Kocaeli Baro Başkanı, Abdulhamit Gül ile görüştü!

Kocaeli 21.08.2021 - 12:13, Güncelleme: 21.08.2021 - 12:13
 

Kocaeli Baro Başkanı, Abdulhamit Gül ile görüştü!

Kocaeli Baro Başkanı, Abdulhamit Gül ile görüştü!

Kocaeli Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü ziyaret ederek avukatların sorunlarını ve çözüm önerilerini dosyayla sundu. Kocaeli Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü ziyaret etti. Ziyarette avukatlara yönelik saldırılar, meslek sorunları, adliye binaları ve adliyelerde Kocaeli Barosuna tahsis edilen alanlar hakkında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüşmelerde bulunan Candemir, sorunların çözümlenmesi noktasında Adalet Bakanlığı'na çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak iletti. Avukata yönelik artan şiddeti ilk gündem maddesi olarak belirleyen Başkan Candemir, Bakan Gül’den görevleri nedeniyle avukatlara uygulanan saldırıların önüne geçilebilmesi için daha etkin yaptırımların uygulanmasını talep etti. “ŞİDDETİN ÖNÜNE ETKİN YAPTIRIMLARLA GEÇİLEBİLİR” Ziyarette konuşan Başkan Candemir, son yıllarda avukata yönelik artan şiddetin önüne geçilmesinin etkin yaptırımlarla mümkün olacağını söyleyerek, “Son dönemde avukatların müvekkilleri ile özdeşleştirilerek görevlerini yapmak noktasında yaşadıkları sıkıntılar ile avukatlara görevleri nedeniyle ve görevleri başında yapılan saldırıların artarak devam ettiği görülmektedir. Bu kapsamda savunma hakkının etkin kullanılması ve meslektaşlarımızın başta yaşam hakkı olmak üzere en temel hak ve özgürlüklerinin korunması için etkin yöntemlerin hayata geçirilmesi şarttır. Özellikle haciz esnasında avukata, avukata yardımcı personele ve icra memuruna dönük şiddet eylemlerinin engellenebilmesi bakımından her haciz işleminde mutlaka kolluk görevlilerinin hazır bulunması sağlanmalıdır” dedi. “KANUNA AYKIRI ENGELLEMELERE DERHAL SON VERİLMELİ” “Meslek örgütü olan baroların kanundan kaynaklanan görevleri nedeniyle yaptıkları katılma başvuruları yasaya aykırı olarak reddedilmektedir” diyen Candemir, “Bu kapsamda avukata dönük şiddetin yaptırımsız kalmasının önüne geçilmeli, etkin bir soruşturma ve kovuşturma süreci yürütülmeli, baroların süreci takip edebilmesi noktasında önlerine çıkartılan kanuna aykırı engellemelere derhal son verilmelidir. Bu tür eylemlerdeki cezasızlık uygulamaları vatandaşın adalete olan güvenini ve devlet otoritesini de sarsmaktadır” ifadelerini kullandı. Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Adalet Bakanı Gül ise, Adalet Bakanlığı tarafından bu sorunlarla ilgili, Candemir ile iletişime geçileceğini ve mutlaka sorunların çözümünün takipçisi olacağını belirtti.
Kocaeli Baro Başkanı, Abdulhamit Gül ile görüştü!

Kocaeli Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü ziyaret ederek avukatların sorunlarını ve çözüm önerilerini dosyayla sundu.

Kocaeli Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü ziyaret etti. Ziyarette avukatlara yönelik saldırılar, meslek sorunları, adliye binaları ve adliyelerde Kocaeli Barosuna tahsis edilen alanlar hakkında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüşmelerde bulunan Candemir, sorunların çözümlenmesi noktasında Adalet Bakanlığı'na çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak iletti. Avukata yönelik artan şiddeti ilk gündem maddesi olarak belirleyen Başkan Candemir, Bakan Gül’den görevleri nedeniyle avukatlara uygulanan saldırıların önüne geçilebilmesi için daha etkin yaptırımların uygulanmasını talep etti.

“ŞİDDETİN ÖNÜNE ETKİN YAPTIRIMLARLA GEÇİLEBİLİR”

Ziyarette konuşan Başkan Candemir, son yıllarda avukata yönelik artan şiddetin önüne geçilmesinin etkin yaptırımlarla mümkün olacağını söyleyerek, “Son dönemde avukatların müvekkilleri ile özdeşleştirilerek görevlerini yapmak noktasında yaşadıkları sıkıntılar ile avukatlara görevleri nedeniyle ve görevleri başında yapılan saldırıların artarak devam ettiği görülmektedir. Bu kapsamda savunma hakkının etkin kullanılması ve meslektaşlarımızın başta yaşam hakkı olmak üzere en temel hak ve özgürlüklerinin korunması için etkin yöntemlerin hayata geçirilmesi şarttır. Özellikle haciz esnasında avukata, avukata yardımcı personele ve icra memuruna dönük şiddet eylemlerinin engellenebilmesi bakımından her haciz işleminde mutlaka kolluk görevlilerinin hazır bulunması sağlanmalıdır” dedi.

“KANUNA AYKIRI ENGELLEMELERE DERHAL SON VERİLMELİ”

“Meslek örgütü olan baroların kanundan kaynaklanan görevleri nedeniyle yaptıkları katılma başvuruları yasaya aykırı olarak reddedilmektedir” diyen Candemir, “Bu kapsamda avukata dönük şiddetin yaptırımsız kalmasının önüne geçilmeli, etkin bir soruşturma ve kovuşturma süreci yürütülmeli, baroların süreci takip edebilmesi noktasında önlerine çıkartılan kanuna aykırı engellemelere derhal son verilmelidir. Bu tür eylemlerdeki cezasızlık uygulamaları vatandaşın adalete olan güvenini ve devlet otoritesini de sarsmaktadır” ifadelerini kullandı. Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Adalet Bakanı Gül ise, Adalet Bakanlığı tarafından bu sorunlarla ilgili, Candemir ile iletişime geçileceğini ve mutlaka sorunların çözümünün takipçisi olacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.