19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kandıra’ya yeni rüzgar tribünleri kurulacak

Kocaeli 16.02.2024 - 13:21, Güncelleme: 16.02.2024 - 13:21
 

Kandıra’ya yeni rüzgar tribünleri kurulacak

İzmit Kandıra Res Elektrik Üretim A.Ş. tarafından işletmesi yürütülen Dikili Rüzgâr Enerji Santrali kapasite artışına gidiyor. Bölgeye yeni rüzgar tribünleri kurularak kapasitede artış hedefleniyor

İzmit Kandıra Res Elektrik Üretim A.Ş. tarafından işletmesi yürütülen Dikili Rüzgâr Enerji Santrali kapasite artışına gidiyor. Dikili RES Kapasite artışı projesi çerçevesinde mevcutta işletilmekte olan (6,8 MWm/5 MWe) kapasiteli 2 adet türbinde yazılımsal olarak kapasite artışı yapılarak mevcut türbinlerin üretim kapasitesi arttırılacak. Bununla birlikte 5 yeni rüzgar türbini kurulumu yapılacak. HALKIN GÖRÜŞ VE ÖNERİSİ ALINACAK Kapasite artışına konu olan 3 adet türbin orman alanına kurulacak. Bölgede sürdürülecek olan inşaat çalışması sırasından ise çok sayıda ağacın kesilmesi bekleniyor. 69 milyon lira olana projenin 30 ay süreceği ifade edildi. Proje ile ilgili karar verildi. Son hali verilen rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde on takvim günü görüşe açıldı. Bakanlığa/Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacağı dile getirilirken, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na veya Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edilebileceği vurgulandı.  
İzmit Kandıra Res Elektrik Üretim A.Ş. tarafından işletmesi yürütülen Dikili Rüzgâr Enerji Santrali kapasite artışına gidiyor. Bölgeye yeni rüzgar tribünleri kurularak kapasitede artış hedefleniyor

İzmit Kandıra Res Elektrik Üretim A.Ş. tarafından işletmesi yürütülen Dikili Rüzgâr Enerji Santrali kapasite artışına gidiyor. Dikili RES Kapasite artışı projesi çerçevesinde mevcutta işletilmekte olan (6,8 MWm/5 MWe) kapasiteli 2 adet türbinde yazılımsal olarak kapasite artışı yapılarak mevcut türbinlerin üretim kapasitesi arttırılacak. Bununla birlikte 5 yeni rüzgar türbini kurulumu yapılacak.

HALKIN GÖRÜŞ VE ÖNERİSİ ALINACAK

Kapasite artışına konu olan 3 adet türbin orman alanına kurulacak. Bölgede sürdürülecek olan inşaat çalışması sırasından ise çok sayıda ağacın kesilmesi bekleniyor. 69 milyon lira olana projenin 30 ay süreceği ifade edildi. Proje ile ilgili karar verildi. Son hali verilen rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde on takvim günü görüşe açıldı. Bakanlığa/Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacağı dile getirilirken, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na veya Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edilebileceği vurgulandı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.