Su Ürünleri, 2021

Gündem 02.06.2022 - 14:01, Güncelleme: 02.06.2022 - 14:01
 

Su Ürünleri, 2021

Su Ürünleri, 2021

Su ürünleri üretimi 2021 yılında %1,8 arttı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Su ürünleri üretimi 2021 yılında bir önceki yıla göre %1,8 artarak 799 bin 851 ton olarak gerçekleşti. Üretimin %32,8'ini avcılık yoluyla elde edilen deniz balıkları, %4,1'ini avcılık yoluyla elde edilen diğer deniz ürünleri, %4,1'ini avcılık yoluyla elde edilen iç su ürünleri ve %59'unu yetiştiricilik ürünleri oluşturdu. Su ürünleri avcılığı 2021 yılında %9,9 azaldı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Avcılık yoluyla yapılan toplam üretim 328 bin 165 ton olurken, yetiştiricilik üretimi 471 bin 686 ton olarak gerçekleşti. Deniz ürünleri avcılığı bir önceki yıla göre %10,9 azaldı, iç su ürünleri avcılığı %0,1 arttı. Avlanan deniz balıkları miktarı 262 bin 297 ton olarak gerçekleşti. Avlanan deniz balıklarının türlerine göre dağılımı incelendiğinde, hamsi balığı 151 bin 598 ton ile en yüksek miktarda avlanan balık oldu. Hamsi balığını 28 bin 041 ton ile çaça ve 19 bin 590 ton ile istavrit (kraça) takip etti. Yetiştiricilik 2021 yılında %11,9 arttı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Yetiştiricilik yoluyla yapılan üretimin 2021 yılında 335 bin 644 tonu denizlerde, 136 bin 042 tonu iç sularda gerçekleşti. Yetiştirilen en önemli balık türü iç sularda 135 bin 732 ton ile alabalık, denizlerde ise 155 bin 151 ton ile levrek ve 133 bin 476 ton ile çipura oldu.  
Su Ürünleri, 2021

Su ürünleri üretimi 2021 yılında %1,8 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Su ürünleri üretimi 2021 yılında bir önceki yıla göre %1,8 artarak 799 bin 851 ton olarak gerçekleşti. Üretimin %32,8'ini avcılık yoluyla elde edilen deniz balıkları, %4,1'ini avcılık yoluyla elde edilen diğer deniz ürünleri, %4,1'ini avcılık yoluyla elde edilen iç su ürünleri ve %59'unu yetiştiricilik ürünleri oluşturdu.

Su ürünleri avcılığı 2021 yılında %9,9 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Avcılık yoluyla yapılan toplam üretim 328 bin 165 ton olurken, yetiştiricilik üretimi 471 bin 686 ton olarak gerçekleşti. Deniz ürünleri avcılığı bir önceki yıla göre %10,9 azaldı, iç su ürünleri avcılığı %0,1 arttı.

Avlanan deniz balıkları miktarı 262 bin 297 ton olarak gerçekleşti. Avlanan deniz balıklarının türlerine göre dağılımı incelendiğinde, hamsi balığı 151 bin 598 ton ile en yüksek miktarda avlanan balık oldu. Hamsi balığını 28 bin 041 ton ile çaça ve 19 bin 590 ton ile istavrit (kraça) takip etti.

Yetiştiricilik 2021 yılında %11,9 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Yetiştiricilik yoluyla yapılan üretimin 2021 yılında 335 bin 644 tonu denizlerde, 136 bin 042 tonu iç sularda gerçekleşti. Yetiştirilen en önemli balık türü iç sularda 135 bin 732 ton ile alabalık, denizlerde ise 155 bin 151 ton ile levrek ve 133 bin 476 ton ile çipura oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.