“Nasıl oluyor da 21. yüzyılda Kocaeli’nde elektrik kesiliyor”

Darıca 24.06.2021 - 12:14, Güncelleme: 24.06.2021 - 13:57
 

“Nasıl oluyor da 21. yüzyılda Kocaeli’nde elektrik kesiliyor”

Darıca’ya gelerek Gebze Bölgesi muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri ile buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kocaeli’nin hangi sorunu çözüldü? Elektrik kesintileri var. Nasıl oluyor da 21. yüzyılda Kocaeli’nde elektrik kesiliyor? İnternet yetersizliği var” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gebze Bölgesi muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri ile buluşmak için Darıca’ya geldi. Hegsagone Marine Asia Otel’de düzenlenen toplantıya; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı, İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ilçe başkanları, meclis üyeleri, Gebze Bölgesi muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı. MUHTARLIĞIN NİÇİN BÜTÇESİ YOK Toplantıda Gebze Bölgesi muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderlerine seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kocaeli’nde yaşıyorsunuz. Türkiye açısından burası çok önemli ve değerli. Muhtarlarımız demokrasinin temel taşı. Mahalle ile ilgili bir karar alındığında muhtarlara danışılmıyor. Her muhtara bir tane yardımcı personel verilecek dedik. Devletin görevlisi olacak. Muhtarlara özel kalem müdürü verilsin dedik diye kıyamet koptu. Siz kendi adınızla, mahallenin güveni ile seçiliyorsunuz. Muhtarlık bütçesi yok. Seçimle gelen herkesin bütçesi var. Ancak muhtarlığın bütçesi yok, niçin yok? 27 buçuk yıl içinde ağırlıklı olarak çalıştığım yer maliye bakanlığı. Bulunduğunuz mahallede toplanan emlak vergilerinin yüzde 1’i muhtarlığa gitse ne olur? Bunların tamamını gerçekleştireceğim. KOCAELİ’NİN HANGİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ? Kocaeli’ni üniversitede okuduğum yıllardan beri bilirim. Kocaeli’nin hangi sorunu çözüldü? Elektrik kesintileri var. 21. Yüzyıldayız, nasıl oluyor da Kocaeli’nde elektrik kesiliyor? İnternet yetersizliği var. Fakir ailelerin çocuklarının EBA’ya ulaşma hakkı yok mu? Hangi gerekçe ile çözüm üretilmiyor? Hava, çevre kirliliği. Kocaeli, çevre kirliliği açısından son derece hassas bir ülke. Bu konuda hangi adımları attılar? Kocaeli Üniversitesi’nden bir hoca buradaki hava kirliliği ile ilgili bir rapor hazırladı adamı üniversiteden attılar. Müsilaj neden çıktı? Denizde oksijen bitti, şimdi niçin böyle oldu diyoruz. Yıllardır söylüyor bu işin uzmanları. Marmara’da 104 balık türü vardı öldürdük. İŞSİZLİK VE YOKSULLUK Kimin çocukları işsiz. Garibanın çocuklar işsiz. Ensesi kalın olanın işi var, zaten bir değil 4-5 yerden maaş alıyor. Fakir-fukaranın çocuğunu görmezden geliyorlar. 10 milyon işsizimiz var. İşsizlerin sonunu nasıl çözeceğiz diye düşünmüyoruz bile. Bir insanın fakir olmasının derdini taşıyacak olan siyasettir. Neden sosyal devlet diyoruz? Sosyal devlet, fakirin fukaranın yanında olan devlettir. Böyle bir devletten yanayız biz.”
Darıca’ya gelerek Gebze Bölgesi muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri ile buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kocaeli’nin hangi sorunu çözüldü? Elektrik kesintileri var. Nasıl oluyor da 21. yüzyılda Kocaeli’nde elektrik kesiliyor? İnternet yetersizliği var” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gebze Bölgesi muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri ile buluşmak için Darıca’ya geldi. Hegsagone Marine Asia Otel’de düzenlenen toplantıya; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı, İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ilçe başkanları, meclis üyeleri, Gebze Bölgesi muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.

MUHTARLIĞIN NİÇİN BÜTÇESİ YOK

Toplantıda Gebze Bölgesi muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderlerine seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kocaeli’nde yaşıyorsunuz. Türkiye açısından burası çok önemli ve değerli. Muhtarlarımız demokrasinin temel taşı. Mahalle ile ilgili bir karar alındığında muhtarlara danışılmıyor. Her muhtara bir tane yardımcı personel verilecek dedik. Devletin görevlisi olacak. Muhtarlara özel kalem müdürü verilsin dedik diye kıyamet koptu. Siz kendi adınızla, mahallenin güveni ile seçiliyorsunuz. Muhtarlık bütçesi yok. Seçimle gelen herkesin bütçesi var. Ancak muhtarlığın bütçesi yok, niçin yok? 27 buçuk yıl içinde ağırlıklı olarak çalıştığım yer maliye bakanlığı. Bulunduğunuz mahallede toplanan emlak vergilerinin yüzde 1’i muhtarlığa gitse ne olur? Bunların tamamını gerçekleştireceğim.

KOCAELİ’NİN HANGİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ?

Kocaeli’ni üniversitede okuduğum yıllardan beri bilirim. Kocaeli’nin hangi sorunu çözüldü? Elektrik kesintileri var. 21. Yüzyıldayız, nasıl oluyor da Kocaeli’nde elektrik kesiliyor? İnternet yetersizliği var. Fakir ailelerin çocuklarının EBA’ya ulaşma hakkı yok mu? Hangi gerekçe ile çözüm üretilmiyor? Hava, çevre kirliliği. Kocaeli, çevre kirliliği açısından son derece hassas bir ülke. Bu konuda hangi adımları attılar? Kocaeli Üniversitesi’nden bir hoca buradaki hava kirliliği ile ilgili bir rapor hazırladı adamı üniversiteden attılar. Müsilaj neden çıktı? Denizde oksijen bitti, şimdi niçin böyle oldu diyoruz. Yıllardır söylüyor bu işin uzmanları. Marmara’da 104 balık türü vardı öldürdük.

İŞSİZLİK VE YOKSULLUK

Kimin çocukları işsiz. Garibanın çocuklar işsiz. Ensesi kalın olanın işi var, zaten bir değil 4-5 yerden maaş alıyor. Fakir-fukaranın çocuğunu görmezden geliyorlar. 10 milyon işsizimiz var. İşsizlerin sonunu nasıl çözeceğiz diye düşünmüyoruz bile. Bir insanın fakir olmasının derdini taşıyacak olan siyasettir. Neden sosyal devlet diyoruz? Sosyal devlet, fakirin fukaranın yanında olan devlettir. Böyle bir devletten yanayız biz.”

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.