19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

BİL-Kİ projesiyle, bilim iletişiminde önemli adım atıldı

Kocaeli 19.02.2024 - 13:12, Güncelleme: 19.02.2024 - 13:12
 

BİL-Kİ projesiyle, bilim iletişiminde önemli adım atıldı

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, halkın bilime katılımı anlayışıyla geliştirilen Bilimin Kamusal İletişimi (bil-ki) projesiyle Türkiye’de bilim iletişiminde örnek bir uygulamayı hayata geçireceklerini açıkladı.

TÜBİTAK tarafından desteklenen, KOÜ’nün yürütücülüğündeki projede uygulama safhasına hazırlık için düzenlenen eğitim kampında araştırmacı ve bursiyerleri ziyaret ederek gelişmeler hakkında bilgi alan Prof. Dr. Cantürk, şunları söyledi:  “Arkadaşlarımız ön araştırmalardan elde edilen bulguları değerlendirerek uygulama safhası için hazırlanıyorlar. Geçtiğimiz Haziran’dan bu yana Türkiye’de devlet üniversitelerinin bilim iletişimi kültürü ve bu konudaki politikaları, halkın bilim konusundaki enformasyon kaynakları, üniversiteler ve bilime dair algılarının yanında geleneksel ve yeni medyaya ilişkin ön araştırmalar yapıldı. Bu araştırmalardan elde edilen bulgular bilim iletişiminde üniversitelerin yeri ve geliştirilecek politikalara dair önemli katkıda bulunacak. Araştırmada yer alan lisans ve lisans üstü öğrencilerimizin hocaları ile omuz omuza çalışmalarına ve heyecanlarına tanıklık etmekten mutlu oluyoruz.” diye konuştu.   “ÜNİVERSİTELERLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE OLMAYI ÖNEMSİYORUZ” Kocaeli Üniversitesinin üniversiteler arasında iş birliğine önem verdiğini ve bilim iletişiminde de diğer üniversitelerle iş birliği içinde olacaklarını kaydeden Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Bilimin Kamusal İletişimi: Türkiye’de Devlet Üniversitelerinin Bilim İletişiminde Dijital Medya projesinde Giresun Üniversitesinden araştırmacıların yer alması da çok değerli. Bu projeyle bilimle toplum arasında iletişimi güçlendirmek ve halkın bilime katılmasına destek olmak amaçlanıyor.” dedi. Bil-ki eğitim kampında on gün boyunca bilim iletişimi, bilim gazeteciliği ve haberciliği eğitimlerinin ardından multimedya atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle gerçekleştirilen eğitim kampı dün sona erdi.
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, halkın bilime katılımı anlayışıyla geliştirilen Bilimin Kamusal İletişimi (bil-ki) projesiyle Türkiye’de bilim iletişiminde örnek bir uygulamayı hayata geçireceklerini açıkladı.
TÜBİTAK tarafından desteklenen, KOÜ’nün yürütücülüğündeki projede uygulama safhasına hazırlık için düzenlenen eğitim kampında araştırmacı ve bursiyerleri ziyaret ederek gelişmeler hakkında bilgi alan Prof. Dr. Cantürk, şunları söyledi:  “Arkadaşlarımız ön araştırmalardan elde edilen bulguları değerlendirerek uygulama safhası için hazırlanıyorlar. Geçtiğimiz Haziran’dan bu yana Türkiye’de devlet üniversitelerinin bilim iletişimi kültürü ve bu konudaki politikaları, halkın bilim konusundaki enformasyon kaynakları, üniversiteler ve bilime dair algılarının yanında geleneksel ve yeni medyaya ilişkin ön araştırmalar yapıldı. Bu araştırmalardan elde edilen bulgular bilim iletişiminde üniversitelerin yeri ve geliştirilecek politikalara dair önemli katkıda bulunacak. Araştırmada yer alan lisans ve lisans üstü öğrencilerimizin hocaları ile omuz omuza çalışmalarına ve heyecanlarına tanıklık etmekten mutlu oluyoruz.” diye konuştu.
 
“ÜNİVERSİTELERLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE OLMAYI ÖNEMSİYORUZ”
Kocaeli Üniversitesinin üniversiteler arasında iş birliğine önem verdiğini ve bilim iletişiminde de diğer üniversitelerle iş birliği içinde olacaklarını kaydeden Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Bilimin Kamusal İletişimi: Türkiye’de Devlet Üniversitelerinin Bilim İletişiminde Dijital Medya projesinde Giresun Üniversitesinden araştırmacıların yer alması da çok değerli. Bu projeyle bilimle toplum arasında iletişimi güçlendirmek ve halkın bilime katılmasına destek olmak amaçlanıyor.” dedi. Bil-ki eğitim kampında on gün boyunca bilim iletişimi, bilim gazeteciliği ve haberciliği eğitimlerinin ardından multimedya atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle gerçekleştirilen eğitim kampı dün sona erdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.