Turizmde KDV indirimi desteği uzatıldı

Gündem 22.06.2021 - 09:41, Güncelleme: 22.06.2021 - 09:41
 

Turizmde KDV indirimi desteği uzatıldı

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI;

Dünkü Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın turizmcilere verdiği DDV indiriminin devamı müjdesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Turizm sektöründe ay sonunda bitecek olan katma değer vergisi (KDV) desteği, temmuz sonuna uzatıldı. Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, konaklama tesislerindeki geceleme hizmetlerine yönelik KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e indiren desteğin süresi 30 Haziran'dan 31 Temmuz'a kadar uzatıldı. TURİZMDE BEKLENEN KDV İNDİRİMİ UZATMASI YÜRÜRLÜKTE Konaklama tesislerinde sunulan geceleme hizmeti için uygulanan yüzde 8 KDV oranı, 1-30 Haziran arasında yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmüştü. Turizm sektörüne destek vermek için devreye giren uygulama haziranın sonundan temmuz sonuna kadar uzatılmış oldu. Bu gelişme turizmciler kadar ülkemizi tercih eden turistleri de sevindirecek.
RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI;

Dünkü Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın turizmcilere verdiği DDV indiriminin devamı müjdesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Turizm sektöründe ay sonunda bitecek olan katma değer vergisi (KDV) desteği, temmuz sonuna uzatıldı. Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, konaklama tesislerindeki geceleme hizmetlerine yönelik KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e indiren desteğin süresi 30 Haziran'dan 31 Temmuz'a kadar uzatıldı.

TURİZMDE BEKLENEN KDV İNDİRİMİ UZATMASI YÜRÜRLÜKTE

Konaklama tesislerinde sunulan geceleme hizmeti için uygulanan yüzde 8 KDV oranı, 1-30 Haziran arasında yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmüştü. Turizm sektörüne destek vermek için devreye giren uygulama haziranın sonundan temmuz sonuna kadar uzatılmış oldu. Bu gelişme turizmciler kadar ülkemizi tercih eden turistleri de sevindirecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.