Esnafa Maaş Desteği

Ekonomi 06.08.2018 - 09:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Esnafa Maaş Desteği

İstihdam seferberliğiyle esnafın personel alması kolaylaştı. İmalat sektöründe faaliyet gösteren küçük işletmelere ve esnafa, 'Bir Senden Bir Benden Teşvik'i uygulamasıyla ilave istihdam sağlamaları şartıyla prim, vergi ve ücret desteği veriliyor. İmalat sektöründe 1-3 işçi çalıştıran işverenlerin, ilave olarak işe aldıkları işçilerin iki ayda bir ücret, prim ve vergileri devlet tarafından karşılanıyor. Yani istihdam edilen gençlerin ödemeleri bir ay esnaf, bir ay devlet tarafından yapılıyor. İşe alınacak kişilerin 18 yaşından büyük ve 25 yaşından küçük olması gerekiyor. 31 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek teşvikten aynı işyeri en fazla 2 işçi için yararlanabiliyor. 1 sigortalı için aylık toplam (vergiler dahil) 2 bin 486 lira destek sağlanıyor..

İstihdam seferberliğiyle esnafın personel alması kolaylaştı.  sektöründe faaliyet gösteren küçük işletmelere ve esnafa, 'Bir Senden Bir Benden Teşvik'i uygulamasıyla ilave  sağlamaları şartıyla prim, vergi ve ücret desteği veriliyor. İmalat sektöründe 1-3 işçi çalıştıran işverenlerin, ilave olarak işe aldıkları işçilerin iki ayda bir ücret, prim ve vergileri devlet tarafından karşılanıyor. Yani istihdam edilen gençlerin ödemeleri bir ay esnaf, bir ay devlet tarafından yapılıyor. İşe alınacak kişilerin 18 yaşından büyük ve 25 yaşından küçük olması gerekiyor.

31 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek teşvikten aynı işyeri en fazla 2 işçi için yararlanabiliyor. 1 sigortalı için aylık toplam (vergiler dahil) 2 bin 486 lira destek sağlanıyor.
.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.