“Mülteciler için acil bir önlem alınmalı!”

Siyaset 12.08.2021 - 11:08, Güncelleme: 12.08.2021 - 11:08
 

“Mülteciler için acil bir önlem alınmalı!”

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Antalya’da Afgan bayrağını göndere çeken kişilerin görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından bir açıklama yaparak, mülteciler konusunda acil bir önlem alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye’ye sığınan Afgan mültecilerin Antalya’nın Alanya ilçesinde kaldıkları bir otelde Afgan bayrağını göndere çekmesinin görüntüleri tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili bölgemiz siyasetçileri de sessiz kalmazken bir tepki de İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız’dan geldi. Başkan Yıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ülkemizde bulunan Afgan ve Suriyeliler için acil bir önlem alınması gerektiğini dile getirerek şu ifadeler yer verdi; “Bayram tatilinden memleketlerinden dönen Suriyeliler ve elini kolunu sallaya sallaya kontrolsüzce ülkemize giriş yapan Afganlılar için acil bir önlem planı alınması şart olmuştur. Bugün Afganlılar, Antalya'da Al Bayrağımızı indirip kendi ülke bayraklarını göndere çekti, Ankara Altındağ'da sığınmacıların 2 gencimize saldırısından sonra evladımız Emirhan hayatını maalesef ki kaybetti. Bu iki olay sadece bugün yaşanmıştır. Sığınmacılar sokaklarımızda tehlike saçıyor. Türk halkının güvenliğini tehdit ediyorlar. Burada neden olduklarına dair tek bir tane mantıklı açıklama yok. Özellikle Afganlılar, Suriyeliler gibi savaştan kaçarak ülkemize gelmiş değil. Savaşmak için ülkemize gelmiş görünüyor. Bolu Belediyesi’nin göstermiş olduğu direnci ve tavrı ülkesini ve milletini seven tüm yetkilerinin göstermesi gerekmektedir ve bunu bekliyoruz. Zira ülkenin karışıp iç çatışmaya sürükleneceği endişesini yaşamaktayız” ifadelerini kullandı. YILDIZ’DAN AK PARTİLİ AKTAY’A TEPKİ Sözlerini sürdüren İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Öte yandan "Türk diye bir ırk yok." diyen AK Partili danışman Yasin Aktay bugün bir skandal açıklamaya daha imza atıyor. "Anadolu neredeyse topyekun bir göçmen toplumu olduğu halde şu anda ciddi bir 'eski gelenlerin son gelenleri kabullenmemesi sorunuyla' karşı karşıya kalıyoruz." demek ne demektir? Malazgirt, Pasinler, Çanakkale, Kurtuluş Savaşlarından haberin yok sanırım. Türkler bu toprakları bin küsur yıl önce savaşarak yurt edinmiştir. Türkler bu topraklarda ne göçmen ne mülteci ne de eski gelenlerdir. Bu toprakları biz el-kol sallayarak değil, büyük bedeller ödeyerek aldık. Haddini bil! Yüksek sesle tekrarlıyoruz: Ne mutlu Türküm diyene!” dedi.  
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Antalya’da Afgan bayrağını göndere çeken kişilerin görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından bir açıklama yaparak, mülteciler konusunda acil bir önlem alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye’ye sığınan Afgan mültecilerin Antalya’nın Alanya ilçesinde kaldıkları bir otelde Afgan bayrağını göndere çekmesinin görüntüleri tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili bölgemiz siyasetçileri de sessiz kalmazken bir tepki de İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız’dan geldi. Başkan Yıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ülkemizde bulunan Afgan ve Suriyeliler için acil bir önlem alınması gerektiğini dile getirerek şu ifadeler yer verdi; “Bayram tatilinden memleketlerinden dönen Suriyeliler ve elini kolunu sallaya sallaya kontrolsüzce ülkemize giriş yapan Afganlılar için acil bir önlem planı alınması şart olmuştur. Bugün Afganlılar, Antalya'da Al Bayrağımızı indirip kendi ülke bayraklarını göndere çekti, Ankara Altındağ'da sığınmacıların 2 gencimize saldırısından sonra evladımız Emirhan hayatını maalesef ki kaybetti. Bu iki olay sadece bugün yaşanmıştır. Sığınmacılar sokaklarımızda tehlike saçıyor. Türk halkının güvenliğini tehdit ediyorlar. Burada neden olduklarına dair tek bir tane mantıklı açıklama yok. Özellikle Afganlılar, Suriyeliler gibi savaştan kaçarak ülkemize gelmiş değil. Savaşmak için ülkemize gelmiş görünüyor. Bolu Belediyesi’nin göstermiş olduğu direnci ve tavrı ülkesini ve milletini seven tüm yetkilerinin göstermesi gerekmektedir ve bunu bekliyoruz. Zira ülkenin karışıp iç çatışmaya sürükleneceği endişesini yaşamaktayız” ifadelerini kullandı.

YILDIZ’DAN AK PARTİLİ AKTAY’A TEPKİ

Sözlerini sürdüren İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Öte yandan "Türk diye bir ırk yok." diyen AK Partili danışman Yasin Aktay bugün bir skandal açıklamaya daha imza atıyor. "Anadolu neredeyse topyekun bir göçmen toplumu olduğu halde şu anda ciddi bir 'eski gelenlerin son gelenleri kabullenmemesi sorunuyla' karşı karşıya kalıyoruz." demek ne demektir? Malazgirt, Pasinler, Çanakkale, Kurtuluş Savaşlarından haberin yok sanırım. Türkler bu toprakları bin küsur yıl önce savaşarak yurt edinmiştir. Türkler bu topraklarda ne göçmen ne mülteci ne de eski gelenlerdir. Bu toprakları biz el-kol sallayarak değil, büyük bedeller ödeyerek aldık. Haddini bil! Yüksek sesle tekrarlıyoruz: Ne mutlu Türküm diyene!” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.