Gebze’de pazar tezgahına ‘tam kapanma’ zammı

Gebze 29.04.2021 - 14:29, Güncelleme: 29.04.2021 - 14:29
 

Gebze’de pazar tezgahına ‘tam kapanma’ zammı

Gebze’de pazar tezgahına ‘tam kapanma’ zammı

17 günlük ‘tam kapanma’ öncesi Gebze’de meyve-sebzeler halden pazara ortalama 1-2 lira zamla geldi. Yasak öncesi son alışverişini yapan vatandaş, zamma tepki gösterirken esnaf ise, “Marketler açıkken kapanmak istemiyoruz” diyerek isyan etti. Dün başlayan17 günlük ‘tam kapanma’ öncesi Gebze’de çarşı, pazar tıklım tıklım doldu. Kentin en işlek alışveriş alanları insanla dolup taştı. Kısıtlama öncesi son alışverişini yapmak üzere Gebze’nin çeşitli noktalarında son kez kurulan pazarlara gelen vatandaşlar, poşetlerini doldurmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Bu sırada, Gebze Sebze ve Meyve Hali’nde yasağa bir kaç gün kala ürünlere ortalama 1-2 lira zam geldi. Talep fazla olunca kapanma öncesi ürünlerin fiyatına yeniden ayar veren satıcılar, meyve ve sebzeyi tezgaha yüksek fiyatla verdi. FİYATLAR EL YAKTI Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, yapılan zamma tepki gösterdi. Tezgahlarının başında kapalı kalacakları sürede geçimlerini sağlayacak parayı kazanmaya çalışan esnaf ise marketler gibi kendilerinin de açık olması gerektiğini savundu. Kısıtlama öncesi pazarda domates, limon, Karnabahar, patlıcan, biber, salatalık 5 ile 7 TL arasında marul, soğan, patates ise 2 ile 3 lira arasında değişiklik gösteriyor.    
Gebze’de pazar tezgahına ‘tam kapanma’ zammı

17 günlük ‘tam kapanma’ öncesi Gebze’de meyve-sebzeler halden pazara ortalama 1-2 lira zamla geldi. Yasak öncesi son alışverişini yapan vatandaş, zamma tepki gösterirken esnaf ise, “Marketler açıkken kapanmak istemiyoruz” diyerek isyan etti.

Dün başlayan17 günlük ‘tam kapanma’ öncesi Gebze’de çarşı, pazar tıklım tıklım doldu. Kentin en işlek alışveriş alanları insanla dolup taştı. Kısıtlama öncesi son alışverişini yapmak üzere Gebze’nin çeşitli noktalarında son kez kurulan pazarlara gelen vatandaşlar, poşetlerini doldurmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Bu sırada, Gebze Sebze ve Meyve Hali’nde yasağa bir kaç gün kala ürünlere ortalama 1-2 lira zam geldi. Talep fazla olunca kapanma öncesi ürünlerin fiyatına yeniden ayar veren satıcılar, meyve ve sebzeyi tezgaha yüksek fiyatla verdi.

FİYATLAR EL YAKTI

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, yapılan zamma tepki gösterdi. Tezgahlarının başında kapalı kalacakları sürede geçimlerini sağlayacak parayı kazanmaya çalışan esnaf ise marketler gibi kendilerinin de açık olması gerektiğini savundu. Kısıtlama öncesi pazarda domates, limon, Karnabahar, patlıcan, biber, salatalık 5 ile 7 TL arasında marul, soğan, patates ise 2 ile 3 lira arasında değişiklik gösteriyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.