19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Salgın Boyut Atladı: Başkentte Doluluk Yüzde 90’a Ulaştı!

Gündem 20.01.2024 - 23:27, Güncelleme: 20.01.2024 - 23:27
 

Salgın Boyut Atladı: Başkentte Doluluk Yüzde 90’a Ulaştı!

Türkiye'nin en büyük hastanelerinden biri olarak kabul edilen Ankara Şehir Hastanesi son günlerde %90 doluluk oranı ile görenleri şaşırtıyor.

Salgın hastalıklarının artması ile beraber oluşan bu kapasite ile yoğun bakım üniteleri dolup taşıyor. Doktorlar telaşlı. Aynı anda hem influenza hem kovid 19 hem de grip salgını ile mücadele edilmesi gerekiyor. Acil servisler daha çok viral enfeksiyon hastalarıyla dolup taşıyor. Gelen şikayetlerin %90'ı üst solunum yolu enfeksiyonlarında kaynaklanıyor. İleri yaş grubunda verilen enfeksiyonlar seyrini daha ağır hissettiriyor. O Kişiler Daha Çok Yara Alıyor! Aynı anda 3 farklı virüse maruz kalan bir kişinin mücadele edebilmesi de pek kolay olmuyor. Doktorlar uyarıyor. Bu dönemde özellikle Koah hastalığı bulunanlar, kalp yetmezliği olanlar veya diyabet hastaları virüsün etkisini daha yoğun hissediyor. Bu durum yoğun bakımlarda yaşlı hasta sayısını da günden güne arttırıyor. Yoğun Bakımlar Tam Kapasite ile Çalışıyor! Geçtiğimiz Sonbahar dönemine göre %50'den fazla artış yaşandığına dikkat çeken uzman doktorlar yakın temasta bulunmaktan kaçınılması gerektiğine karşı uyarıda bulunarak “250 yatak kapasiteli yoğun bakım servisinde doluluğun %90 olduğuna” dikkat çekiyor.
Türkiye'nin en büyük hastanelerinden biri olarak kabul edilen Ankara Şehir Hastanesi son günlerde %90 doluluk oranı ile görenleri şaşırtıyor.

Salgın hastalıklarının artması ile beraber oluşan bu kapasite ile yoğun bakım üniteleri dolup taşıyor. Doktorlar telaşlı. Aynı anda hem influenza hem kovid 19 hem de grip salgını ile mücadele edilmesi gerekiyor.

Acil servisler daha çok viral enfeksiyon hastalarıyla dolup taşıyor. Gelen şikayetlerin %90'ı üst solunum yolu enfeksiyonlarında kaynaklanıyor. İleri yaş grubunda verilen enfeksiyonlar seyrini daha ağır hissettiriyor.

O Kişiler Daha Çok Yara Alıyor!

Aynı anda 3 farklı virüse maruz kalan bir kişinin mücadele edebilmesi de pek kolay olmuyor. Doktorlar uyarıyor. Bu dönemde özellikle Koah hastalığı bulunanlar, kalp yetmezliği olanlar veya diyabet hastaları virüsün etkisini daha yoğun hissediyor. Bu durum yoğun bakımlarda yaşlı hasta sayısını da günden güne arttırıyor.

Yoğun Bakımlar Tam Kapasite ile Çalışıyor!

Geçtiğimiz Sonbahar dönemine göre %50'den fazla artış yaşandığına dikkat çeken uzman doktorlar yakın temasta bulunmaktan kaçınılması gerektiğine karşı uyarıda bulunarak “250 yatak kapasiteli yoğun bakım servisinde doluluğun %90 olduğuna” dikkat çekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.