O Projeyle ilgili Konferans verildi

13.01.2016 - 10:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

O Projeyle ilgili Konferans verildi

Yalova Kent Konseyi tarafından "Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi ve Yalova Etkileşimi" konulu konferans düzenledi. Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdür Yardımcısı Erdoğan Dedeoğlu, Yalova Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen programda yatırım sayesinde, güzergah boyunca yer alan il, ilçe belde ve köylerde bir ekonomik hareketlilik sağlandığını söyledi. Projenin yaklaşık 200 değişik sektörü etkilediğini belirten Dedeoğlu, proje sayesinde 40-50 bin kişiye istihdam sağlandığını ifade etti. Dedeoğlu, projenin hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü dile getirerek, "Projenin Altınova- Gemlik kesiminin ocak ayında açılmasını bekliyoruz. Gebze-Bursa arasındaki 83 kilometrelik kesimin ise 2016 yılı sonunda açılması planlanmaktadır. Ayrıca projenin tamamının 2018 yılı sonunda bitirilmesi hedeflenmiştir" diye konuştu. Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan da köprünün ülkenin en önemli projelerinden biri olduğunu ifade etti. Bu köprünün Yalova üzerinde büyük katkısı ve etkisinin olacağını dile getiren Bozdoğan, şunları kaydetti: "Birçok şirket buraya gelecek. Yalova'da eğitim, sağlık ve ticaret alanında çok önemli bir gelişme yaşayacak. O nedenle de Yalova'nın revize edilen Çevre Düzeni Planı'nın da köprünün uzun ve kısa vadede etkileri de düşünülerek planlaması yapılmalıdır." Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise proje sonunda Yalova'nın, İstanbul'un mahallesi olacağını onun için şehrin çok iyi planlanması gerektiğini ifade etti. Düzenlenen programa Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yalova Kent Konseyi tarafından "Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi ve Yalova Etkileşimi" konulu konferans düzenledi. Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdür Yardımcısı Erdoğan Dedeoğlu, Yalova Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen programda yatırım sayesinde, güzergah boyunca yer alan il, ilçe belde ve köylerde bir ekonomik hareketlilik sağlandığını söyledi.

Projenin yaklaşık 200 değişik sektörü etkilediğini belirten Dedeoğlu, proje sayesinde 40-50 bin kişiye istihdam sağlandığını ifade etti. Dedeoğlu, projenin hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü dile getirerek, "Projenin Altınova- Gemlik kesiminin ocak ayında açılmasını bekliyoruz. Gebze-Bursa arasındaki 83 kilometrelik kesimin ise 2016 yılı sonunda açılması planlanmaktadır. Ayrıca projenin tamamının 2018 yılı sonunda bitirilmesi hedeflenmiştir" diye konuştu. Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan da köprünün ülkenin en önemli projelerinden biri olduğunu ifade etti.

Bu köprünün Yalova üzerinde büyük katkısı ve etkisinin olacağını dile getiren Bozdoğan, şunları kaydetti: "Birçok şirket buraya gelecek. Yalova'da eğitim, sağlık ve ticaret alanında çok önemli bir gelişme yaşayacak. O nedenle de Yalova'nın revize edilen Çevre Düzeni Planı'nın da köprünün uzun ve kısa vadede etkileri de düşünülerek planlaması yapılmalıdır."

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise proje sonunda Yalova'nın, İstanbul'un mahallesi olacağını onun için şehrin çok iyi planlanması gerektiğini ifade etti. Düzenlenen programa Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.