Gebze depreme ne kadar hazır?

Gebze 17.08.2021 - 10:46, Güncelleme: 17.08.2021 - 10:46
 

Gebze depreme ne kadar hazır?

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, 17 Ağustos depreminin 22.yıl dönümünde Gebze’nin depreme ne kadar hazır olduğunu sorarak, “Olası bir depremde toplanma alanları büyük bir önem arz ediyor. Bu yüzden, belediyenin toplanma alanları olarak parkları göstermesi 396.000 nüfuslu bir şehrin kapasitesi ortalama 100 kişiyi bulacağı için yetersizdir” dedi.

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, 17 Ağustos depreminin 22.yıl dönümünü anarak, bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Gebze’de imara açılan yapıların ne kadar sağlam olduğuna da dikkat çeken Başkan Türel, 17 Ağustos depreminin 22.yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Depremin acısını hala yüreklerimizde hissetmekteyiz. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Burada olası bir depremde Gebze’mizin ne kadar hazır olduğu bizleri derin bir düşünceye sevk etmekte, çünkü olası bir depremde toplanma alanları, dayanıklı yapılar, barınma ve temel ihtiyaçlar büyük bir önem arz etmekte, belediyemizin toplanma alanlarını mahallerdeki parkları göstermesi 396.000 nüfuslu bir şehir için kapasitesi ortalama 100 kişiyi bulan bu alanların yetersiz olduğu ortaya koymaktadır. Kaldı ki bu alanlarda WC, duş gibi ihtiyaç araçlarının eksikliği ayrı bir sorun oluşturmaktadır” dedi. “TOPLANMA ALANLARINI RANTA KURBAN VERMEYELİM” Sözlerini sürdüren Türel, “Saadet Partisi Gebze Teşkilatı olarak, daha önce bu toplanma alanları ile ilgili olarak yapılması gündemde olan Gebze Kışlamızın Millet Bahçesi olarak kalınması yönünde ifadelerimizin önemini 17 Ağustos depreminin yıl dönemi ile daha iyi anlıyoruz. Tekraren bu kıymetli yeri Galericiler Sitesi ya da başka yapıların tasarrufuna vermek hem bu deprem gerçeğini hem de artık yapılaşmadan boğulmuş bu şehrin, vatandaşlarının hakkına girmek olacaktır. Vatandaşlarımızın nefes alacağı, olası bir deprem de toplanabileceği bu alanı ranta kurban vermeyelim. Geçtiğimiz günlerde imar affı ile birçok yapıya verilen yapı kayıtlı belgelerinde sağlamlık hususu ne kadar dikkat edildi. Ayrıca Gebze’de kentsel dönüşüme söz konusu olan yüzde 50'ye yakın yapıların dayanıksızlığı tespitine baktığımızda tüm bunlar bizi büyük endişelere sevk etmekte. Temenni ediyoruz ki bu problemlerin çözüme kavuşması için gerekli adımların bir an önce atılması Gebze’miz için en doğru karar olacaktır” ifadelerini kullandı.  
Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, 17 Ağustos depreminin 22.yıl dönümünde Gebze’nin depreme ne kadar hazır olduğunu sorarak, “Olası bir depremde toplanma alanları büyük bir önem arz ediyor. Bu yüzden, belediyenin toplanma alanları olarak parkları göstermesi 396.000 nüfuslu bir şehrin kapasitesi ortalama 100 kişiyi bulacağı için yetersizdir” dedi.

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, 17 Ağustos depreminin 22.yıl dönümünü anarak, bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Gebze’de imara açılan yapıların ne kadar sağlam olduğuna da dikkat çeken Başkan Türel, 17 Ağustos depreminin 22.yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Depremin acısını hala yüreklerimizde hissetmekteyiz. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Burada olası bir depremde Gebze’mizin ne kadar hazır olduğu bizleri derin bir düşünceye sevk etmekte, çünkü olası bir depremde toplanma alanları, dayanıklı yapılar, barınma ve temel ihtiyaçlar büyük bir önem arz etmekte, belediyemizin toplanma alanlarını mahallerdeki parkları göstermesi 396.000 nüfuslu bir şehir için kapasitesi ortalama 100 kişiyi bulan bu alanların yetersiz olduğu ortaya koymaktadır. Kaldı ki bu alanlarda WC, duş gibi ihtiyaç araçlarının eksikliği ayrı bir sorun oluşturmaktadır” dedi.

“TOPLANMA ALANLARINI RANTA KURBAN VERMEYELİM”

Sözlerini sürdüren Türel, “Saadet Partisi Gebze Teşkilatı olarak, daha önce bu toplanma alanları ile ilgili olarak yapılması gündemde olan Gebze Kışlamızın Millet Bahçesi olarak kalınması yönünde ifadelerimizin önemini 17 Ağustos depreminin yıl dönemi ile daha iyi anlıyoruz. Tekraren bu kıymetli yeri Galericiler Sitesi ya da başka yapıların tasarrufuna vermek hem bu deprem gerçeğini hem de artık yapılaşmadan boğulmuş bu şehrin, vatandaşlarının hakkına girmek olacaktır. Vatandaşlarımızın nefes alacağı, olası bir deprem de toplanabileceği bu alanı ranta kurban vermeyelim. Geçtiğimiz günlerde imar affı ile birçok yapıya verilen yapı kayıtlı belgelerinde sağlamlık hususu ne kadar dikkat edildi. Ayrıca Gebze’de kentsel dönüşüme söz konusu olan yüzde 50'ye yakın yapıların dayanıksızlığı tespitine baktığımızda tüm bunlar bizi büyük endişelere sevk etmekte. Temenni ediyoruz ki bu problemlerin çözüme kavuşması için gerekli adımların bir an önce atılması Gebze’miz için en doğru karar olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.