Ders çalışmayı bırakın!

Darıca 28.06.2018 - 20:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Ders çalışmayı bırakın!

Pazar günü yapılacak Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı öncesi Uluslararası Eğitim Danışmanı Fulya Yalezan öğrenci ve öğretim kurumlarına yönelik şaşırtıcı tavsiyeler yayınladı.

Yalezan adaylara, beklenilenin aksine kesinlikle ders çalışmamalarını öğütlerken, öğretmen ve velileri de hertürlü psikolojik baskıyı terketmeleri konusunda uyardı. Adaylara, ‘defteri kalemi, test kitaplarını evin hiç girmediğiniz bir odasına kaldırın, ve de bugünden itibaren eğlenin, denize havuza girin, bol bol yüzün... TV izlemeyin, haber dinlemeyin, müzik ve sinema ile zaman geçirin’ derken, ‘uykunuzu düzene sokmak için son üç gününüz, sınav günü uyanmanız gereken saatte uyanmaya başlayın, alarmı yatağınızın yakınına kurmayın, evdekileri sizi o saatte ayağa kaldırmalarını tenbihleyin, siz z Jenerasyonusunuz, uyku düzeniniz çok çabuk bozuluyor ve sabitleniyor, beyninizi o saatte afyonu patlatmaya, midenizi de acıkmaya alıştırın, ve hergün   UYANIR UYANMAZ kahvaltı edin, muhtemelen son haftalarda sabahlara dek oturuyordunuz, ancak bu sınavda baskı altında düşünmeye programlanacak bir beyin için uygun değil’ dedi ve şöyle devam etti. ‘Bu sene ilk kez Z jenerasyonu gençliği üniversite sınavına girecek. Internet çocukları zaman kavramından çok uzaklar, herşeyi bir dokunuşla halledebiliyor ve dünyayı 15 saniyede keşfedebiliyorken, saatler süren sınavlarda düşünerek test çözmek onları sıkar, yorar ve motivasyonlarını düşer, bu yüzden de tavsiyem kolay buldukları ve sevdikleri soru tipleriyle başlamaları olur. Öğretmen ve veliler olarak bizlerin görevi, hertürlü psikolojik baskıyı sıfırlamak, onlara son birkaç günde neşe enjekte etmek, gerginliği önleyen, mutluluğu arttıran seratonin hormonu salgılamalarına yönelik iletişim kurmak ve imkan yaratmak, uyku düzenleyici doğal takviyelere (malatonin) başvurmak olmalıdır. Eczanelerden alabileceğiniz organik okiluptus yağını (Art De Huile marka Fransız yağlar tavsiyemdir, internetten satılan eczanelere bakabilirsiniz) sınav sabahı ve de sınavdan 5 dakika önce olmak üzere iki kere, bilek içlerine, kulak arkalarına, burun altına ve alnınızın ortasına sürün. Ne kadar rahatladığınıza inanamayacaksınız. Kuş hafifliğinde geçireceğiniz bir sınav diliyorum, unutmayın, sonuç ne olursa olsun, sizler bizim kıymetlerimizsiniz.    • Sınavın adı veya formatı ne olursa olsun, sınav sınavdır, bilgi bilgidir. Öğrendiğin değişmez, sorgulama ve puanlama sistemi değişir. UMURSAMA!  • Her bir yanlış sıralamada 50 bin kişinin yerinin değiştirmesi demekmiş, UMURSAMA! Sen bildiğin doğruları kağıda dök, sınavda sakın hesap yapma. • Yurtdışı alternatiflerinin olduğunu, Türkiye’den daha iyi eğitim sistemlerinde daha az stresle ve maliyetle, bir yandan para kazanarak, iş tecrübesi edinerek ve de yüksek başarıyla eğitim alabileceğini UNUTMA! Yol göstermek için her zaman yanınızdayım. • Sevildiğini ve her sonuçta ailenin yanında ve arkanda olacağını UNUTMA!’
Pazar günü yapılacak Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı öncesi Uluslararası Eğitim Danışmanı Fulya Yalezan öğrenci ve öğretim kurumlarına yönelik şaşırtıcı tavsiyeler yayınladı.
Yalezan adaylara, beklenilenin aksine kesinlikle ders çalışmamalarını öğütlerken, öğretmen ve velileri de hertürlü psikolojik baskıyı terketmeleri konusunda uyardı. Adaylara, ‘defteri kalemi, test kitaplarını evin hiç girmediğiniz bir odasına kaldırın, ve de bugünden itibaren eğlenin, denize havuza girin, bol bol yüzün... TV izlemeyin, haber dinlemeyin, müzik ve sinema ile zaman geçirin’ derken, ‘uykunuzu düzene sokmak için son üç gününüz, sınav günü uyanmanız gereken saatte uyanmaya başlayın, alarmı yatağınızın yakınına kurmayın, evdekileri sizi o saatte ayağa kaldırmalarını tenbihleyin, siz z Jenerasyonusunuz, uyku düzeniniz çok çabuk bozuluyor ve sabitleniyor, beyninizi o saatte afyonu patlatmaya, midenizi de acıkmaya alıştırın, ve hergün
 
UYANIR UYANMAZ kahvaltı edin, muhtemelen son haftalarda sabahlara dek oturuyordunuz, ancak bu sınavda baskı altında düşünmeye programlanacak bir beyin için uygun değil’ dedi ve şöyle devam etti. ‘Bu sene ilk kez Z jenerasyonu gençliği üniversite sınavına girecek. Internet çocukları zaman kavramından çok uzaklar, herşeyi bir dokunuşla halledebiliyor ve dünyayı 15 saniyede keşfedebiliyorken, saatler süren sınavlarda düşünerek test çözmek onları sıkar, yorar ve motivasyonlarını düşer, bu yüzden de tavsiyem kolay buldukları ve sevdikleri soru tipleriyle başlamaları olur. Öğretmen ve veliler olarak bizlerin görevi, hertürlü psikolojik baskıyı sıfırlamak, onlara son birkaç günde neşe enjekte etmek, gerginliği önleyen, mutluluğu arttıran seratonin hormonu salgılamalarına yönelik iletişim kurmak ve imkan yaratmak, uyku düzenleyici doğal takviyelere (malatonin) başvurmak olmalıdır. Eczanelerden alabileceğiniz organik okiluptus yağını (Art De Huile marka Fransız yağlar tavsiyemdir, internetten satılan eczanelere bakabilirsiniz) sınav sabahı ve de sınavdan 5 dakika önce olmak üzere iki kere, bilek içlerine, kulak arkalarına, burun altına ve alnınızın ortasına sürün. Ne kadar rahatladığınıza inanamayacaksınız. Kuş hafifliğinde geçireceğiniz bir sınav diliyorum, unutmayın, sonuç ne olursa olsun, sizler bizim kıymetlerimizsiniz. 
 
• Sınavın adı veya formatı ne olursa olsun, sınav sınavdır, bilgi bilgidir. Öğrendiğin değişmez, sorgulama ve puanlama sistemi değişir. UMURSAMA! 
• Her bir yanlış sıralamada 50 bin kişinin yerinin değiştirmesi demekmiş, UMURSAMA! Sen bildiğin doğruları kağıda dök, sınavda sakın hesap yapma.
• Yurtdışı alternatiflerinin olduğunu, Türkiye’den daha iyi eğitim sistemlerinde daha az stresle ve maliyetle, bir yandan para kazanarak, iş tecrübesi edinerek ve de yüksek başarıyla eğitim alabileceğini UNUTMA! Yol göstermek için her zaman yanınızdayım.
• Sevildiğini ve her sonuçta ailenin yanında ve arkanda olacağını UNUTMA!’
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.