Kritik güncelleme yayınladı!

Gündem 21.04.2021 - 15:52, Güncelleme: 21.04.2021 - 15:52
 

Kritik güncelleme yayınladı!

Kritik güncelleme yayınladı!

Kısa süre önce Chrome'da tehlikeli bir güvenlik açığının bulunduğu raporlanmıştı ve bu durum Google'a iletilmişti. Teknoloji devi gerekli güncellemeyi hazırladı ve yayınladı. Google güncellemelerin güvenlik iyileştirmelerini içerdiklerini ve düzenli olarak yüklenmesinin önemli olduğu konusunda kullanıcıları yeniden uyardı. Bu güncellemeyi yüklemeyi sakın ihmal etmeyin! Eğer yükselemezseniz başınızı ağrıtabilir! İşte konuyla ilgili tüm detaylar... Chrome milyonlarca kişi tarafından kullanılan popüler bir tarayıcı. Google, tarayıcısını geliştirmeye ve güvenlik tarafında iyileştirmeye hız kesmeden devam ediyor. Niasn ayı başlarında bir güvenlik araştırmacısı tarafından Chrome'da kritik bir açık bulunmuş ve Google'a haber edilmişti. Mountain View merkezli şirket kısa süre içinde kritik açık dahil olmak üzere farklı açıkları da düzelten bir güncelleme yayınladı. Güncelleme Windows, Mac ve Linux platformlarında yayınlanmış durumda. Yayınlanan rapora göre söz konusu açık, siber suçluların faaliyetlerini gizlilik içinde yapmasını sağlayan bir fırsat sunuyor. Chrome'un yeni güncellemesine Ayarlar>Yardım>Google Chrome Hakkında seçeneğinden ulaşabilirsiniz. CHROME'UN OLDUKÇA İŞİNİZE YARAYACAK AZ BİLİNEN KISAYOLLARI Google Chrome klavye kısayolları nedir? Chrome kısayolları ne işe yarıyor? Web tarayıcısı olarak Chrome'u kullanıyorsanız, listelediğimiz klavye kısayolları çok işinize yarayacak. Lafı daha fazla uzatmadan hangi kısayolun ne işe yaradığına bakalım. İşte Google Chrome klavye kısayolları CTRL + N - Yeni pencere aç CTRL + SHIFT + N - Gizli modda yeni bir pencere aç CTRL + T - Yeni sekme aç CTRL + SHIFT + T - Son kapatılan sekmeyi yeniden aç CTRL + TAB - Sonraki açık sekmeye git CTRL + SHIFT + TAB - Önceki açık sekmeye git CTRL + 1'den 8'e kadar - Belirli bir sekmeye git CTRL + 9 - Son sekmeye git Chrome kullananlar aman dikkat! Google uyardı ve kritik güncelleme yayınladı! ALT + HOME - Geçerli sekmede ana sayfayı aç ALT + SOL OK TUŞU - Tarama geçmişinde önceki sayfayı geçerli sekmede aç ALT + SAĞ OK TUŞU - Tarama geçmişinde sonraki sayfayı geçerli sekmede aç CTRL + W - Geçerli sekmeyi kapat CTRL + SHIFT + W - Tüm sekmeleri ve tarayıcıyı kapat ALT + SPACE + N - Geçerli pencereyi simge durumuna küçültme ALT + SPACE + X - Geçerli pencereyi ekranı kaplayacak şekilde büyüt ALT + F4 - Geçerli pencereyi kapat CTRL + SHIFT + Q - Chrome'dan çık
Kritik güncelleme yayınladı!

Kısa süre önce Chrome'da tehlikeli bir güvenlik açığının bulunduğu raporlanmıştı ve bu durum Google'a iletilmişti. Teknoloji devi gerekli güncellemeyi hazırladı ve yayınladı. Google güncellemelerin güvenlik iyileştirmelerini içerdiklerini ve düzenli olarak yüklenmesinin önemli olduğu konusunda kullanıcıları yeniden uyardı. Bu güncellemeyi yüklemeyi sakın ihmal etmeyin! Eğer yükselemezseniz başınızı ağrıtabilir!

İşte konuyla ilgili tüm detaylar...

Chrome milyonlarca kişi tarafından kullanılan popüler bir tarayıcı. Google, tarayıcısını geliştirmeye ve güvenlik tarafında iyileştirmeye hız kesmeden devam ediyor. Niasn ayı başlarında bir güvenlik araştırmacısı tarafından Chrome'da kritik bir açık bulunmuş ve Google'a haber edilmişti. Mountain View merkezli şirket kısa süre içinde kritik açık dahil olmak üzere farklı açıkları da düzelten bir güncelleme yayınladı. Güncelleme Windows, Mac ve Linux platformlarında yayınlanmış durumda. Yayınlanan rapora göre söz konusu açık, siber suçluların faaliyetlerini gizlilik içinde yapmasını sağlayan bir fırsat sunuyor. Chrome'un yeni güncellemesine Ayarlar>Yardım>Google Chrome Hakkında seçeneğinden ulaşabilirsiniz.

CHROME'UN OLDUKÇA İŞİNİZE YARAYACAK AZ BİLİNEN KISAYOLLARI

Google Chrome klavye kısayolları nedir? Chrome kısayolları ne işe yarıyor? Web tarayıcısı olarak Chrome'u kullanıyorsanız, listelediğimiz klavye kısayolları çok işinize yarayacak. Lafı daha fazla uzatmadan hangi kısayolun ne işe yaradığına bakalım.

İşte Google Chrome klavye kısayolları

CTRL + N - Yeni pencere aç

CTRL + SHIFT + N - Gizli modda yeni bir pencere aç

CTRL + T - Yeni sekme aç

CTRL + SHIFT + T - Son kapatılan sekmeyi yeniden aç

CTRL + TAB - Sonraki açık sekmeye git

CTRL + SHIFT + TAB - Önceki açık sekmeye git

CTRL + 1'den 8'e kadar - Belirli bir sekmeye git

CTRL + 9 - Son sekmeye git

Chrome kullananlar aman dikkat! Google uyardı ve kritik güncelleme yayınladı!

ALT + HOME - Geçerli sekmede ana sayfayı aç

ALT + SOL OK TUŞU - Tarama geçmişinde önceki sayfayı geçerli sekmede aç

ALT + SAĞ OK TUŞU - Tarama geçmişinde sonraki sayfayı geçerli sekmede aç

CTRL + W - Geçerli sekmeyi kapat

CTRL + SHIFT + W - Tüm sekmeleri ve tarayıcıyı kapat

ALT + SPACE + N - Geçerli pencereyi simge durumuna küçültme

ALT + SPACE + X - Geçerli pencereyi ekranı kaplayacak şekilde büyüt

ALT + F4 - Geçerli pencereyi kapat

CTRL + SHIFT + Q - Chrome'dan çık

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.