19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Tarihe beton döküldü!

Genel 16.02.2023 - 15:00, Güncelleme: 16.02.2023 - 15:00
 

Tarihe beton döküldü!

Gebze Belediyesinin bir süredir restorasyon çalışmaları yaptırdığı tarihi çarşı hamamı arkasındaki sarnıç ve etrafına beton döküldüğü ileri sürüldü. Olaya tepki gösteren vatandaşlar, yanlıştan bir an önce dönülmesini istedi.

Gebze Belediyesi tarafından yaklaşık bir buçuk yıl önce başlatılan Gebze Çarşı Hamamı arkasındaki sarnıç çalışmalarında toprak altından çıkan eserlerin etrafına ve sarnıç çevresine beton dökülmesi büyük tepki topladı. Olaya tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medyadan fotoğraflar yayınlayarak yanlıştan bir an önce vazgeçilmesini istedi. Geçmişte Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün anıtlar kurulunda görev yaptığını söyleyen bazı vatandaşlar ise, “Buna rağmen yanlış yapılıyorsa gerçekten çok yazık. Sadece sarnıcın kenarları tarihi özelliği taşıyan taşlarla çevrilmiş. Alanı çevreleyen duvarların da bu özelliği taşıması gerekirken perde beton dökülmesini anlamış değiliz” diyerek tepki gösterdiler. Mevcut çarşı hamam işletmecilerinin de bu güne kadar Gebze belediyesi ve anıtlar kuruluna tarihi dokunun zarar gördüğü yönünde defalarca yazı yazdığı ama kimsenin dikkate almadığı öğrenildi. Restorasyon tabelasının durumunun ise içler acısı olduğu gözlendi. Öte yandan “Tarihi sarnıç gün yüzüne çıkıyor” diye uzun zamandır reklamı yapılan çalışmaların da epey süredir neden durdurulduğu konusunda ise açıklama yapılması istendi.
Gebze Belediyesinin bir süredir restorasyon çalışmaları yaptırdığı tarihi çarşı hamamı arkasındaki sarnıç ve etrafına beton döküldüğü ileri sürüldü. Olaya tepki gösteren vatandaşlar, yanlıştan bir an önce dönülmesini istedi.

Gebze Belediyesi tarafından yaklaşık bir buçuk yıl önce başlatılan Gebze Çarşı Hamamı arkasındaki sarnıç çalışmalarında toprak altından çıkan eserlerin etrafına ve sarnıç çevresine beton dökülmesi büyük tepki topladı. Olaya tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medyadan fotoğraflar yayınlayarak yanlıştan bir an önce vazgeçilmesini istedi. Geçmişte Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün anıtlar kurulunda görev yaptığını söyleyen bazı vatandaşlar ise, “Buna rağmen yanlış yapılıyorsa gerçekten çok yazık. Sadece sarnıcın kenarları tarihi özelliği taşıyan taşlarla çevrilmiş. Alanı çevreleyen duvarların da bu özelliği taşıması gerekirken perde beton dökülmesini anlamış değiliz” diyerek tepki gösterdiler. Mevcut çarşı hamam işletmecilerinin de bu güne kadar Gebze belediyesi ve anıtlar kuruluna tarihi dokunun zarar gördüğü yönünde defalarca yazı yazdığı ama kimsenin dikkate almadığı öğrenildi. Restorasyon tabelasının durumunun ise içler acısı olduğu gözlendi.

Öte yandan “Tarihi sarnıç gün yüzüne çıkıyor” diye uzun zamandır reklamı yapılan çalışmaların da epey süredir neden durdurulduğu konusunda ise açıklama yapılması istendi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.