“Tarım ve Orman Bakanlığı ayrılsın!”

Gündem 30.07.2021 - 15:48, Güncelleme: 30.07.2021 - 15:48
 

“Tarım ve Orman Bakanlığı ayrılsın!”

“Tarım ve Orman Bakanlığı ayrılsın!”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Halis Koç, Türkiye’de üç gündür devam eden orman yangınları ile alakalı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tekrar ayrılarak ayrı ayrı bakanlık olması gerektiğini söyledi. Koç açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İki bakanlık derhal ayrılmalıdır. 09 Temmuz 2018’de ayrı olan iki bakanlık, Kanun Hükmünde Kararname ile Tarım Bakanlığı, Orman Bakanlığı ile birleştirildi. Olağan üstü zekaya sahip Bekir Pakdemirli bakan olarak atandı. Daha önce 2 bakanın yaptığı görevi, tek başına üstlendi. REKOLTE YÜZDE 70 DÜŞTÜ Sonuç; Türkiye’nin dört bir yanında ormanlarımız yanıyor. Yangına sadece 3 uçak müdahale edebiliyor. Başka uçağımız yok, ormanlarımız, doğamız, eko sistem yok olmak üzere; Tarım can çekişiyor. Orta Anadolu’da, Güneydoğu’da, Doğu Anadolu’da,  aşırı kuraklık; tahılda ve samanda rekolteyi yüzde 70 düşürmüştür. Hayvan yetiştiricileri önümüzdeki kışta saman bulamayarak, hayvanlarını güzden elden çıkaracaktır. BAKANLIKLAR AYRILSIN Tarım ve Orman Bakanın umurunda bile değil; gündeminde hiç yok. Sn. Pakdemirli ne kadar zeki olursa olsun; Türkiye’nin gıdasını üreten Tarım bakanlığı ile ülkenin akciğerlerini oluşturan ormanlarımızı yöneten Orman bakanlığının, derhal eskisi gibi 2 ayrı bakanlık olarak ayrılması elzemdir. Aksi halde verimlilik imkansızdır.
“Tarım ve Orman Bakanlığı ayrılsın!”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Halis Koç, Türkiye’de üç gündür devam eden orman yangınları ile alakalı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tekrar ayrılarak ayrı ayrı bakanlık olması gerektiğini söyledi. Koç açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İki bakanlık derhal ayrılmalıdır. 09 Temmuz 2018’de ayrı olan iki bakanlık, Kanun Hükmünde Kararname ile Tarım Bakanlığı, Orman Bakanlığı ile birleştirildi. Olağan üstü zekaya sahip Bekir Pakdemirli bakan olarak atandı. Daha önce 2 bakanın yaptığı görevi, tek başına üstlendi.

REKOLTE YÜZDE 70 DÜŞTÜ

Sonuç; Türkiye’nin dört bir yanında ormanlarımız yanıyor. Yangına sadece 3 uçak müdahale edebiliyor. Başka uçağımız yok, ormanlarımız, doğamız, eko sistem yok olmak üzere; Tarım can çekişiyor. Orta Anadolu’da, Güneydoğu’da, Doğu Anadolu’da,  aşırı kuraklık; tahılda ve samanda rekolteyi yüzde 70 düşürmüştür. Hayvan yetiştiricileri önümüzdeki kışta saman bulamayarak, hayvanlarını güzden elden çıkaracaktır.

BAKANLIKLAR AYRILSIN

Tarım ve Orman Bakanın umurunda bile değil; gündeminde hiç yok. Sn. Pakdemirli ne kadar zeki olursa olsun; Türkiye’nin gıdasını üreten Tarım bakanlığı ile ülkenin akciğerlerini oluşturan ormanlarımızı yöneten Orman bakanlığının, derhal eskisi gibi 2 ayrı bakanlık olarak ayrılması elzemdir. Aksi halde verimlilik imkansızdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.