Kocaeli Valiliği’nden muhtarlık seçimleri için uyarı!

Kocaeli 03.06.2021 - 16:20, Güncelleme: 03.06.2021 - 16:20
 

Kocaeli Valiliği’nden muhtarlık seçimleri için uyarı!

Kocaeli Valiliği’nden muhtarlık seçimleri için uyarı!

Kocaeli Valiliği 6 Haziran’da yapılacak olan muhtar, ihtiyar heyeti ve meclis üyeliği seçimleri için açıklamalarda bulunarak seçimde görevli olanların yasaktan muaf olduğunu açıkladı. Valilik yaptığı uyarılarda tüm tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizdi. Kocaeli Valiliği, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılacak olan muhtar / ihtiyar heyeti / meclisi üyeliği seçimleri için alınan kararları yayımladı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “1. Seçimlerde görev alacak kişilerin seçim kurullarınca düzenlenmiş görev belgelerini ibraz etmeleri, oy kullanacak seçmenlerin ise seçmen kağıtlarını ibraz etmeleri, ikamet ile oy verme yeri arasındaki güzergah ve zaman dilimi ile sınırlı olmak kaydıyla seçimlerde görev alacak kişiler ile bu yerlerdeki seçmenlerin 6 Haziran 2021 Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmalarına, Seçimlerde oy kullanılacak alanlarda, başta temizlik, maske ve sosyal mesafe kuralları olmak üzere Covid 19 bulaşma riskini engellemek için gerekli tüm tedbirlerin alınmasına, KUTLAMALARA KARŞI TEDBİR Seçim sonuçlarının kısmen veya tamamen belli olmasından sonra beklediği sonuçları alamayan kişi veya grupların katılımıyla istenmeyen olayların meydana gelebileceği ya da istediği sonuçları alan kesimlerin geniş katılımlar ile düzenleyebileceği kutlama etkinliklerinin, Covid 19 bulaşma riskini artırabileceği göz önünde bulundurularak, buna yönelik gerekli tüm tedbirlerin alınmasına, ADLİ İŞLEM BAŞLATILACAK Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda, uygulamada herhangi aksamaya meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, oy birliği ile karar verildi.
Kocaeli Valiliği’nden muhtarlık seçimleri için uyarı!

Kocaeli Valiliği 6 Haziran’da yapılacak olan muhtar, ihtiyar heyeti ve meclis üyeliği seçimleri için açıklamalarda bulunarak seçimde görevli olanların yasaktan muaf olduğunu açıkladı. Valilik yaptığı uyarılarda tüm tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizdi.

Kocaeli Valiliği, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılacak olan muhtar / ihtiyar heyeti / meclisi üyeliği seçimleri için alınan kararları yayımladı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “1. Seçimlerde görev alacak kişilerin seçim kurullarınca düzenlenmiş görev belgelerini ibraz etmeleri, oy kullanacak seçmenlerin ise seçmen kağıtlarını ibraz etmeleri, ikamet ile oy verme yeri arasındaki güzergah ve zaman dilimi ile sınırlı olmak kaydıyla seçimlerde görev alacak kişiler ile bu yerlerdeki seçmenlerin 6 Haziran 2021 Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmalarına, Seçimlerde oy kullanılacak alanlarda, başta temizlik, maske ve sosyal mesafe kuralları olmak üzere Covid 19 bulaşma riskini engellemek için gerekli tüm tedbirlerin alınmasına,

KUTLAMALARA KARŞI TEDBİR

Seçim sonuçlarının kısmen veya tamamen belli olmasından sonra beklediği sonuçları alamayan kişi veya grupların katılımıyla istenmeyen olayların meydana gelebileceği ya da istediği sonuçları alan kesimlerin geniş katılımlar ile düzenleyebileceği kutlama etkinliklerinin, Covid 19 bulaşma riskini artırabileceği göz önünde bulundurularak, buna yönelik gerekli tüm tedbirlerin alınmasına,

ADLİ İŞLEM BAŞLATILACAK

Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda, uygulamada herhangi aksamaya meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, oy birliği ile karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.