Gebze Emlak Konutları’nda satranç şenliği

Gebze 26.05.2021 - 10:21, Güncelleme: 26.05.2021 - 10:21
 

Gebze Emlak Konutları’nda satranç şenliği

Gebze Emlak Konutları 3. Etap, dün Satranç Şenliğine sahne oldu. Sitede oturan çocuklar ve gençler havanın da güzel olmasını fırsat bilerek satranç maharetlerini sergilediler. Onlarca çocuk ve genç anne ve babaları ile şenliğe katıldı.

3. ETAP SPOR KURULU Gebze Emlak Konutları 3. Etap Spor Kurulu tarafından düzenlenen Satranç etkinliğine ilgi büyük oldu. 3. Etap sakinleri tarafından kurulan 3. Etap Spor Kurulu 6 dalda faaliyetler düzenliyor. Futbol, Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, Satranç, Bayan Sporları dalları temsilcilerinden meydana gelen 3. Etap Spor Kurulu amaçlarının pandemi döneminde iyice gerilen ve sıkılan site sakinleri ve çocuklarının kasvetli ortamdan çıkmalarına yardımcı olmak olduğunu belirtti. SATRANÇ ZEKÂ OYUNU Kendisi de Satranç hocası olan ve aynı zamanda aktif bir Satranç oyuncusu olan Haldun Babatutmaz bu şenliğin fikir babası ve organizatörü olarak göze çarpıyor. Emlak Konut Alparslan İlkokul Müdürlüğü görevini de yürüten Haldun Bey 8 bine yakın kişiye yaşam alanı sunma kapasitesine sahip olan sitede binlerce çocuk ve genç olduğunu ve bunların zararlı internet oyunları yerine daha faydalı ve zekâ gelişimine büyük katkısı olan Satranç gibi oyunlara yönlendirmenin önemli olduğunu söyledi. SATRANÇ BİR YAŞAM FELSEFESİ OLMALI Satranç şenliğinin bir diğer organizatörü olan Cihan İncegül, amaçlarının bu etkinliğe süreklilik kazandırmak olduğunu ve bu ilk adımdan sonra satranç oyunlarını yarışmalar haline getirmek istediklerini ifade etti. “Benim kızlarım da Satrancı çok seviyorlar. Hatta 5 yaşındaki küçük kızım bile elinde Satranç taşları ile beni maça davet ediyor” dedi. KİM KİMİ GETİRDİ ŞENLİĞE Şenliğe katılan çocuklara yönelik yöneltilen “Anneniz sizi şenliğe getirmiş, şenliği beğendiniz mi?” sorusuna, “Hayır, biz annemizi şenliğe getirdik” diyerek satranç şenliğinin esas inisiyatif sahibinin çocuklar ve gençler olduğunu kaydettiler.
Gebze Emlak Konutları 3. Etap, dün Satranç Şenliğine sahne oldu. Sitede oturan çocuklar ve gençler havanın da güzel olmasını fırsat bilerek satranç maharetlerini sergilediler. Onlarca çocuk ve genç anne ve babaları ile şenliğe katıldı.

3. ETAP SPOR KURULU

Gebze Emlak Konutları 3. Etap Spor Kurulu tarafından düzenlenen Satranç etkinliğine ilgi büyük oldu. 3. Etap sakinleri tarafından kurulan 3. Etap Spor Kurulu 6 dalda faaliyetler düzenliyor. Futbol, Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, Satranç, Bayan Sporları dalları temsilcilerinden meydana gelen 3. Etap Spor Kurulu amaçlarının pandemi döneminde iyice gerilen ve sıkılan site sakinleri ve çocuklarının kasvetli ortamdan çıkmalarına yardımcı olmak olduğunu belirtti.

SATRANÇ ZEKÂ OYUNU

Kendisi de Satranç hocası olan ve aynı zamanda aktif bir Satranç oyuncusu olan Haldun Babatutmaz bu şenliğin fikir babası ve organizatörü olarak göze çarpıyor. Emlak Konut Alparslan İlkokul Müdürlüğü görevini de yürüten Haldun Bey 8 bine yakın kişiye yaşam alanı sunma kapasitesine sahip olan sitede binlerce çocuk ve genç olduğunu ve bunların zararlı internet oyunları yerine daha faydalı ve zekâ gelişimine büyük katkısı olan Satranç gibi oyunlara yönlendirmenin önemli olduğunu söyledi.

SATRANÇ BİR YAŞAM FELSEFESİ OLMALI

Satranç şenliğinin bir diğer organizatörü olan Cihan İncegül, amaçlarının bu etkinliğe süreklilik kazandırmak olduğunu ve bu ilk adımdan sonra satranç oyunlarını yarışmalar haline getirmek istediklerini ifade etti. “Benim kızlarım da Satrancı çok seviyorlar. Hatta 5 yaşındaki küçük kızım bile elinde Satranç taşları ile beni maça davet ediyor” dedi.

KİM KİMİ GETİRDİ ŞENLİĞE

Şenliğe katılan çocuklara yönelik yöneltilen “Anneniz sizi şenliğe getirmiş, şenliği beğendiniz mi?” sorusuna, “Hayır, biz annemizi şenliğe getirdik” diyerek satranç şenliğinin esas inisiyatif sahibinin çocuklar ve gençler olduğunu kaydettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.