“Hakkımı helal etmiyorum!”

Siyaset 16.05.2021 - 13:22, Güncelleme: 16.05.2021 - 13:22
 

“Hakkımı helal etmiyorum!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘desteksiz kapanma’ sürecinde ekonomik sıkıntıya düşenlerden ‘helallik’ istemişti. Gebzeli başarılı siyasetçi ve kafe sahibi Mine Kayser, Cumhurbaşkanına hakkını helal etmedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ‘tam kapanma’ sürecinin son günü olarak açıklanan 17 Mayıs’ta ‘kontrollü normalleşme’ye geçileceğini duyurmuştu. Erdoğan’ın açıklamasında, “Sıkıntıya düşen esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” ifadelerini kullanmasının ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ‘desteksiz kapanma’ süreci için tepki gösterdi, #HelalEtmiyorum etiketi kısa sürede Twitter gündeminin ilk sırasına yükseldi. Gebzeli başarılı siyasetçi ve kafe sahibi Mine Kayser de desteksiz kapanma sürecinde sıkıntıya düştüğünü belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakkını helal etmedi. Kayser açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “RTE esnaftan helallik istedi! Pandemi ve kapanmalar başladığı gün itibariyle devletten 5 kuruş yardım almayan kaderine mahkum edilmiş bir esnaf olarak hakkımı helal etmiyorum. Edersem 10 yaşındaki oğluma da alın terime de iki cihanda adalet anlayışıma da ihanettir!  UTANMAKTAN YORULDUM Koruyup kollamadığınız kadınlar, çocuklar, emekliler, katlettiğiniz ağaçlar, çaldığınız paralar, üzerine çöktüğünüz kendi adamlarınıza yok pahasına peşkeş çektiğiniz Cumhuriyet mirası olan onlarca kurum ve fabrikalar, geleceğini kararttığınız ve dahi sorularını bile çaldığınız gençler, ayrıştırıp kutuplaştırmaya çalıştığınız kürtler, aleviler ve uyum içerisinde yaşayan diğer azınlıklar, yıllardır duyguları sömürülmüş oy pusulası gözüyle bakılmış mütedeyyin kesim, kol kola girdiğiniz terör örgütleri, mafya grupları ve tarikatlar, kaderine mahkûm ettiğiniz Anadolu, çiftçi, emekçi ve işsiz ordusu... Bir yanda bitmeyen pardonlarınız, kandırılmalarınız, timsah gözyaşlarınız... Türk halkını aptal yerine koymaya kimsenin hakkı yok. Ak ile kara, gece ile gündüz kadar belirgin. Yediğiniz haklar helal edilecek boyutu çoktan aştı! Bu hükümet adına her gün utanmaktan yoruldum!”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘desteksiz kapanma’ sürecinde ekonomik sıkıntıya düşenlerden ‘helallik’ istemişti. Gebzeli başarılı siyasetçi ve kafe sahibi Mine Kayser, Cumhurbaşkanına hakkını helal etmedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ‘tam kapanma’ sürecinin son günü olarak açıklanan 17 Mayıs’ta ‘kontrollü normalleşme’ye geçileceğini duyurmuştu. Erdoğan’ın açıklamasında, “Sıkıntıya düşen esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” ifadelerini kullanmasının ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ‘desteksiz kapanma’ süreci için tepki gösterdi, #HelalEtmiyorum etiketi kısa sürede Twitter gündeminin ilk sırasına yükseldi. Gebzeli başarılı siyasetçi ve kafe sahibi Mine Kayser de desteksiz kapanma sürecinde sıkıntıya düştüğünü belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakkını helal etmedi. Kayser açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “RTE esnaftan helallik istedi! Pandemi ve kapanmalar başladığı gün itibariyle devletten 5 kuruş yardım almayan kaderine mahkum edilmiş bir esnaf olarak hakkımı helal etmiyorum. Edersem 10 yaşındaki oğluma da alın terime de iki cihanda adalet anlayışıma da ihanettir! 

UTANMAKTAN YORULDUM

Koruyup kollamadığınız kadınlar, çocuklar, emekliler, katlettiğiniz ağaçlar, çaldığınız paralar, üzerine çöktüğünüz kendi adamlarınıza yok pahasına peşkeş çektiğiniz Cumhuriyet mirası olan onlarca kurum ve fabrikalar, geleceğini kararttığınız ve dahi sorularını bile çaldığınız gençler, ayrıştırıp kutuplaştırmaya çalıştığınız kürtler, aleviler ve uyum içerisinde yaşayan diğer azınlıklar, yıllardır duyguları sömürülmüş oy pusulası gözüyle bakılmış mütedeyyin kesim, kol kola girdiğiniz terör örgütleri, mafya grupları ve tarikatlar, kaderine mahkûm ettiğiniz Anadolu, çiftçi, emekçi ve işsiz ordusu... Bir yanda bitmeyen pardonlarınız, kandırılmalarınız, timsah gözyaşlarınız... Türk halkını aptal yerine koymaya kimsenin hakkı yok. Ak ile kara, gece ile gündüz kadar belirgin. Yediğiniz haklar helal edilecek boyutu çoktan aştı! Bu hükümet adına her gün utanmaktan yoruldum!”

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.