Zeytinoğlu, "Dünyayla rekabette Dilovası'nın yeri özel"

Dilovası 29.12.2023 - 14:13, Güncelleme: 29.12.2023 - 14:13
 

Zeytinoğlu, "Dünyayla rekabette Dilovası'nın yeri özel"

Fırtına TS İş İnsanları ve Taraftarları Derneği’nin düzenlediği programa katılan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Türkiye’nin dünyayla rekabet yapma adına en önemli ve özel yeri Dilovası’dır” dedi.

Fırtına TS 3. İş İnsanları ve Bürokratlarına yönelik Hyatt House Gebze’de dün gerçekleşen programa Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Fırtına TS Başkanı Gökhan Altıntaş, Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı İbrahim İbrahimoğlu, TÜKOSİAD Başkanı Nurettin Aslantürk, Teknik Direktör Hami Mandıralı, TMMOB Gebze İnşaat Mühendisleri Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Katı ve çok sayıda iş adamı ile iş insanı katıldı. Etkinlikte ilk olarak konuşan Fırtına TS Başkanı Gökhan Altıntaş, “3 ay önce bir tüzük değişikliği yaparak derneğimizi iş insanları ve sanayicileri de ekledik. Bundan sonraki süreçte de yine bu tür toplantılarda bir araya geleceğiz” dedi.   “KSO’YA 3 BİN 600 FİRMA KAYITLI” Fırtına TS Başkanı Gökhan Altıntaş’ın ardından Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı İbrahim İbrahimoğlu da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Ardından Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı konuşmada, “Kocaeli en küçük illerinden sekizinci sırada. Ancak üretimindeki payı yüzde 13. Otomotiv üretiminde yüzde 42, kimya sektöründe yüzde 27, metal sektöründe de yüzde 19, makinede ise 13 seviyesindeyiz. Odamıza kayıtlı 3 bin 600 firma var. Bunların yüzde 10 yabancı sermayeli. Kocaeli yurtdışından en fazla yabancı sermayeyi çekmeyi başaran il. Türkiye’deki ilk 500’deki firma sayımız 83. İlk binde de 143 firmamız var.   “KOCAELİ’NİN EN ÖZEL YERİ DİLOVASI” Kocaeli olarak ciddi ihracat yapıyoruz. 2022 yılı itibariyle Kocaeli’nin yaptığı ihracat 37.7 milyar TL. İthalatımız ise 71 milyar TL. İkisini de topladığımızda 108 milyar dolar yapıyor. 14 tane OSB’miz var. OSB’lerin büyük bir kısmı da bu bölgelerimizde. Kocaeli Türkiye’nin dünyayla rekabet yapma adına en önemli ili. Kocaeli’nin en özel yeri de bana göre Dilovası. Dilovası dünyayla rekabet anlamında en uygun yerdir. Ancak Dilovası’nın yapılaşması çok doğru değil. Bu konuda gerekli çalışmalar yapılıyor. O bölgenin hızlı bir şekilde rehabilete edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ar-Ge Merkezlerinin yüzde 10 Kocaeli’de. Bilişim Vadisi başta olmak üzere çok ciddi kurumlar” diye konuştu.   “KİRLİ HAVAYI GÖRMEK İSTEMİYORUM” Programda son olarak konuşan TÜKOSİAD Başkanı Nurettin Aslantürk de, “İş insanları olarak Türkiye’nin en yoğun ve mücadeleci şehrinde yaşıyoruz. Fakat eksik noktalarımız var. Ayhan Zeytinoğlu çok önemli konulara değindi. Ekonomi kalkınmayı başarmak zorundaysak endüstri kalkındırmalıyız. Araçla Kocaeli’ne giriş yaptığımız zaman bu kirli havayı görmeyelim istiyorum. Bu bölgedeki sanayi kuruluşlarının daha iyi denetlenmesinden yanayım. Bütün kurumlar iyi çalışırsa çocuklarımız da iyi yetişir” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından günün anısına Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’na teşekkür plaketi verildi.
Fırtına TS İş İnsanları ve Taraftarları Derneği’nin düzenlediği programa katılan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Türkiye’nin dünyayla rekabet yapma adına en önemli ve özel yeri Dilovası’dır” dedi.
Fırtına TS 3. İş İnsanları ve Bürokratlarına yönelik Hyatt House Gebze’de dün gerçekleşen programa Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Fırtına TS Başkanı Gökhan Altıntaş, Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı İbrahim İbrahimoğlu, TÜKOSİAD Başkanı Nurettin Aslantürk, Teknik Direktör Hami Mandıralı, TMMOB Gebze İnşaat Mühendisleri Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Katı ve çok sayıda iş adamı ile iş insanı katıldı. Etkinlikte ilk olarak konuşan Fırtına TS Başkanı Gökhan Altıntaş, “3 ay önce bir tüzük değişikliği yaparak derneğimizi iş insanları ve sanayicileri de ekledik. Bundan sonraki süreçte de yine bu tür toplantılarda bir araya geleceğiz” dedi.
 
“KSO’YA 3 BİN 600 FİRMA KAYITLI”
Fırtına TS Başkanı Gökhan Altıntaş’ın ardından Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı İbrahim İbrahimoğlu da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Ardından Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı konuşmada, “Kocaeli en küçük illerinden sekizinci sırada. Ancak üretimindeki payı yüzde 13. Otomotiv üretiminde yüzde 42, kimya sektöründe yüzde 27, metal sektöründe de yüzde 19, makinede ise 13 seviyesindeyiz. Odamıza kayıtlı 3 bin 600 firma var. Bunların yüzde 10 yabancı sermayeli. Kocaeli yurtdışından en fazla yabancı sermayeyi çekmeyi başaran il. Türkiye’deki ilk 500’deki firma sayımız 83. İlk binde de 143 firmamız var.
 
“KOCAELİ’NİN EN ÖZEL YERİ DİLOVASI”
Kocaeli olarak ciddi ihracat yapıyoruz. 2022 yılı itibariyle Kocaeli’nin yaptığı ihracat 37.7 milyar TL. İthalatımız ise 71 milyar TL. İkisini de topladığımızda 108 milyar dolar yapıyor. 14 tane OSB’miz var. OSB’lerin büyük bir kısmı da bu bölgelerimizde. Kocaeli Türkiye’nin dünyayla rekabet yapma adına en önemli ili. Kocaeli’nin en özel yeri de bana göre Dilovası. Dilovası dünyayla rekabet anlamında en uygun yerdir. Ancak Dilovası’nın yapılaşması çok doğru değil. Bu konuda gerekli çalışmalar yapılıyor. O bölgenin hızlı bir şekilde rehabilete edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ar-Ge Merkezlerinin yüzde 10 Kocaeli’de. Bilişim Vadisi başta olmak üzere çok ciddi kurumlar” diye konuştu.
 
KİRLİ HAVAYI GÖRMEK İSTEMİYORUM”
Programda son olarak konuşan TÜKOSİAD Başkanı Nurettin Aslantürk de, “İş insanları olarak Türkiye’nin en yoğun ve mücadeleci şehrinde yaşıyoruz. Fakat eksik noktalarımız var. Ayhan Zeytinoğlu çok önemli konulara değindi. Ekonomi kalkınmayı başarmak zorundaysak endüstri kalkındırmalıyız. Araçla Kocaeli’ne giriş yaptığımız zaman bu kirli havayı görmeyelim istiyorum. Bu bölgedeki sanayi kuruluşlarının daha iyi denetlenmesinden yanayım. Bütün kurumlar iyi çalışırsa çocuklarımız da iyi yetişir” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından günün anısına Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’na teşekkür plaketi verildi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.