Bilişim Vadisi’ne 40 bin ağaç dikilecek

Gebze 11.08.2021 - 10:13, Güncelleme: 11.08.2021 - 10:13
 

Bilişim Vadisi’ne 40 bin ağaç dikilecek

Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’nde 40 bin ağaç dikilecek. Doğal yaşam üssü haline gelecek olan Bilişim Vadisi, dünyadaki benzerlerine örnek teşkil edecek.

İlk örneği Amerika Birleşik Devletleri’nin San Francisco şehrindeki Silikon Vadisi olan bilişim vadilerinin bir örneği olan Gebze’deki “Teknolojik Üs” adıyla anılan Bilişim Vadisi alanın ağaçlandırmasını Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Gebze Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılacak. DÜNYADAKİ BENZERLERİNE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK İçerisinde yerli otomobil olan TOGG’unda tasarım ve üretim çalışmaları da yapılan bilişim vadisinin çevresinde yer alan dolgu sahalarının ağaçlandırılarak, Osmangazi Köprüsü manzaralı muhteşem yemyeşil bir yaşam alanı oluşturulması planlanıyor. Teknolojik üs olmanın yanında ağaçlandırma projesi tamamlandıktan sonra doğal yaşam üssü haline gelecek olan Bilişim Vadisi, dünyadaki benzerlerine örnek teşkil edecek. 40 BİN FİDAN DİKİLECEK 49 hektarlık alanda projesi yapılan ağaçlandırma projesi kapsamında, fidan dikimi öncesi arazi hazırlık çalışmaları tamamlandı. Sonbahar mevsiminde proje alanında, 5 bin 300 adet fıstık çamı, 6 bin 400 adet selvi, 2 bin 500 adet ardıç, 5 bin 750 adet defne, 2 bin 500 adet ıhlamur, 2 bin 500 adet çınar, 4 bin adet yabani zeytin, 5 bin 160 adet sedir ve 5 bin adet akasya fidanları olmak üzere toplamda, 40 bin fidan dikilmesi planlanıyor.
Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’nde 40 bin ağaç dikilecek. Doğal yaşam üssü haline gelecek olan Bilişim Vadisi, dünyadaki benzerlerine örnek teşkil edecek.

İlk örneği Amerika Birleşik Devletleri’nin San Francisco şehrindeki Silikon Vadisi olan bilişim vadilerinin bir örneği olan Gebze’deki “Teknolojik Üs” adıyla anılan Bilişim Vadisi alanın ağaçlandırmasını Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Gebze Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılacak.

DÜNYADAKİ BENZERLERİNE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK

İçerisinde yerli otomobil olan TOGG’unda tasarım ve üretim çalışmaları da yapılan bilişim vadisinin çevresinde yer alan dolgu sahalarının ağaçlandırılarak, Osmangazi Köprüsü manzaralı muhteşem yemyeşil bir yaşam alanı oluşturulması planlanıyor. Teknolojik üs olmanın yanında ağaçlandırma projesi tamamlandıktan sonra doğal yaşam üssü haline gelecek olan Bilişim Vadisi, dünyadaki benzerlerine örnek teşkil edecek.

40 BİN FİDAN DİKİLECEK

49 hektarlık alanda projesi yapılan ağaçlandırma projesi kapsamında, fidan dikimi öncesi arazi hazırlık çalışmaları tamamlandı. Sonbahar mevsiminde proje alanında, 5 bin 300 adet fıstık çamı, 6 bin 400 adet selvi, 2 bin 500 adet ardıç, 5 bin 750 adet defne, 2 bin 500 adet ıhlamur, 2 bin 500 adet çınar, 4 bin adet yabani zeytin, 5 bin 160 adet sedir ve 5 bin adet akasya fidanları olmak üzere toplamda, 40 bin fidan dikilmesi planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.