Kocaeli Barosu Bakan Gül’e gitti!

Kocaeli 17.06.2021 - 16:37, Güncelleme: 17.06.2021 - 16:37
 

Kocaeli Barosu Bakan Gül’e gitti!

Kocaeli Barosu Bakan Gül’e gitti!

Kocaeli Barosu avukatlara yönelik artan şiddet eylemleri, mesleğin ve meslektaşların sorunları ile Kocaeli Adliyelerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında Adalet Bakanlığı’nda görüşme yaptı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile bir araya gelen Kocaeli Barosu sorunların çözümü noktasında bir araya gelen avukatlar isteklerini iletti. Ziyarete Ankara, Amasya, Aksaray, Bilecik, Düzce, Kayseri, Kocaeli, Trabzon, Samsun, Aydın, Mersin ve Giresun Baro Başkanları katıldı. Konuyla ilgili Baro Başkanları adına açıklama yapan Kocaeli Barosu, avukatlara yönelik şiddetin cezası kalmamasını isteyerek bu gibi durumlarda cezasızlık durumunun hiç hoş olmadığını ve adalete güvenin azaldığının altını çizdi. AVUKATLAR OLMAZSA ADALET YOK “Avukatlara yönelik şiddet eylemleri daha ağır şekilde cezalandırılmalı ve kamuoyu bu hususta uyarılmalıdır. Adaletin tecellisi için çalışan avukatlık mesleğine ve saygınlığına karşı hemen hemen her gün bir saldırıda bulunulur ve bu meslek yaşayamayacak hale gelirse vatandaşın da ‘hak ve hukukunu savunma’ imkânı kalmayacaktır. Unutulmamalıdır ki, Avukatlık mesleği yargılamanın asli unsurudur. “Avukat olmazsa Adalet de olmaz” ifadesini kullandılar.  
Kocaeli Barosu Bakan Gül’e gitti!

Kocaeli Barosu avukatlara yönelik artan şiddet eylemleri, mesleğin ve meslektaşların sorunları ile Kocaeli Adliyelerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında Adalet Bakanlığı’nda görüşme yaptı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile bir araya gelen Kocaeli Barosu sorunların çözümü noktasında bir araya gelen avukatlar isteklerini iletti. Ziyarete Ankara, Amasya, Aksaray, Bilecik, Düzce, Kayseri, Kocaeli, Trabzon, Samsun, Aydın, Mersin ve Giresun Baro Başkanları katıldı. Konuyla ilgili Baro Başkanları adına açıklama yapan Kocaeli Barosu, avukatlara yönelik şiddetin cezası kalmamasını isteyerek bu gibi durumlarda cezasızlık durumunun hiç hoş olmadığını ve adalete güvenin azaldığının altını çizdi.

AVUKATLAR OLMAZSA ADALET YOK

“Avukatlara yönelik şiddet eylemleri daha ağır şekilde cezalandırılmalı ve kamuoyu bu hususta uyarılmalıdır. Adaletin tecellisi için çalışan avukatlık mesleğine ve saygınlığına karşı hemen hemen her gün bir saldırıda bulunulur ve bu meslek yaşayamayacak hale gelirse vatandaşın da ‘hak ve hukukunu savunma’ imkânı kalmayacaktır. Unutulmamalıdır ki, Avukatlık mesleği yargılamanın asli unsurudur. “Avukat olmazsa Adalet de olmaz” ifadesini kullandılar.

 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.