19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Japonlar ve Türkleri karate buluşturdu

Spor 30.11.2022 - 14:55, Güncelleme: 30.11.2022 - 14:55
 

Japonlar ve Türkleri karate buluşturdu

Toyota fabrikasında Japonca tercüman olarak çalışan karate sporcusu Alperen Zaloğlu çalışma arkadaşları olan Japon mühendislerini Yahya Kaptanda’ki İzmit Belediyesi’nin sağladığı karate derslerine getirdi

EN SEVİLEN BRANŞLARDAN Türkiye ile Japonya arasındaki dostluk tarihi temellere dayanıyor. Dünya’nın en çalışkan, en nitelikli ve zamanını ülkesi adına en iyi kullanan devletlerinden Japonya’nın ulusal sporu olan karate dünyada en çok sporcusu bulunan branş olarak biliniyor. Ülkemizde ve özellikle de ilimizde karate sporu çok sevilirken, dünyanın en başarılı karatecileri arasında Türkler de bulunuyor. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın gümüş madalyalı sporcusu, gururumuz Eray Şamdan da bu sporcular arasında başı çekiyor. ÇOK ÖZEL MİSAFİRLER Bilindiği üzerine Kocaeli de karate çok iyi seviyede. Gerek antrenör gerekse de sporcu bazında ülkenin öncü şehirlerinden olan Kocaeli’de İzmit Belediyespor’un başarılı antrenörlerinden Timur Doğan’ın çok özel misafirleri vardı. Toyota fabrikasında Japonca tercüman olarak görev alan karate sporcusu Alperen Zaloğlu çalışma arkadaşları olan Japon mühendislerini Yahya Kaptan’daki İzmit Belediyesi’nin sağladığı karate derslerine getirdi.
Toyota fabrikasında Japonca tercüman olarak çalışan karate sporcusu Alperen Zaloğlu çalışma arkadaşları olan Japon mühendislerini Yahya Kaptanda’ki İzmit Belediyesi’nin sağladığı karate derslerine getirdi

EN SEVİLEN BRANŞLARDAN

Türkiye ile Japonya arasındaki dostluk tarihi temellere dayanıyor. Dünya’nın en çalışkan, en nitelikli ve zamanını ülkesi adına en iyi kullanan devletlerinden Japonya’nın ulusal sporu olan karate dünyada en çok sporcusu bulunan branş olarak biliniyor. Ülkemizde ve özellikle de ilimizde karate sporu çok sevilirken, dünyanın en başarılı karatecileri arasında Türkler de bulunuyor. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın gümüş madalyalı sporcusu, gururumuz Eray Şamdan da bu sporcular arasında başı çekiyor.

ÇOK ÖZEL MİSAFİRLER

Bilindiği üzerine Kocaeli de karate çok iyi seviyede. Gerek antrenör gerekse de sporcu bazında ülkenin öncü şehirlerinden olan Kocaeli’de İzmit Belediyespor’un başarılı antrenörlerinden Timur Doğan’ın çok özel misafirleri vardı. Toyota fabrikasında Japonca tercüman olarak görev alan karate sporcusu Alperen Zaloğlu çalışma arkadaşları olan Japon mühendislerini Yahya Kaptan’daki İzmit Belediyesi’nin sağladığı karate derslerine getirdi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.