Kara ve deniz araçlarının motorları Gebze’de test ediliyor

Gebze 15.09.2021 - 16:46, Güncelleme: 15.09.2021 - 16:46
 

Kara ve deniz araçlarının motorları Gebze’de test ediliyor

Kara ve deniz araçlarının motorları Gebze’de test ediliyor

Askeri ve sivil alanda kullanılan kara ve deniz araçlarının motor ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yürüten TÜMOSAN, bütün çalışmalarının test faaliyetlerini Gebze’deki TÜBİTAK yerleşkesinde Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsünün sahip olduğu motor test laboratuvarlarında sürdürüyor. TÜMOSAN, askeri ve sivil alanda kullanılan kara ve deniz araçlarının motor ihtiyaçlarını karşılamak için yürüttüğü çalışmalarla motor aileleri oluşturmaya başladı. TÜMOSAN Motor Teknolojileri Müdürü Cihan Büyük, önceki yıllarda kara araçları motorlarını sergilediklerinde özellikle denizcilik sektöründe marin motor için yoğun taleple karşılaştıklarını söyledi. Bu talebi karşılamak için TÜMOSAN’ın kendi marin motorlarını üretmeye başladığını ifade eden Büyük, bu kapsamda 6 silindirli motoru 450 beygir olarak ürettiklerini, 4 silindirli 310 beygir versiyonunu da 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda sergilediklerini belirtti. TESTLER GEBZE’DE YAPILIYOR Bunun yanında TÜMOSAN traktörlerinde kullanılan 115 beygir motorun marin versiyonunu ürettiklerini anlatan Büyük, 105 beygir motoru tekneler için kullanıma sunduklarını dile getirdi. Büyük, şu bilgileri verdi: “Özellikle 6 silindirli motorumuz Milli Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürlüğü bünyesinde Gölcük Tersanesi’nde itici-çekici tekneler üzerinde kullanılıyor. 2 adet motor teslimatı yaptık. Bu motorlar yaklaşık 300 saatlik çalışma sürecini başarıyla tamamlamış durumda. Öncesinde kabul testleri yapıldı,  itme-çekme, performans testleri gerçekleştirildi. Herhangi bir problemle karşılaşmadık. Paralelde bütün çalışmalarımızı, test faaliyetlerimizi Gebze’deki TÜBİTAK yerleşkesinde Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsünün sahip olduğu motor test laboratuvarlarında sürdürüyoruz.”
Kara ve deniz araçlarının motorları Gebze’de test ediliyor

Askeri ve sivil alanda kullanılan kara ve deniz araçlarının motor ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yürüten TÜMOSAN, bütün çalışmalarının test faaliyetlerini Gebze’deki TÜBİTAK yerleşkesinde Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsünün sahip olduğu motor test laboratuvarlarında sürdürüyor.

TÜMOSAN, askeri ve sivil alanda kullanılan kara ve deniz araçlarının motor ihtiyaçlarını karşılamak için yürüttüğü çalışmalarla motor aileleri oluşturmaya başladı. TÜMOSAN Motor Teknolojileri Müdürü Cihan Büyük, önceki yıllarda kara araçları motorlarını sergilediklerinde özellikle denizcilik sektöründe marin motor için yoğun taleple karşılaştıklarını söyledi. Bu talebi karşılamak için TÜMOSAN’ın kendi marin motorlarını üretmeye başladığını ifade eden Büyük, bu kapsamda 6 silindirli motoru 450 beygir olarak ürettiklerini, 4 silindirli 310 beygir versiyonunu da 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda sergilediklerini belirtti.

TESTLER GEBZE’DE YAPILIYOR

Bunun yanında TÜMOSAN traktörlerinde kullanılan 115 beygir motorun marin versiyonunu ürettiklerini anlatan Büyük, 105 beygir motoru tekneler için kullanıma sunduklarını dile getirdi. Büyük, şu bilgileri verdi: “Özellikle 6 silindirli motorumuz Milli Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürlüğü bünyesinde Gölcük Tersanesi’nde itici-çekici tekneler üzerinde kullanılıyor. 2 adet motor teslimatı yaptık. Bu motorlar yaklaşık 300 saatlik çalışma sürecini başarıyla tamamlamış durumda. Öncesinde kabul testleri yapıldı,  itme-çekme, performans testleri gerçekleştirildi. Herhangi bir problemle karşılaşmadık. Paralelde bütün çalışmalarımızı, test faaliyetlerimizi Gebze’deki TÜBİTAK yerleşkesinde Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsünün sahip olduğu motor test laboratuvarlarında sürdürüyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.