Kocaeli’deki Suriyelilere de nüfus ayarı gelecek mi?

Kocaeli 19.02.2022 - 14:51, Güncelleme: 19.02.2022 - 14:51
 

Kocaeli’deki Suriyelilere de nüfus ayarı gelecek mi?

Kocaeli’deki Suriyelilere de nüfus ayarı gelecek mi?

Suriyelilerin Türkiye’de nüfusun demografik yapısını bozmaması için ‘seyreltme’ uygulanıyor. Yüzde 25’in üzerinde Suriyeli nüfusun olduğu bölgelerde hiçbir yabancıya ikamet izni verilmeyecek. Kocaeli’deki Suriyeli sayısı ise 56 bin 76 kişiye yükseldi. İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de geçici koruma statüsünde 3 milyon 700 bin Suriyeli bulunuyor. Suriyelilerden kaynaklı nüfusun demografik yapısı üzerindeki baskıyı azaltmak için yeni çalışmalar yapıldı. Buna göre Suriyeliler, kayıtlı olduğu illerde kalacak, Suriyelilerin yoğun olduğu bölge, il ve ilçelere yeni kayıtlar alınmayacak, ikamet izni verilmeyecek. Suriyelilerin, bulundukları bölgede nüfusun yüzde 25’ini geçmemesi için çalışma yapılacak. Bu çalışmalar doğrultusunda Suriyelilerin, kayıtlı olduğu illerdeki adresleri tek tek kontrol edildi. Böylece kayıtlı olduğu illerde kalıp kalmadıkları belirlendi. Kayıtlı olduğu ilin dışına çıkan Suriyeliler, o illere geri gönderildi. Başta İstanbul olmak üzere Suriyelilerin yoğun olduğu illerde yeni kayıtlar durduruldu. Suriyelilerin, bulundukları ilden ayrılmaları izne bağlanırken, insani durumlar dışında yaşadıkları kentten ayrılmalarına ise izin verilmiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önceki gün Türkiye’deki yabancılarla ilgili bilgi verirken “Bazı bölgelerde yüzde 25’in üzerinde Suriyeli nüfusu var. Bu ölçeğe göre bir daha buraya ikamet almama sınırı koyduk. Kapattık orayı. Sadece Suriyeli değil hiçbir yabancı almıyoruz” demişti. Kocaeli’deki Suriyelilerin sayısı da düzenli olarak artmaya devam ediyor. Göç İdaresi Başkanlığı’nın son verilerine göre, Kocaeli’deki Suriyelilerin sayısı 56 bin 475’e yükseldi.  Buna göre, 2 milyon 33 bin 441 kişinin yaşadığı Kocaeli’de Suriyelilerin toplam nüfusa oranı yüzde 2,78 oldu.
Kocaeli’deki Suriyelilere de nüfus ayarı gelecek mi?

Suriyelilerin Türkiye’de nüfusun demografik yapısını bozmaması için ‘seyreltme’ uygulanıyor. Yüzde 25’in üzerinde Suriyeli nüfusun olduğu bölgelerde hiçbir yabancıya ikamet izni verilmeyecek. Kocaeli’deki Suriyeli sayısı ise 56 bin 76 kişiye yükseldi.

İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de geçici koruma statüsünde 3 milyon 700 bin Suriyeli bulunuyor. Suriyelilerden kaynaklı nüfusun demografik yapısı üzerindeki baskıyı azaltmak için yeni çalışmalar yapıldı. Buna göre Suriyeliler, kayıtlı olduğu illerde kalacak, Suriyelilerin yoğun olduğu bölge, il ve ilçelere yeni kayıtlar alınmayacak, ikamet izni verilmeyecek. Suriyelilerin, bulundukları bölgede nüfusun yüzde 25’ini geçmemesi için çalışma yapılacak.

Bu çalışmalar doğrultusunda Suriyelilerin, kayıtlı olduğu illerdeki adresleri tek tek kontrol edildi. Böylece kayıtlı olduğu illerde kalıp kalmadıkları belirlendi. Kayıtlı olduğu ilin dışına çıkan Suriyeliler, o illere geri gönderildi. Başta İstanbul olmak üzere Suriyelilerin yoğun olduğu illerde yeni kayıtlar durduruldu. Suriyelilerin, bulundukları ilden ayrılmaları izne bağlanırken, insani durumlar dışında yaşadıkları kentten ayrılmalarına ise izin verilmiyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önceki gün Türkiye’deki yabancılarla ilgili bilgi verirken “Bazı bölgelerde yüzde 25’in üzerinde Suriyeli nüfusu var. Bu ölçeğe göre bir daha buraya ikamet almama sınırı koyduk. Kapattık orayı. Sadece Suriyeli değil hiçbir yabancı almıyoruz” demişti.

Kocaeli’deki Suriyelilerin sayısı da düzenli olarak artmaya devam ediyor. Göç İdaresi Başkanlığı’nın son verilerine göre, Kocaeli’deki Suriyelilerin sayısı 56 bin 475’e yükseldi.  Buna göre, 2 milyon 33 bin 441 kişinin yaşadığı Kocaeli’de Suriyelilerin toplam nüfusa oranı yüzde 2,78 oldu.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.