Aktaş, “Deprem hala içimizi acıtıyor”

Siyaset 17.08.2021 - 16:23, Güncelleme: 17.08.2021 - 16:23
 

Aktaş, “Deprem hala içimizi acıtıyor”

Aktaş, “Deprem hala içimizi acıtıyor”

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, depremin yıl dönümü ile ilgili bir açıklama yaparak; “Yirmi iki yıl önce meydana gelen, büyük yıkıma yol açan ve merkez üssü Gölcük olan Marmara Depremi hala içimizi acıtmaya devam ediyor” dedi. CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, depremin yıl dönümü ile ilgili bir açıklama yaptı. Aktaş mesajında, “Son zamanlarda ülkemizde yaşanan yangın, sel ve deprem afetlerinde aslında ne kadar hazırlıksız olduğumuzu bir kez daha görmekteyiz. Özellikle sel ve deprem gibi afetlerde plansız yapılaşma, dere yataklarına yapılan konutlar afetlerle karşılaştığımızda ağır sonuçları da beraberinde getiriyor. Ülkemizde 53 ilde çıkan 270 orman yangınından etkilenen vatandaşlarımız, yaşam alanlarını kaybeden tüm canlılarımız ve yok olup giden ciğerlerimiz ormanlarımız için büyük üzüntü yaşamaktayız. Yangınların yanı sıra şiddetli yağışın sel felaketine dönüştüğü Batı Karadeniz’de kaybettiğimiz vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz. Maddi zarara uğrayan tüm işyerleri ve ev sahiplerine de geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha iletiyoruz” dedi. “DEPREM ÖLDÜRMEZ, BİNA ÖLDÜRÜR” Sözlerini sürdüren Başkan Aktaş, “Para hırsının yaşam hakkından daha önemli sayılmadığı, özellikle rant uğruna doğanın tahrip edilmediği, yandaşın menfaatlerinin milletin menfaatlerinde daha önemli olmadığı bir Türkiye’de yaşayacağız. Her afetten ders çıkartmalı, deprem ve diğer doğal felaketlere karşı almamız gereken tedbirleri sürekli gündemde tutmalı, vatandaşlarımızla ve kurumlarımızla her zaman hazırlıklı olmalıyız. ‘Deprem öldürmez, bina öldürür' gerçeğini unutmamalıyız. Deprem kuşağında olan ilimizde bir daha depremi yaşamamak, ya da olası deprem durumunda can ve mal kaybına uğramamak en büyük temennimizdir. 17 Ağustos depreminin yıldönümünde, bir daha evlatların, anne ve babaların böyle acılar yaşanmaması ümidiyle bu felakette kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Aktaş, “Deprem hala içimizi acıtıyor”

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, depremin yıl dönümü ile ilgili bir açıklama yaparak; “Yirmi iki yıl önce meydana gelen, büyük yıkıma yol açan ve merkez üssü Gölcük olan Marmara Depremi hala içimizi acıtmaya devam ediyor” dedi.

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, depremin yıl dönümü ile ilgili bir açıklama yaptı. Aktaş mesajında, “Son zamanlarda ülkemizde yaşanan yangın, sel ve deprem afetlerinde aslında ne kadar hazırlıksız olduğumuzu bir kez daha görmekteyiz. Özellikle sel ve deprem gibi afetlerde plansız yapılaşma, dere yataklarına yapılan konutlar afetlerle karşılaştığımızda ağır sonuçları da beraberinde getiriyor. Ülkemizde 53 ilde çıkan 270 orman yangınından etkilenen vatandaşlarımız, yaşam alanlarını kaybeden tüm canlılarımız ve yok olup giden ciğerlerimiz ormanlarımız için büyük üzüntü yaşamaktayız. Yangınların yanı sıra şiddetli yağışın sel felaketine dönüştüğü Batı Karadeniz’de kaybettiğimiz vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz. Maddi zarara uğrayan tüm işyerleri ve ev sahiplerine de geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha iletiyoruz” dedi.

“DEPREM ÖLDÜRMEZ, BİNA ÖLDÜRÜR”

Sözlerini sürdüren Başkan Aktaş, “Para hırsının yaşam hakkından daha önemli sayılmadığı, özellikle rant uğruna doğanın tahrip edilmediği, yandaşın menfaatlerinin milletin menfaatlerinde daha önemli olmadığı bir Türkiye’de yaşayacağız. Her afetten ders çıkartmalı, deprem ve diğer doğal felaketlere karşı almamız gereken tedbirleri sürekli gündemde tutmalı, vatandaşlarımızla ve kurumlarımızla her zaman hazırlıklı olmalıyız. ‘Deprem öldürmez, bina öldürür' gerçeğini unutmamalıyız. Deprem kuşağında olan ilimizde bir daha depremi yaşamamak, ya da olası deprem durumunda can ve mal kaybına uğramamak en büyük temennimizdir. 17 Ağustos depreminin yıldönümünde, bir daha evlatların, anne ve babaların böyle acılar yaşanmaması ümidiyle bu felakette kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.