan Bayramı tatilini çocuklarına ayıran aileler, Darıca'daki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'ne akın etti.

Bayram tatilinde çocuklarıyla güzel vakit geçirmek isteyen aileler, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvan türlerini de bünyesinde barındırmasıyla "canlı gen bankası" olarak nitelendirilen  Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nin yolunu tuttu.

Yoğun ilgi nedeniyle, 30 dereceyi bulan hava sıcaklığına rağmen gişelerin önünde metrelerce kuyruk oluştu.

Hayvanat bahçesinin eğitim ve pazarlama müdürü Gökmen  Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 286 türde 3 bin 600 hayvana ev sahipliği yaptıklarını, bu yönleriyle  Türkiye'nin en çok türü barındıran hayvanat bahçesi olduklarını söyledi.

Nesli tükenme tehlikesi altında olan 150'ye yakın canlıyı barındırdıkları dile getiren  Aydın, ziyaretçilerin ancak belgesellerde görebilecekleri nadirlikte canlıları burada gözlemleyebildiklerini kaydetti.

"Bayramlaşmadan sonra ilk adres hayvanat bahçesi oldu"

Aydın, konum olarak  İstanbul ve  Kocaeli'nin ortasında yer aldıkları için her iki ile de hitap ettiklerine dikkati çekerek, "Bayramda  İstanbul ve  Kocaeli'de il dışına çıkmayan kişilerin yoğun ilgisini görüyoruz. Dün bayramın ilk günü olmasına rağmen 5 bin ziyaretçiyi ağırladık ve bunların bine yakını  Orta Doğu turistiydi. Bayramlaşmadan hemen sonra ilk adres hayvanat bahçesi oldu diyebiliriz." diye konuştu.

Yoğun ilginin bugün de katlanarak devam ettiğini ve en yoğun bayramı yaşadıklarını anlatan  Aydın, "Yarın da bu yoğunluğu bekliyoruz. Bayram boyunca 20 bin ziyaretçi ağırlayacağımızı düşünüyorduk, görünene göre bunun da üzerine çıkacağız." dedi.

Aydın, özellikle çocukların çok eğlendiğini vurgulayarak, "Yeni gelen hayvanlar var. En son cüce su aygırı 'Mela' dünyaya geldi.  Türkiye'de sadece bizde olan gergedan çiftimiz var. Bunlar da çok fazla ilgi görüyor. Yaptığımız etkinliklerle insanlar burada dolu dolu bir gün geçiriyor." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.