Aile hekimleri iş bıraktı, Gebze’de vatandaşlar muayene olamadı

Gebze 17.08.2021 - 14:12, Güncelleme: 17.08.2021 - 14:12
 

Aile hekimleri iş bıraktı, Gebze’de vatandaşlar muayene olamadı

Aile hekimleri iş bıraktı, Gebze’de vatandaşlar muayene olamadı

Aile hekimleri, temmuz ayında yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı iş bıraktı. Aile Hekimliği uygulamalarında büyük kaosa neden olacağı düşünülen ve 1 Temmuz 2021’de yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne tepki olarak aile hekimliği çalışanları iş bıraktı. ÜCRETLERİMİZ 700 TL AŞAĞI ÇEKİLDİ Kocaeli Aile Hekimleri Dernek Başkanı Dr. Recep Pehlivan, yaptığı açıklamada, bu iş tehlikeli boyutlara gittiğini ifade etti. “Bizim yenilenmesini istedikleri sözleşmeyi kabul etme durumumuz olamaz” diyen Pehlivan, “Bizden istenen, hiçbir şekilde, sosyal medyada sesimizi çıkarmamamız. Eğer sosyal medyadan herhangi bir konu hakkında fikir beyan edecek olursak puanlarımız düşürülmekle kalmayacak, ücretlerimize de düşüş olacak. Temmuz ayında ücretlerimiz 700 TL aşağı çekildi. Biz eğer müdürlüğe bağlandığımız taktirde, bu bize mobing olarak geri dönecek” diye belirtti. “BUNU KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL” Hak ve özgürlüklerin ellerinden alındığını ifade eden Pehlivan, “Biz maalesef sesimizi duyurma ve itiraz hakkımızı kullanma adına iş bırakma grevine gittik. Çünkü önümüze getirilen sözleşme kabul edilebilir değil. Biz Sağlık Müdürlüğüne bağlandığımız taktirde bu iş bize mobing olarak geri dönecek. Hak ve özgürlüklerimiz elimizden alınmaya çalışılıyor. İş yükü artıyor, ücret düşüyor ve susun deniliyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi. “GREVLERİMİZ DEVAM EDECEK” Kocaeli Aile Hekimleri Dernek Başkanı Recep Pehlivan açıklamasının devamında, “Sağlık Bakanlığı’nın bu karardan dönmesini bekliyoruz. Bize dayatılan bu sözleşme ve içerdiği maddelerden vazgeçeceklerini ümit ediyoruz. Yapılmaz ise iş bırakmalarımız ve grevlerimiz devam edecek” diye konuştu.  
Aile hekimleri iş bıraktı, Gebze’de vatandaşlar muayene olamadı

Aile hekimleri, temmuz ayında yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı iş bıraktı. Aile Hekimliği uygulamalarında büyük kaosa neden olacağı düşünülen ve 1 Temmuz 2021’de yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne tepki olarak aile hekimliği çalışanları iş bıraktı.

ÜCRETLERİMİZ 700 TL AŞAĞI ÇEKİLDİ

Kocaeli Aile Hekimleri Dernek Başkanı Dr. Recep Pehlivan, yaptığı açıklamada, bu iş tehlikeli boyutlara gittiğini ifade etti. “Bizim yenilenmesini istedikleri sözleşmeyi kabul etme durumumuz olamaz” diyen Pehlivan, “Bizden istenen, hiçbir şekilde, sosyal medyada sesimizi çıkarmamamız. Eğer sosyal medyadan herhangi bir konu hakkında fikir beyan edecek olursak puanlarımız düşürülmekle kalmayacak, ücretlerimize de düşüş olacak. Temmuz ayında ücretlerimiz 700 TL aşağı çekildi. Biz eğer müdürlüğe bağlandığımız taktirde, bu bize mobing olarak geri dönecek” diye belirtti.

“BUNU KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Hak ve özgürlüklerin ellerinden alındığını ifade eden Pehlivan, “Biz maalesef sesimizi duyurma ve itiraz hakkımızı kullanma adına iş bırakma grevine gittik. Çünkü önümüze getirilen sözleşme kabul edilebilir değil. Biz Sağlık Müdürlüğüne bağlandığımız taktirde bu iş bize mobing olarak geri dönecek. Hak ve özgürlüklerimiz elimizden alınmaya çalışılıyor. İş yükü artıyor, ücret düşüyor ve susun deniliyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

“GREVLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Kocaeli Aile Hekimleri Dernek Başkanı Recep Pehlivan açıklamasının devamında, “Sağlık Bakanlığı’nın bu karardan dönmesini bekliyoruz. Bize dayatılan bu sözleşme ve içerdiği maddelerden vazgeçeceklerini ümit ediyoruz. Yapılmaz ise iş bırakmalarımız ve grevlerimiz devam edecek” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.