6 milyon ihtiyaç sahibine destek verilecek!

Gündem 26.05.2021 - 09:41, Güncelleme: 26.05.2021 - 09:41
 

6 milyon ihtiyaç sahibine destek verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kovid-19'la mücadele döneminde hayata geçirilen Salgın Sosyal Destek Programı kapsamında, 6 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaştıklarını bildirdi

Salgınla mücadele sürecinde, bakanlıkça ihtiyaç sahipleri için sağlanan desteklere ilişkin bilgileri paylaşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "81 ildeki bin 3 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV), ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere her ay gönderilen periyodik payları 135 milyon liradan 188 milyon liraya çıkardık. Ayrıca, toplam 1 milyar liranın üzerinde 6 adet ek periyodik payı da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ulaştırdık" dedi. Salgın Sosyal Destek Programı'nın ilk fazında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan düzenli sosyal yardım alan ve 2022 sayılı Kanun kapsamında aylık ödenen yaşlı ve engelli ihtiyaç sahibi hanelere 1.000'er lira nakdi yardımda bulunuldu. Yanık, ikinci fazda ise ilk ödemeden yararlanan hanelerden farklı olan ve ihtiyaç sahipliği SYDV tarafından belirlenen hanelere, hane başı yine 1.000 lira nakdi yardım sağlandığını belirtti. Yanık, üçüncü faz ödemeleri kapsamında ise salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi haline gelen hanelere 1.000'er lira ödeme yapıldığını söyledi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kovid-19'la mücadele döneminde hayata geçirilen Salgın Sosyal Destek Programı kapsamında, 6 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaştıklarını bildirdi

Salgınla mücadele sürecinde, bakanlıkça ihtiyaç sahipleri için sağlanan desteklere ilişkin bilgileri paylaşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "81 ildeki bin 3 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV), ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere her ay gönderilen periyodik payları 135 milyon liradan 188 milyon liraya çıkardık. Ayrıca, toplam 1 milyar liranın üzerinde 6 adet ek periyodik payı da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ulaştırdık" dedi.

Salgın Sosyal Destek Programı'nın ilk fazında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan düzenli sosyal yardım alan ve 2022 sayılı Kanun kapsamında aylık ödenen yaşlı ve engelli ihtiyaç sahibi hanelere 1.000'er lira nakdi yardımda bulunuldu. Yanık, ikinci fazda ise ilk ödemeden yararlanan hanelerden farklı olan ve ihtiyaç sahipliği SYDV tarafından belirlenen hanelere, hane başı yine 1.000 lira nakdi yardım sağlandığını belirtti. Yanık, üçüncü faz ödemeleri kapsamında ise salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi haline gelen hanelere 1.000'er lira ödeme yapıldığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.