DEDE KATİLİNE MÜEBBET HAPİS

Kocaeli 09.03.2016 - 14:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DEDE KATİLİNE MÜEBBET HAPİS

Geçtiğimiz yıl Kocaeli'nin Başiskele ilçeşinde dedesi Hakkı Büyük’ü kurşunlayarak öldüren 18 yaşındaki Hamza Büyük, Kocaeli 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada müebbet hapis cezası aldı

Başiskele Bahçecik Mahmut Çavuş Caddesi mevkiinde geçtiğimiz yıl 15 Nisan günü meydana gelen olayda 18 yaşındaki torunu Hamza Büyük ile tartışan Hakkı Büyük torununun tabancasından çıkan 4 kurşunla ağır yaralanmış, sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti. Olaydan 15 gün sonra teslim olan Hamza Büyük hakkında Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın görülmesine devam edildi. Geçtiğimiz duruşmada mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı, nitelikli şekilde kasten öldürme suçundan sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanmasını istemişti. Bugün görülen son duruşmada ise sanık Hamza Büyük’e müebbet cezası verildi.   KIZGINLIK BELİRTİLERİ Duruşmada söz alan Hamza Büyük’ün avukatı Merih Kavukçu, “Dosyaya sunduğumuz yazılı savunmalarımızı tekrar ediyoruz. Dosyada müvekkil hakkında alınan adli tıp raporunda cezai ehliyetinin tam olduğu belirtilmişse de, içsel dürtülerini çok taşkın bir şekilde yaşadığı, sosyal çevre ile çatışma halinde olduğu, anksiyete ve kızgınlık belirtileri gösterdiği şeklinde tespitler yer almaktadır. Müvekkil ve ailesine baktığımızda babası olmayan müvekkilin ailesinin tek erkeği konumunda olduğu, annesi ile yaşadığı olay tarihine kadar maktül ile aralarında husumet olduğuna dair hiçbir somut olgunun olmadığı anlaşılmaktadır” dedi.   SÖZLÜ VE FİİLİ TACİZ  Kavuçlu, “Müvekkil annesinin maktul tarafından fiili ve sözlü taciz olaylarını öğrendikten sonra içinde bulunduğu psikolojik durum itibari ile böyle bir davranış gösterdiği anlaşılmaktadır. Yine somut olay esnasında önce maktulün ateş ettiği müvekkil tarafından ifade edilmiştir. Olaydan sonra da müvekkil kendiliğinden teslim olmuştur. Olay yerinde yapılan incelemede hiçbir boş kovan bulunamamıştır” dedi.   MÜEBBETE ÇEVRİLDİ Kavuçu’dan sonra söz alan Hakkı Büyük’ün yakınlarının avukatı Cengiz Sarıbay, “Önceki duruşmada belirttiğimiz beyanlarımızı tekrarlıyoruz” dedi. Sarıbay’dan sonra söz sözü sorulan Hamza Büyük, “Konuşmak istemiyorum” dedi. Gerçekleşen aradan sonra hükmünü açıklayan mahkeme heyeti sanık Hamza Büyük’e ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Fakat sanık Büyük’ün daha önce bir suç işlememesinden dolayı ve pişman olduğunu ifade etmesinden dolayı ceza müebbet hapis cezasına çevrildi.
Geçtiğimiz yıl Kocaeli'nin Başiskele ilçeşinde dedesi Hakkı Büyük’ü kurşunlayarak öldüren 18 yaşındaki Hamza Büyük, Kocaeli 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada müebbet hapis cezası aldı

Başiskele Bahçecik Mahmut Çavuş Caddesi mevkiinde geçtiğimiz yıl 15 Nisan günü meydana gelen olayda 18 yaşındaki torunu Hamza Büyük ile tartışan Hakkı Büyük torununun tabancasından çıkan 4 kurşunla ağır yaralanmış, sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti. Olaydan 15 gün sonra teslim olan Hamza Büyük hakkında Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın görülmesine devam edildi. Geçtiğimiz duruşmada mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı, nitelikli şekilde kasten öldürme suçundan sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanmasını istemişti. Bugün görülen son duruşmada ise sanık Hamza Büyük’e müebbet cezası verildi.

 

KIZGINLIK BELİRTİLERİ

Duruşmada söz alan Hamza Büyük’ün avukatı Merih Kavukçu, “Dosyaya sunduğumuz yazılı savunmalarımızı tekrar ediyoruz. Dosyada müvekkil hakkında alınan adli tıp raporunda cezai ehliyetinin tam olduğu belirtilmişse de, içsel dürtülerini çok taşkın bir şekilde yaşadığı, sosyal çevre ile çatışma halinde olduğu, anksiyete ve kızgınlık belirtileri gösterdiği şeklinde tespitler yer almaktadır. Müvekkil ve ailesine baktığımızda babası olmayan müvekkilin ailesinin tek erkeği konumunda olduğu, annesi ile yaşadığı olay tarihine kadar maktül ile aralarında husumet olduğuna dair hiçbir somut olgunun olmadığı anlaşılmaktadır” dedi.

 

SÖZLÜ VE FİİLİ TACİZ 

Kavuçlu, “Müvekkil annesinin maktul tarafından fiili ve sözlü taciz olaylarını öğrendikten sonra içinde bulunduğu psikolojik durum itibari ile böyle bir davranış gösterdiği anlaşılmaktadır. Yine somut olay esnasında önce maktulün ateş ettiği müvekkil tarafından ifade edilmiştir. Olaydan sonra da müvekkil kendiliğinden teslim olmuştur. Olay yerinde yapılan incelemede hiçbir boş kovan bulunamamıştır” dedi.

 

MÜEBBETE ÇEVRİLDİ

Kavuçu’dan sonra söz alan Hakkı Büyük’ün yakınlarının avukatı Cengiz Sarıbay, “Önceki duruşmada belirttiğimiz beyanlarımızı tekrarlıyoruz” dedi. Sarıbay’dan sonra söz sözü sorulan Hamza Büyük, “Konuşmak istemiyorum” dedi. Gerçekleşen aradan sonra hükmünü açıklayan mahkeme heyeti sanık Hamza Büyük’e ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Fakat sanık Büyük’ün daha önce bir suç işlememesinden dolayı ve pişman olduğunu ifade etmesinden dolayı ceza müebbet hapis cezasına çevrildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.