Otomotiv sektöründe yaşanan yapısal değişimi TOGG ile yakalayacağız!

Siyaset 16.09.2021 - 09:44, Güncelleme: 16.09.2021 - 09:44
 

Otomotiv sektöründe yaşanan yapısal değişimi TOGG ile yakalayacağız!

Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Otomotiv sektöründe yaşanan yapısal değişimi Türkiye’nin Otomobili (TOGG) ile yakalayacağımıza inanıyorum” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı açıldı. Erdoğan, törende önemli ifadeler kullandı. Muhalefetin ‘Fabrika yok’ şeklindeki sözlerinin temelsiz olduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Bizden ziyade sanayicimize hakaret ediyorlar” dedi. Erdoğan, TOGG, Akıncı ve Milli Muharip Uçak ile ilgili de konuştu, “Akıncı ile bir üst lige çıkardığımız İHA filomuzu, muharip insansız uçak sistemimizin de devreye girmesiyle dünyanın 1 numarası haline getireceğiz” diye konuştu. “751 MİLYON LİRALIK YATIRIMIN ÖNÜNÜ AÇTIK” Başkan Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: “Biz her stratejik üründe olduğu gibi nitelikli cam ürünlerinde de talebin iç üretimimizden karşılanmasını istiyoruz. Şişecam’ın bu eksiği giderebileceğine inanıyorum. Şişecam’ın Ar-Ge faaliyetleri ile dinamizmini koruması takdire şayandır. Bu süreçte devletimiz de verdiği desteklerle Şişecam’a sahip çıkmıştır. Şişecam’ın Ar-Ge faaliyetlerine 124 milyon TL aktarıldı. Şu an içerisinde bulunduğumuz bu fabrika için 751 milyon TL’lik yatırımın önünü açtık. Devletimizden aldığını fazlasıyla milletimize geri veren Şişecam bu destekleri fazlasıyla hak etmiştir. “DÜNYANIN 1 NUMARASI OLACAĞIZ” Türkiye artık doğru zamanda doğru teknolojilere yatırım yapan bir ülkedir. İHA’larda dünyanın 3 ülkesi arasındayız. Akıncı ile bir üst lige çıkardığımız İHA filomuzu, muharip insansız uçak sistemimizin de devreye girmesiyle dünyanın 1 numarası haline getireceğiz. Otomotiv sektöründe yaşanan yapısal değişimi Türkiye’nin Otomobili (TOGG) ile yakalayacağımıza inanıyorum. 2022 yılının sonunda yerli arabamızı banttan indirmeyi hedefliyoruz. TEKNOFEST 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılacak.”  
Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Otomotiv sektöründe yaşanan yapısal değişimi Türkiye’nin Otomobili (TOGG) ile yakalayacağımıza inanıyorum” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı açıldı. Erdoğan, törende önemli ifadeler kullandı. Muhalefetin ‘Fabrika yok’ şeklindeki sözlerinin temelsiz olduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Bizden ziyade sanayicimize hakaret ediyorlar” dedi. Erdoğan, TOGG, Akıncı ve Milli Muharip Uçak ile ilgili de konuştu, “Akıncı ile bir üst lige çıkardığımız İHA filomuzu, muharip insansız uçak sistemimizin de devreye girmesiyle dünyanın 1 numarası haline getireceğiz” diye konuştu.

“751 MİLYON LİRALIK YATIRIMIN ÖNÜNÜ AÇTIK”

Başkan Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: “Biz her stratejik üründe olduğu gibi nitelikli cam ürünlerinde de talebin iç üretimimizden karşılanmasını istiyoruz. Şişecam’ın bu eksiği giderebileceğine inanıyorum. Şişecam’ın Ar-Ge faaliyetleri ile dinamizmini koruması takdire şayandır. Bu süreçte devletimiz de verdiği desteklerle Şişecam’a sahip çıkmıştır. Şişecam’ın Ar-Ge faaliyetlerine 124 milyon TL aktarıldı. Şu an içerisinde bulunduğumuz bu fabrika için 751 milyon TL’lik yatırımın önünü açtık. Devletimizden aldığını fazlasıyla milletimize geri veren Şişecam bu destekleri fazlasıyla hak etmiştir.

“DÜNYANIN 1 NUMARASI OLACAĞIZ”

Türkiye artık doğru zamanda doğru teknolojilere yatırım yapan bir ülkedir. İHA’larda dünyanın 3 ülkesi arasındayız. Akıncı ile bir üst lige çıkardığımız İHA filomuzu, muharip insansız uçak sistemimizin de devreye girmesiyle dünyanın 1 numarası haline getireceğiz. Otomotiv sektöründe yaşanan yapısal değişimi Türkiye’nin Otomobili (TOGG) ile yakalayacağımıza inanıyorum. 2022 yılının sonunda yerli arabamızı banttan indirmeyi hedefliyoruz. TEKNOFEST 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılacak.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.