19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Adil Serdar Saçan hayatını kaybetti

Spor 25.05.2023 - 12:41, Güncelleme: 25.05.2023 - 12:45
 

Adil Serdar Saçan hayatını kaybetti

Gebze eski belediye başkanı Ahmet Penbegüllü ve arkadaşlarına işkence yaptırdığı iddiaları ile bilinen İstanbul Eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Daha sonra adi birçok işkence olayına karışan Adil Serdar Saçan, Gebze eski belediye başkanı Ahmet Penbegüllü ve arkadaşları gözaltına alındığında İstanbul Organize Şube Müdürü olarak görev yapıyordu. O dönemde Penbegülül ve arkadaşlarına işkence yaptırdığı ile bölgemizde adından sıkça söz edilen Saçan7ın ölümü sosyal medyada da büyük yer buldu. 1962 yılında Erzurum'da doğan ve 18 yıl Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan Saçan, 1998'de kurulan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 5 yıl müdürlük yaptı. Saçan, 23 Eylül 2009 tarihinde Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmış, ocak 2010'da tahliye edilmiş, 2011 yılında, Örümcek Ağı operasyonunda iş adamı Erol Kohen'den rüşvet aldığı ve üniversite öğrencilerine işkence yaptığı gerekçesiyle meslekten kesin olarak ihraç edildi.   “İŞKENCE YÜZÜNDEN KANSER OLDU” Gebze eski belediye başkanı Ahmet Penbegüllü’nün eşi Yurdagül Penbegüllü ise eşinin işkenceler yüzünden kanser olduğunu hatırlatarak; “Eşinin 13 ay cezaevinde kaldığını, çıktıktan sonra lösemi hastalığına yakalandığını ve gördüğü işkenceler ve cezaevindeki kötü şartların onun kanser olmasında büyük etken olduğunu söyledi. Yurdagül Penbegüllü, "Eşime, 'Başkanım kaç, alacaklar seni' demişler. O da 'Benim suçum yok ki neden kaçayım' demiş. 28 Şubat'ta en çok eşim ve ben mağdur olduk. Hala da çekiyorum. Eşimin yokluğunu çekiyorum. 28 Şubat sürecinde tarifi imkansız acılar yaşadık” diye konuştu.
Gebze eski belediye başkanı Ahmet Penbegüllü ve arkadaşlarına işkence yaptırdığı iddiaları ile bilinen İstanbul Eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Daha sonra adi birçok işkence olayına karışan Adil Serdar Saçan, Gebze eski belediye başkanı Ahmet Penbegüllü ve arkadaşları gözaltına alındığında İstanbul Organize Şube Müdürü olarak görev yapıyordu. O dönemde Penbegülül ve arkadaşlarına işkence yaptırdığı ile bölgemizde adından sıkça söz edilen Saçan7ın ölümü sosyal medyada da büyük yer buldu. 1962 yılında Erzurum'da doğan ve 18 yıl Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan Saçan, 1998'de kurulan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 5 yıl müdürlük yaptı. Saçan, 23 Eylül 2009 tarihinde Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmış, ocak 2010'da tahliye edilmiş, 2011 yılında, Örümcek Ağı operasyonunda iş adamı Erol Kohen'den rüşvet aldığı ve üniversite öğrencilerine işkence yaptığı gerekçesiyle meslekten kesin olarak ihraç edildi.

 

“İŞKENCE YÜZÜNDEN KANSER OLDU”

Gebze eski belediye başkanı Ahmet Penbegüllü’nün eşi Yurdagül Penbegüllü ise eşinin işkenceler yüzünden kanser olduğunu hatırlatarak; “Eşinin 13 ay cezaevinde kaldığını, çıktıktan sonra lösemi hastalığına yakalandığını ve gördüğü işkenceler ve cezaevindeki kötü şartların onun kanser olmasında büyük etken olduğunu söyledi. Yurdagül Penbegüllü, "Eşime, 'Başkanım kaç, alacaklar seni' demişler. O da 'Benim suçum yok ki neden kaçayım' demiş. 28 Şubat'ta en çok eşim ve ben mağdur olduk. Hala da çekiyorum. Eşimin yokluğunu çekiyorum. 28 Şubat sürecinde tarifi imkansız acılar yaşadık” diye konuştu.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.