NASA, Gebzeli öğrencinin makalesini yayımladı

Gebze 26.08.2021 - 14:54, Güncelleme: 26.08.2021 - 14:54
 

NASA, Gebzeli öğrencinin makalesini yayımladı

NASA, Gebzeli öğrencinin makalesini yayımladı

Gebze Yücel Boru Fen Lisesi öğrenicisi Derya Karadeniz’in yazdığı ‘Oberon’ isimli makale, Amerika Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’nın web sitesinde yayınlandı. Gebze Yücel Boru Fen Lisesi öğrencisi Derya Karadeniz, NASA’nın tüm dünya öğrencilerine yönelik düzenlediği yarışmaya katıldı. Yarışma kapsamışında yazdığı makale NASA’nın web sitesinde makalesi yayımlanmaya hak kazanan isimlerden biri oldu. Gebze Yücel Boru Fen Lisesi Okul Müdürü İsmail Boğa, “NASA tarafından tüm dünyada lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ‘Bir Günlük Bilim İnsanı’ (Scientist for a Day) Makale Yarışması’nda NASA’nın web sitesinde yayınlanmak üzere seçilen dört makaleden birisi Yücel Boru Fen Lisesi öğrencimiz Derya Karadeniz ve emeği geçen Müdür Yardımcısı Arif Dülger’i tebrik ederim” açıklamasını yaptı. ÇOK SEVİNDİRİCİ HABER Derya Karadeniz yarışma sürecini, “Yarışmanın adı ‘Bir Günlük Bilim İnsanı’. Uluslararası olarak bütün dünyada düzenleniyor. Ben de bu yarışmayı okulumuz aracılığıyla gördüm ve bu yarışmaya bir makale yazıp göndermeyi istedim. Yarışmanın sonucunda makalem NASA’ya gönderilecek makaleler arasında seçildi. NASA’nın web sitesinde yayınlandı. Bu hepimizi çok mutlu etti. Benim için çok sevindirici bir haber oldu” şekilde anlattı. Oberon Nedir? Oberon, Uranüs’ün önemli uydularının en dışta olanıdır. Ortalama 760 km çapıyla Uranüs'ün ikinci en büyük uydusudur. Oberon isimli makaleyi yazma gerekçesini bilim dünyasında da sıkça tartışılan ve günlük hayatımıza etkileri görülen iklim değişikliği.
NASA, Gebzeli öğrencinin makalesini yayımladı

Gebze Yücel Boru Fen Lisesi öğrenicisi Derya Karadeniz’in yazdığı ‘Oberon’ isimli makale, Amerika Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’nın web sitesinde yayınlandı.

Gebze Yücel Boru Fen Lisesi öğrencisi Derya Karadeniz, NASA’nın tüm dünya öğrencilerine yönelik düzenlediği yarışmaya katıldı. Yarışma kapsamışında yazdığı makale NASA’nın web sitesinde makalesi yayımlanmaya hak kazanan isimlerden biri oldu.

Gebze Yücel Boru Fen Lisesi Okul Müdürü İsmail Boğa, “NASA tarafından tüm dünyada lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ‘Bir Günlük Bilim İnsanı’ (Scientist for a Day) Makale Yarışması’nda NASA’nın web sitesinde yayınlanmak üzere seçilen dört makaleden birisi Yücel Boru Fen Lisesi öğrencimiz Derya Karadeniz ve emeği geçen Müdür Yardımcısı Arif Dülger’i tebrik ederim” açıklamasını yaptı.

ÇOK SEVİNDİRİCİ HABER

Derya Karadeniz yarışma sürecini, “Yarışmanın adı ‘Bir Günlük Bilim İnsanı’. Uluslararası olarak bütün dünyada düzenleniyor. Ben de bu yarışmayı okulumuz aracılığıyla gördüm ve bu yarışmaya bir makale yazıp göndermeyi istedim. Yarışmanın sonucunda makalem NASA’ya gönderilecek makaleler arasında seçildi. NASA’nın web sitesinde yayınlandı. Bu hepimizi çok mutlu etti. Benim için çok sevindirici bir haber oldu” şekilde anlattı.

Oberon Nedir?

Oberon, Uranüs’ün önemli uydularının en dışta olanıdır. Ortalama 760 km çapıyla Uranüs'ün ikinci en büyük uydusudur. Oberon isimli makaleyi yazma gerekçesini bilim dünyasında da sıkça tartışılan ve günlük hayatımıza etkileri görülen iklim değişikliği.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.