Derince'de Hurda Araçlar Toplanacak

Kocaeli 10.02.2022 - 12:50, Güncelleme: 10.02.2022 - 12:50
 

Derince'de Hurda Araçlar Toplanacak

Derince'de Hurda Araçlar Toplanacak

Derince'de İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi kapsamında hurda araçlar toplanacak. Derince Kaymakamı Meftun Dallı başkanlığında, ilçedeki ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerinin katılımıyla "hurda-atıl araçların toplatılması" konusunda toplantı yapıldı. Toplantıda İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge gereğince kamu düzenini ve güvenliğini tehdit eden, kötü bir görüntü arz eden cadde ve sokaklara bırakılan hurda ve atıl araçlar ile karayollarına park edilerek uzun süre bekletilen araçların ruhsat sahipleri tarafından kaldırılmasının sağlanması, alınmayan araçlar toplanarak trafikten men edileceği, alıkonulan ancak sahipleri tarafından 6 ay içinde geri alınmayan araçların açık arttırma usulü ile satılacağı konuları görüşüldü. Cadde, sokak, meydan gibi kamunun ortak kullanım alanlarına ya da özel mülkiyete konu yerlere uzun süreli bırakılan; terk edilmiş, hurda, atıl, buluntu, hasara uğramış, kullanılamaz hale gelmiş araçlar, niteliklerine göre Derince Belediyesi tarafından belirlenen hurda depo alanları veya yediemin otoparklarında muhafaza altına alınacak. Kanun hükümleri gereğince trafikten men edilerek alıkonulan, ancak sahipleri tarafından altı ay içinde teslim alınmayan veya aranmayan araçların Milli Emlak Müdürlükleri vasıtasıyla satılması sağlanacak.
Derince'de Hurda Araçlar Toplanacak

Derince'de İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi kapsamında hurda araçlar toplanacak.
Derince Kaymakamı Meftun Dallı başkanlığında, ilçedeki ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerinin katılımıyla "hurda-atıl araçların toplatılması" konusunda toplantı yapıldı. Toplantıda İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge gereğince kamu düzenini ve güvenliğini tehdit eden, kötü bir görüntü arz eden cadde ve sokaklara bırakılan hurda ve atıl araçlar ile karayollarına park edilerek uzun süre bekletilen araçların ruhsat sahipleri tarafından kaldırılmasının sağlanması, alınmayan araçlar toplanarak trafikten men edileceği, alıkonulan ancak sahipleri tarafından 6 ay içinde geri alınmayan araçların açık arttırma usulü ile satılacağı konuları görüşüldü.
Cadde, sokak, meydan gibi kamunun ortak kullanım alanlarına ya da özel mülkiyete konu yerlere uzun süreli bırakılan; terk edilmiş, hurda, atıl, buluntu, hasara uğramış, kullanılamaz hale gelmiş araçlar, niteliklerine göre Derince Belediyesi tarafından belirlenen hurda depo alanları veya yediemin otoparklarında muhafaza altına alınacak. Kanun hükümleri gereğince trafikten men edilerek alıkonulan, ancak sahipleri tarafından altı ay içinde teslim alınmayan veya aranmayan araçların Milli Emlak Müdürlükleri vasıtasıyla satılması sağlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.