Kaymakam Güler: Kadına şiddetle ortak mücadele etmeliyiz

Gebze 25.11.2021 - 16:33, Güncelleme: 25.11.2021 - 16:33
 

Kaymakam Güler: Kadına şiddetle ortak mücadele etmeliyiz

Kaymakam Güler: Kadına şiddetle ortak mücadele etmeliyiz

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü” dolayısı ile ilgili bir açıklama yaparak; “yasal düzenlemeler ve kurumsal mekanizmaların yansıra toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ile mümkündür.” Dedi. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler mesajında; “Çağdaş dünyada ve ülkemizde yaşanmakta olan tüm pozitif gelişmelere rağmen, küresel bir sorun olan kadına yönelik şiddet;  ülkemizde ve dünyada halen önemli sorunlar arasında yer almaya devam etmektedir. Kadının maddî ve manevî bütünlüğüne zarar vermesi nedeniyle ciddi bir halk sağlığı problemi olup kadının toplumsal yaşamını etkilemesi nedeniyle çok önemli bir sosyal problemdir. Bu önemli gün, kadına yönelik şiddet olgusunu dünyanın gündemine taşımakta, soruna ve çözüm yollarına ilişkin çalışmalar yapılması konusunda farkındalık yaratmaktadır. Dinimizde de kadınların yeri hep önemli olmuştur.  Sevgili Peygamberimizin, “Cennet anaların ayakları altındadır” sözünü bir slogan olmaktan çıkarıp, yaşamımıza yön veren vazgeçilmez bir ahlak ilkesi olarak benimsersek, kadına yönelik şiddettin önlenmesinde çok önemli bir adım atmış oluruz. Bizler birey ve toplum olarak, O’nu örnek alabilirsek kadına şiddet sorunu tamamen ortadan kalkmış olacaktır. “ dedi. Güler; “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de kadına değer vermiş; söylemleriyle bunu sık sık ifade etmiştir. Hayata geçirdiği inkılaplarla da eşitlik ilkesi çerçevesinde  kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik haklarını teminat altına almıştır. Aile kurumu ve toplum içerisinde çok önemli bir yeri olan Türk Kadını, Avrupa ülkelerinden bile daha önce siyasi haklara sahip olmuştur. Ancak günümüzde kadınlarımız ne yazık ki hak ettikleri değeri göremiyor, kadına yönelik şiddet olayları yaşanmaya devam ediyor. Kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak, yasal düzenlemeler ve kurumsal mekanizmaların yansıra toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ile mümkündür. Sağlıklı bir toplum için kadınların maruz kaldıkları her türlü haksızlık ve şiddetin önüne geçilmelidir. Bu amaçla, toplum ve birey olarak yuvasını çekip çeviren; türlü fedakârlıklara ve zorluklara göğüs gererek annelik yapan; eşlerine yoldaş olan ve günümüzde çalışma hayatında aktif rol alarak ekonomiye katkı sağlayan kadınlarımıza hak ettiği değeri vererek kadına şiddete karşı elimizden geldiğince mücadele etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle;  Tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını temenni ediyor, başta Gebzeli kadınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızı saygı ile selamlıyorum.” dedi.  
Kaymakam Güler: Kadına şiddetle ortak mücadele etmeliyiz

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü” dolayısı ile ilgili bir açıklama yaparak; “yasal düzenlemeler ve kurumsal mekanizmaların yansıra toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ile mümkündür.” Dedi.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler mesajında; “Çağdaş dünyada ve ülkemizde yaşanmakta olan tüm pozitif gelişmelere rağmen, küresel bir sorun olan kadına yönelik şiddet;  ülkemizde ve dünyada halen önemli sorunlar arasında yer almaya devam etmektedir. Kadının maddî ve manevî bütünlüğüne zarar vermesi nedeniyle ciddi bir halk sağlığı problemi olup kadının toplumsal yaşamını etkilemesi nedeniyle çok önemli bir sosyal problemdir. Bu önemli gün, kadına yönelik şiddet olgusunu dünyanın gündemine taşımakta, soruna ve çözüm yollarına ilişkin çalışmalar yapılması konusunda farkındalık yaratmaktadır. Dinimizde de kadınların yeri hep önemli olmuştur.  Sevgili Peygamberimizin, “Cennet anaların ayakları altındadır” sözünü bir slogan olmaktan çıkarıp, yaşamımıza yön veren vazgeçilmez bir ahlak ilkesi olarak benimsersek, kadına yönelik şiddettin önlenmesinde çok önemli bir adım atmış oluruz. Bizler birey ve toplum olarak, O’nu örnek alabilirsek kadına şiddet sorunu tamamen ortadan kalkmış olacaktır. “ dedi.

Güler; “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de kadına değer vermiş; söylemleriyle bunu sık sık ifade etmiştir. Hayata geçirdiği inkılaplarla da eşitlik ilkesi çerçevesinde  kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik haklarını teminat altına almıştır. Aile kurumu ve toplum içerisinde çok önemli bir yeri olan Türk Kadını, Avrupa ülkelerinden bile daha önce siyasi haklara sahip olmuştur. Ancak günümüzde kadınlarımız ne yazık ki hak ettikleri değeri göremiyor, kadına yönelik şiddet olayları yaşanmaya devam ediyor. Kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak, yasal düzenlemeler ve kurumsal mekanizmaların yansıra toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ile mümkündür. Sağlıklı bir toplum için kadınların maruz kaldıkları her türlü haksızlık ve şiddetin önüne geçilmelidir. Bu amaçla, toplum ve birey olarak yuvasını çekip çeviren; türlü fedakârlıklara ve zorluklara göğüs gererek annelik yapan; eşlerine yoldaş olan ve günümüzde çalışma hayatında aktif rol alarak ekonomiye katkı sağlayan kadınlarımıza hak ettiği değeri vererek kadına şiddete karşı elimizden geldiğince mücadele etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle;  Tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını temenni ediyor, başta Gebzeli kadınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızı saygı ile selamlıyorum.” dedi.

 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.